Кой какво чете, part II
Moderator: Moridin
За Mor знам, че Фионавар му харесва, някъде беше написал, че се надява Сарантион да е като Лятното дърво.
Lubimetz13, аз никъде не съм написала, че смятам трилогията за Фионавар за по-слаба от Сарантион. Може би си останал с такива впечатления защото казах, че няма да си купя продължението на Лятното дърво.
Ама това не значи, че ще си купя и следващата книга за Сарантион. Просто с Лятното дърво съм по-напред в историята и знам, че не ми допада. Сарантион все още има шанс. Поне откъм стил на писане. Имам предвид, че в Дървото имаше немалко изрази, които ми звучаха като извадени от калпава кандидатстудентска тема по литература. В Сарантион не забелязвам такова нещо. Нз дали е от превода на 2-те книги или автора има напредък в стила си на писане, Roland беше казал, че Фионавар са първите книги на Кай, но Сарантион определено ми "звучи" по-добре. А и в Дървото не можах да си харесам нито 1 от персонажите та поне заради това да продължа да чета поредицата.
Разбирам, че на вас ви харесва, и аз имам 1 такава поредица с която съм емоционално свързана.
Delegat, имаме в библиотеката Наемниците на Дендарии, но не съм я чела.
Lubimetz13, аз никъде не съм написала, че смятам трилогията за Фионавар за по-слаба от Сарантион. Може би си останал с такива впечатления защото казах, че няма да си купя продължението на Лятното дърво.

Разбирам, че на вас ви харесва, и аз имам 1 такава поредица с която съм емоционално свързана.

Delegat, имаме в библиотеката Наемниците на Дендарии, но не съм я чела.
pulled out
- Amos Trask
- Aes Sedai
Не съм съгласен според мен "Вечната война" и съответно "Вечния мир" (не си спомням дали беше точно така името) на Джо Холдеман + "Звездни Рейнджъри" на Хайнлайн са няколко класи над Бюджолд. Не че поредицата за Майлс не ме кефи, напротив даже, любима ми е. Ама другите три книги са велики просто.Amos Trask wrote:Morgana, препоръчвам ти да видиш Наемниците и другите книги на Бюджолд за Майлс и компания. Те са върха на сладоледа във военната фантастика (поне от това, което е излизало у нас).![]()

- Amos Trask
- Aes Sedai
Един съвет от мен почвай Холдемановите веднага. Страхотни са.Amos Trask wrote:Възможно е.За Рейнджърите въпроса е малко спорен, пък тези на Холдеман още ме чакат в библиотеката да ги прочета, но съм слушал само хубави работи за тях. Anyway, просто исках да подчертая колко са добри книжките за Майлс.
Даже ти завиждам че ще ги прочетеш за пръв път.

- PrivateRaio
- Misting
- Amos Trask
- Aes Sedai
- PrivateRaio
- Misting
Дано и "мира" ти хареса. Но "войната" рулира яко. Аз лично първо се сблъсках с нея в някакво списанийце/сборниче с разказчета, от тези дето през 90-те се пръкваха под път и над път. Та в такова "нещо", покрай няколкото разказчета беше публикувана и част от книжката и веднага ме изкефи, а доста годинки по-късно един приятел ми даде да чета продължението. Аз даже не знаех че има такова. 

- armageddon
- Forsaken
Пък аз чета Temeraire. Супер качествена книжка за наполеоновите войни + дракони. Идейна концепция и перфектно изпълнение, поне на тоя етап.
And you can't dance with a devil on your back...