Това звучи като мъдрост, излязла от устата на напреднал айкидист.Amelia wrote:Няма никакъв път към щастието. То самото е пътят.
Случи ми се нещо интересно...
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Те сичките айкидисти мен ме цитират.
Ненам, аз наскоро осъзнах съвсем сама, без помощта на напредналите айкидисти, че докато преследвам някакво ефимерно моделно щастие губя адски много време, през което всъщност мога да съм щастлива. Та така - идеята е да намираш щастието и да се чувстваш щастлив във всеки един момент на живота си, а не да си слагаш тъпи условия - ще съм щастлив, ако стане еди какво си. Щом сме живи и здрави начи сичко е ток и жица и СМЕ щастливи. ТОЧКЪ.

Ненам, аз наскоро осъзнах съвсем сама, без помощта на напредналите айкидисти, че докато преследвам някакво ефимерно моделно щастие губя адски много време, през което всъщност мога да съм щастлива. Та така - идеята е да намираш щастието и да се чувстваш щастлив във всеки един момент на живота си, а не да си слагаш тъпи условия - ще съм щастлив, ако стане еди какво си. Щом сме живи и здрави начи сичко е ток и жица и СМЕ щастливи. ТОЧКЪ.
Много правилно, Амели. Някой много мъдър някога е казал, че "Щастието не е спирка, до която стигаме, а начин на пътуване". Не помня кой е тоз мъдрец, но както Сенека някога казал - всичко хубаво, казано от когото и да е, считам за свое - та и аз така
Има и още една дълбокомислена мъдрост по тоз повод, която просто няма как да се сдържа да не споделя, много ми е любима... признавам, обаче, че за разгадаването й се изисква доза интелигентност
- Понякога късметът е в това да не получиш, каквото си мислел, че искаш, но щом получиш това, което имаш, да осъзнаеш, че то е, което би поискал, ако знаеше... 

Има и още една дълбокомислена мъдрост по тоз повод, която просто няма как да се сдържа да не споделя, много ми е любима... признавам, обаче, че за разгадаването й се изисква доза интелигентност

Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.
The meaning of life is 'bucket'
The meaning of life is 'bucket'
- tigermaster
- Elder God
Идеята при мен е малко по-различна. Самото преследване на щастието трябва да ти носи щастие. Иначе просто няма смисъл. Ще си доволен, че пътят е свършил, а не, че си постигнал целта.Amelia wrote:Ненам, аз наскоро осъзнах съвсем сама, без помощта на напредналите айкидисти, че докато преследвам някакво ефимерно моделно щастие губя адски много време, през което всъщност мога да съм щастлива. Та така - идеята е да намираш щастието и да се чувстваш щастлив във всеки един момент на живота си, а не да си слагаш тъпи условия - ще съм щастлив, ако стане еди какво си. Щом сме живи и здрави начи сичко е ток и жица и СМЕ щастливи. ТОЧКЪ.
Аналогията с айкидо идва от разни неща, които съм чул в залата или съм прочел в разни книжки. Айкидо е път без крайна точка. Не можеш да учиш една, две, двайсет или петдесет години и изведнъж да решиш, че си го научил. Вървиш по пътя и самият път те обогатява...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
през февруари бях решил да се абонирам за списание "realms of fantasy"
и се опитах да го направя по мрежата... та уговорихме, че с абонамента, който правя получчавам един брой на аванта и т.н..
и така си и остана,,, пращаха ми писма, в които пишеше да взема да си платя абонамента, понеже бил съм бил получил вече списанието и щели да ми го спрат, и тъй като не им бях получавал списанието реших, че или ще се свържа с тях да им обясня как и защо не са прави или ще ме домързи.
Вчера отварям пощенската кутия и вътре какво?
Априлския брой на r.o.f. изпратен ми от Мумбай на 30и април срещу 1500 рупии... Съдейки по времето на пътуване е пътувало с камилски керван по пътя на коприната или поне по части от него...
А самото списание е много лъскаво и шарено. Форматът е или а4 или 280mmX216mm за американския пазар. Вътре е пълно с некакви реклами на некви книжки дето са нещо страшно...
Освен това се оказва, че кийфр съдърланд е огласил главна роля в пълнометражна екранизация анимационна по първия роман от Dragonlance. което като поредица от 190+ романа се вписва сред гореказаните страшни книжици...
екранизация по-горе е грешна дума понеже филма е правен "direct to dvd". т.е. нищо екраново нема тук...
Малко ме е страх от факта, че бих го гледал това...
а абонамента ми смятам онез да го имат за невалиден, понеже не се справят...
и се опитах да го направя по мрежата... та уговорихме, че с абонамента, който правя получчавам един брой на аванта и т.н..
и така си и остана,,, пращаха ми писма, в които пишеше да взема да си платя абонамента, понеже бил съм бил получил вече списанието и щели да ми го спрат, и тъй като не им бях получавал списанието реших, че или ще се свържа с тях да им обясня как и защо не са прави или ще ме домързи.
Вчера отварям пощенската кутия и вътре какво?
Априлския брой на r.o.f. изпратен ми от Мумбай на 30и април срещу 1500 рупии... Съдейки по времето на пътуване е пътувало с камилски керван по пътя на коприната или поне по части от него...
А самото списание е много лъскаво и шарено. Форматът е или а4 или 280mmX216mm за американския пазар. Вътре е пълно с некакви реклами на некви книжки дето са нещо страшно...
Освен това се оказва, че кийфр съдърланд е огласил главна роля в пълнометражна екранизация анимационна по първия роман от Dragonlance. което като поредица от 190+ романа се вписва сред гореказаните страшни книжици...
екранизация по-горе е грешна дума понеже филма е правен "direct to dvd". т.е. нищо екраново нема тук...
Малко ме е страх от факта, че бих го гледал това...
а абонамента ми смятам онез да го имат за невалиден, понеже не се справят...
На интервюто за работа:
По принцип плащаме 20 лв/ден + 2% от оборота. Но заплатата е твърдо 500 в, тъй че дори да не си докараш 200 лв от процент, ние ти ги осигуряваме.
Две седмици преди заплатата:
- Всъщност ще ми платите 500 лв, нали?
- 500 лв ли?Неее, 300 лв + 2%.
Остават ми четири дни до края на работния месец и от процент съм изкарала 80 лв, голям майтап. Да не говорим, че им работя по 14ч на ден без почивка и в трудовия ми договор пише, че работя по 4ч на ден за заплата от 140 лв. Ще си бия камшика скоро
По принцип плащаме 20 лв/ден + 2% от оборота. Но заплатата е твърдо 500 в, тъй че дори да не си докараш 200 лв от процент, ние ти ги осигуряваме.
Две седмици преди заплатата:
- Всъщност ще ми платите 500 лв, нали?
- 500 лв ли?Неее, 300 лв + 2%.
Остават ми четири дни до края на работния месец и от процент съм изкарала 80 лв, голям майтап. Да не говорим, че им работя по 14ч на ден без почивка и в трудовия ми договор пише, че работя по 4ч на ден за заплата от 140 лв. Ще си бия камшика скоро

Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.
Е щастието не е естествено състояние ;р
Мене пък ми е спокойно са в София, народа масово се разкарва от пътя ми
Уви отпуската свършва днес 
- Spoiler: show

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
И какво точно ще направят като слязат? Ще тръгнат с градския тарнспорт, дето и сега в пиковите часове е пълен? Или ще се качат на колела по единствената колоездачна алея в София? Мисля, че в момента горивото не е продукт с достатъчно еластично търсене, че това да се отрази толкова.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Interpreter
- Forsaken
Върнах се от Варна с цял влак метъли. Четири допълнтелни вагона, едва ни дотътриха. До Горна всичко беше кротко, но после само аз останах без фланелка 
А по повод литературните изяви на Мъдо, препрочетох си Педро Алмодовар:

А по повод литературните изяви на Мъдо, препрочетох си Педро Алмодовар:
- Spoiler: show