Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Аз чух пък, че била страшно тегаво и трябвало да имаш убийствена обща култура, за да я разбереш.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Не знам, мнения на познати и из форумите. Предполагам, за да я асимилираш и схванеш идеите. Ще дам мнение, когато започна да я чета.
- JaimeLannister
- Forsaken
Ако говориш за Пътя на Кормак Макарти, тя въздейства силно върху емоциите и няма нужда от много обща култура, за да я разбереш. Ако имаш предвид Пергаментът и Мастилото, планирам да ги чета след Джонатан Стрейндж и Колеж за Магьосници, та всякакви отзиви ще са добре дошлиDante wrote:Не знам, мнения на познати и из форумите. Предполагам, за да я асимилираш и схванеш идеите. Ще дам мнение, когато започна да я чета.

В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
За Мастилото не знам но мога да коментирам за Пергаментът. Често си купувам книги за които не знам нищо - просто така. Попадал съм на страхотни неща по-този начин, имало и доста разочарования. Точно така си взех и Пергаментът. Книгата не ми хареса. Ама хич. Не мога да дам точно обяснение защо - дали е защото ми се стори разпиляна, дали защото не чета често подобен тип книги незнам. Просто едно неприятно чувство ми остави. Мога да и дам втори шанс след някоя друга година, ще видим.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
И аз така, ще отлежава докато получи втори шанс ...Goshko wrote:За Мастилото не знам но мога да коментирам за Пергаментът. Често си купувам книги за които не знам нищо - просто така. Попадал съм на страхотни неща по-този начин, имало и доста разочарования. Точно така си взех и Пергаментът. Книгата не ми хареса. Ама хич. Не мога да дам точно обяснение защо - дали е защото ми се стори разпиляна, дали защото не чета често подобен тип книги незнам. Просто едно неприятно чувство ми остави. Мога да и дам втори шанс след някоя друга година, ще видим.
Ще се повторя, ама - Вещерът е правилното фентъзи. Започвам Кулата на лястовицата. Много е важно тази поредица да се чете наведнъж и да не се възрприема като отделни части. Направо не ви завиждам на тези, които трябваше да чакате с месеци между книгите.
Е нали цървула я бил написал още преди десетки години като една книга и сега просто била разцепена и доклаща някакви неща. Или пропускам нещо?Roland wrote:They're not even written yet, dudeCorwin wrote:Преди 10 минути затворих последната страница на "Името на вятъра" и в момента беснея, защото §ак сега разбрах, §е останалите §асти не са издадени още.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- herairness
- Jaghut Tyrant
Първите две книги са само разкази, все пакDante wrote:Ще се повторя, ама - Вещерът е правилното фентъзи. Започвам Кулата на лястовицата. Много е важно тази поредица да се чете наведнъж и да не се възрприема като отделни части. Направо не ви завиждам на тези, които трябваше да чакате с месеци между книгите.

Аз не мога така. Супер много мразя да чакам книги да излязат и с много редки изключения не започвам незавършени поредици. Прочетох сборниците веднага, ама си чаках близо 2 години, за да започна и романите. Щото отдавна направих голямата грешка да чета "Песен за огън и лед", нали...herairness wrote:Първите две книги са само разкази, все пакDante wrote:Ще се повторя, ама - Вещерът е правилното фентъзи. Започвам Кулата на лястовицата. Много е важно тази поредица да се чете наведнъж и да не се възрприема като отделни части. Направо не ви завиждам на тези, които трябваше да чакате с месеци между книгите.Реално историята започва от третата издадена, а и всяка свършва някъде в нищото, макар и част от поредица, така че е неприятно, да, но не е пък чак болка за умиране, ако сме ги чели по реда на излизане.