Мхм, точно за това се възмущавах и аз. Явно правилата този сезон не важат с еднаква сила за всички. Не облагодетелстваха Хамилтън от това, но беше един вид: "Внимавайте какво правите като сте около Хамилтън, защото и най-малкия гаф се наказва солено!"
И да, точно спрямо Фетел, който си се изявяваше доста терминаторски цяло състезание. Факт е, че сега ще има наказание за сблъсъка му с Уебър, но по време на състезанието наказаха само Кубица за неумишлено сблъскване, нещо, за което досега почти не съм виждала наказания.
А имаше и друго, пак за Хамилтън, но не мога да си спомня на кое състезание беше, но в директна борба с друг пилот мина напряко през шикана, с което успя да го изпревари и не го отчетоха като нарушение, въпреки че в тези случаи подобни изпълнения се наказват с преминаване през бокса. Това, разбира се може да се третира по много начини, например, че не е имал място и го е направил, за да избегне сблъсък. Лошото е, че досега наистина съм виждала твърде много наказания за такова облагодетелстване с по-предна позоция, независимо от оневиняващите обстоятелства.
Признавам му пилотските качества, но точно заради подобни подаръчета не желая да спечели титлата. То като се замисля, тази година май няма пилот, който да заслужава титлата, така че все едно дали ще е Хамилтън или не