Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 07, 2007 8:06 am

И аз така си я харесвам. Вярно, че артуроподобния шит малко я развали, но компенсира с правилна прочувственост. Ал-Расан е страхотна книга, де, обожавам я и нея, но съжалявам, че и Сарантион е псевдоисторическа, а не фантастична.
This is it. Ground zero.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Mar 07, 2007 11:14 am

Morgana wrote:... Проклятието на Шалион - Бюджолд (това е 1-вата книга на Бюджолд, която ми попада)
А чела ли си поредицата за Майлс Воркосиган? Култова :lol:

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Mar 08, 2007 9:49 am

За Mor знам, че Фионавар му харесва, някъде беше написал, че се надява Сарантион да е като Лятното дърво.

Lubimetz13, аз никъде не съм написала, че смятам трилогията за Фионавар за по-слаба от Сарантион. Може би си останал с такива впечатления защото казах, че няма да си купя продължението на Лятното дърво. :) Ама това не значи, че ще си купя и следващата книга за Сарантион. Просто с Лятното дърво съм по-напред в историята и знам, че не ми допада. Сарантион все още има шанс. Поне откъм стил на писане. Имам предвид, че в Дървото имаше немалко изрази, които ми звучаха като извадени от калпава кандидатстудентска тема по литература. В Сарантион не забелязвам такова нещо. Нз дали е от превода на 2-те книги или автора има напредък в стила си на писане, Roland беше казал, че Фионавар са първите книги на Кай, но Сарантион определено ми "звучи" по-добре. А и в Дървото не можах да си харесам нито 1 от персонажите та поне заради това да продължа да чета поредицата.
Разбирам, че на вас ви харесва, и аз имам 1 такава поредица с която съм емоционално свързана. :)

Delegat, имаме в библиотеката Наемниците на Дендарии, но не съм я чела.
pulled out

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Mar 08, 2007 1:16 pm

Morgana, препоръчвам ти да видиш Наемниците и другите книги на Бюджолд за Майлс и компания. Те са върха на сладоледа във военната фантастика (поне от това, което е излизало у нас). :)
:shark:
Feel the summer!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 08, 2007 3:23 pm

Amos Trask wrote:Morgana, препоръчвам ти да видиш Наемниците и другите книги на Бюджолд за Майлс и компания. Те са върха на сладоледа във военната фантастика (поне от това, което е излизало у нас). :)
Не съм съгласен според мен "Вечната война" и съответно "Вечния мир" (не си спомням дали беше точно така името) на Джо Холдеман + "Звездни Рейнджъри" на Хайнлайн са няколко класи над Бюджолд. Не че поредицата за Майлс не ме кефи, напротив даже, любима ми е. Ама другите три книги са велики просто. 8-)

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Mar 08, 2007 3:35 pm

Възможно е. :D За Рейнджърите въпроса е малко спорен, пък тези на Холдеман още ме чакат в библиотеката да ги прочета, но съм слушал само хубави работи за тях. Anyway, просто исках да подчертая колко са добри книжките за Майлс.
Feel the summer!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 08, 2007 3:40 pm

Amos Trask wrote:Възможно е. :D За Рейнджърите въпроса е малко спорен, пък тези на Холдеман още ме чакат в библиотеката да ги прочета, но съм слушал само хубави работи за тях. Anyway, просто исках да подчертая колко са добри книжките за Майлс.
Един съвет от мен почвай Холдемановите веднага. Страхотни са.

Даже ти завиждам че ще ги прочетеш за пръв път. :lol:

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Mar 08, 2007 4:45 pm

За Джо Холеман - само "Вечната война", продължението смуче яко. Поне според мен. Рейнджърите са мноо добри, но аз лично повече се кефя на Бюджолд.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Mar 08, 2007 6:27 pm

Абе ще го видя и "Вечният мир", че ако знаеш колко време ми отне докато си го намеря...
Feel the summer!

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Fri Mar 09, 2007 10:04 am

Дано и "мира" ти хареса. Но "войната" рулира яко. Аз лично първо се сблъсках с нея в някакво списанийце/сборниче с разказчета, от тези дето през 90-те се пръкваха под път и над път. Та в такова "нещо", покрай няколкото разказчета беше публикувана и част от книжката и веднага ме изкефи, а доста годинки по-късно един приятел ми даде да чета продължението. Аз даже не знаех че има такова. :oops:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Mar 10, 2007 12:30 am

Землемория - привършвам Магьосникът и продължавам нататък.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Mon Mar 12, 2007 7:02 pm

"Одисей" на Джеймс Джойс.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

K'RUL
Farmer

Post by K'RUL » Tue Mar 13, 2007 9:05 pm

Malazan "Midnight Tides"
His old enemies aren't sure whether they want to kill him, or talk to him and then kill him...

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Mar 14, 2007 11:26 am

Списание ЕГО - пилотен брой. Много ми харесва, още повече че любимият ми Егоист вече го няма :(

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 14, 2007 11:29 am

Пък аз чета Temeraire. Супер качествена книжка за наполеоновите войни + дракони. Идейна концепция и перфектно изпълнение, поне на тоя етап.
And you can't dance with a devil on your back...