Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Nov 10, 2010 6:51 pm

Аз чух пък, че била страшно тегаво и трябвало да имаш убийствена обща култура, за да я разбереш.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Nov 10, 2010 7:15 pm

Какво значи да я "разбереш"?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Nov 10, 2010 8:28 pm

Не знам, мнения на познати и из форумите. Предполагам, за да я асимилираш и схванеш идеите. Ще дам мнение, когато започна да я чета.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Nov 11, 2010 9:44 am

Започнах "Мръсна хаванска трилогия". Много кефи.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Fri Nov 12, 2010 12:14 am

Dante wrote:Не знам, мнения на познати и из форумите. Предполагам, за да я асимилираш и схванеш идеите. Ще дам мнение, когато започна да я чета.
Ако говориш за Пътя на Кормак Макарти, тя въздейства силно върху емоциите и няма нужда от много обща култура, за да я разбереш. Ако имаш предвид Пергаментът и Мастилото, планирам да ги чета след Джонатан Стрейндж и Колеж за Магьосници, та всякакви отзиви ще са добре дошли :)
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Fri Nov 12, 2010 10:06 am

За Мастилото не знам но мога да коментирам за Пергаментът. Често си купувам книги за които не знам нищо - просто така. Попадал съм на страхотни неща по-този начин, имало и доста разочарования. Точно така си взех и Пергаментът. Книгата не ми хареса. Ама хич. Не мога да дам точно обяснение защо - дали е защото ми се стори разпиляна, дали защото не чета често подобен тип книги незнам. Просто едно неприятно чувство ми остави. Мога да и дам втори шанс след някоя друга година, ще видим.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri Nov 12, 2010 12:48 pm

Goshko wrote:За Мастилото не знам но мога да коментирам за Пергаментът. Често си купувам книги за които не знам нищо - просто така. Попадал съм на страхотни неща по-този начин, имало и доста разочарования. Точно така си взех и Пергаментът. Книгата не ми хареса. Ама хич. Не мога да дам точно обяснение защо - дали е защото ми се стори разпиляна, дали защото не чета често подобен тип книги незнам. Просто едно неприятно чувство ми остави. Мога да и дам втори шанс след някоя друга година, ще видим.
И аз така, ще отлежава докато получи втори шанс ...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sat Nov 20, 2010 10:13 pm

Преди 10 минути затворих последната страница на "Името на вятъра" и в момента беснея, защото §ак сега разбрах, §е останалите §асти не са издадени още.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Nov 20, 2010 10:42 pm

О май ще правим дота коледни покупки заедно с тази. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 20, 2010 11:42 pm

Corwin wrote:Преди 10 минути затворих последната страница на "Името на вятъра" и в момента беснея, защото §ак сега разбрах, §е останалите §асти не са издадени още.
They're not even written yet, dude :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Nov 21, 2010 12:10 am

Ще се повторя, ама - Вещерът е правилното фентъзи. Започвам Кулата на лястовицата. Много е важно тази поредица да се чете наведнъж и да не се възрприема като отделни части. Направо не ви завиждам на тези, които трябваше да чакате с месеци между книгите.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Nov 21, 2010 12:29 am

Roland wrote:
Corwin wrote:Преди 10 минути затворих последната страница на "Името на вятъра" и в момента беснея, защото §ак сега разбрах, §е останалите §асти не са издадени още.
They're not even written yet, dude :lol:
Е нали цървула я бил написал още преди десетки години като една книга и сега просто била разцепена и доклаща някакви неща. Или пропускам нещо?
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Nov 21, 2010 12:14 pm

Dante wrote:Ще се повторя, ама - Вещерът е правилното фентъзи. Започвам Кулата на лястовицата. Много е важно тази поредица да се чете наведнъж и да не се възрприема като отделни части. Направо не ви завиждам на тези, които трябваше да чакате с месеци между книгите.
Първите две книги са само разкази, все пак ;) Реално историята започва от третата издадена, а и всяка свършва някъде в нищото, макар и част от поредица, така че е неприятно, да, но не е пък чак болка за умиране, ако сме ги чели по реда на излизане.
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 21, 2010 1:12 pm

Тишак, така беше лафът, ма решил да ги "доизпипа", разбирай изобщо не ги е барал :mrgreen: Втората уж ше излиза скоро де
This is it. Ground zero.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Nov 21, 2010 4:45 pm

herairness wrote:
Dante wrote:Ще се повторя, ама - Вещерът е правилното фентъзи. Започвам Кулата на лястовицата. Много е важно тази поредица да се чете наведнъж и да не се възрприема като отделни части. Направо не ви завиждам на тези, които трябваше да чакате с месеци между книгите.
Първите две книги са само разкази, все пак ;) Реално историята започва от третата издадена, а и всяка свършва някъде в нищото, макар и част от поредица, така че е неприятно, да, но не е пък чак болка за умиране, ако сме ги чели по реда на излизане.
Аз не мога така. Супер много мразя да чакам книги да излязат и с много редки изключения не започвам незавършени поредици. Прочетох сборниците веднага, ама си чаках близо 2 години, за да започна и романите. Щото отдавна направих голямата грешка да чета "Песен за огън и лед", нали...