Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
To мен всъщност не ме кефи само защото е забавно, това е само един бонус, даже когато е по-сериозно и стават някакви епични неща и има някоя изцепка е още по-смешно. Така че това, че някоя книга е по-сериозна не ме притеснява, а напротив, не съм седнал да чета Пратчет само заради Хумора му. Иначе прочетох "Цветът" и започвам със "Светлината". Много бързо ги гълтам, най-вече в час по БЕЛ.bsb wrote:"Малки богове" е една от по-хубавите книги, обаче не бих казал, че е чак толкова забавна. Затова се присъединявам към горното мнение за Ринсуинд.Dante wrote:......
Сега се чудя дали да почна с "Цветът на магията" или да си продължа историята на Смърт, или пък да започна "Малки богове"...дилема. :Д

Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- beliefcontrol
- Paragon
Ринсуинд ми беше любимият герой преди 10 години, сега е по-скоро в дъното на класацията.
Книгите с него са предимно от ранния период на Пратчет и като че ли наблягат на чистата фентъзи пародия, а моите предпочитания (музика, книги и т.н.) се промениха към доста по-мрачни нюанси.
Конкретно "Интересни времена" и "Последният континент" бих ги прочел пак с огромен кеф, останалите ринсуиндски - по-скоро не.
Книгите с него са предимно от ранния период на Пратчет и като че ли наблягат на чистата фентъзи пародия, а моите предпочитания (музика, книги и т.н.) се промениха към доста по-мрачни нюанси.
Конкретно "Интересни времена" и "Последният континент" бих ги прочел пак с огромен кеф, останалите ринсуиндски - по-скоро не.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
- Moridin
- Global Moderator
Някои книги с Ринсуинд са много смешни (Интересни времена, Последният континент, вкл. Цветът на магията и Фантастична светлина), други са бая зле (Магизточник примерно).
Някои без него са много са смешни (Вещици в чужбина, Движещи се картинки, Крадец на време), някои без него са бая зле (Пирамиди, Истината, Шовинист).
Смея да твърдя, че няма правило
Най-добрият Пратчет е средният Пратчет, т.е. книгите между номер 10 и номер 24 в таблицата по-горе, с малки изключения (последните за вещиците доста позасмукват, шовинист също е зле)
Някои без него са много са смешни (Вещици в чужбина, Движещи се картинки, Крадец на време), някои без него са бая зле (Пирамиди, Истината, Шовинист).
Смея да твърдя, че няма правило

Най-добрият Пратчет е средният Пратчет, т.е. книгите между номер 10 и номер 24 в таблицата по-горе, с малки изключения (последните за вещиците доста позасмукват, шовинист също е зле)
This is it. Ground zero.
- armageddon
- Forsaken
- armageddon
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
Ранният Ринсуинд е досаден и Пратчет е далеч от топформата си, обаче Интересни Времена и Последният континент са изключително забавни дори и след нездравословен брой препрочитания. Богът на еволюцията и хлебарката...enough said. 
Истината ми беше в пъти по-забавна и интересна от Thief of Time, BTW, който не ми и оставил практически никакъв спомен, освен че ме разочарова.

Истината ми беше в пъти по-забавна и интересна от Thief of Time, BTW, който не ми и оставил практически никакъв спомен, освен че ме разочарова.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- herairness
- Jaghut Tyrant
- armageddon
- Forsaken