V for Vendeta
Ако не сте гледали "Апокалипсис сега", "Великият диктатор" и "Бразилия", означава, че не сте видели нищо от киното на ХХ век. Това твърди авторитетното списание "Импайър".Това са онези филми, правени от американци, които покоряват с емоционалното си вдъхновение целия свят и даже печелят повече почитатели в Европа, отколкото в родината си. Защото зад чистата на филма се открояват извечните въпроси на битието. Разкрива се тъмната страна на душата. Това е преселение в ада на лудостта.
Ако не сте гледали «V for Vendeta» не сте загубили нищо. Ако сте го гледали сте убили час-два от времето си.
Най- неприятно нещо от целия филм - това е кухата патетика от началото и края, в която той е рамкиран - преекспонирането на факта, че индивида анархист може да пребори диктатурата със средствата на терора. Това ли трябва да е посланието на филма(?!?).Независимо, че борбата на отделния индивид срещу еди-какво-си се е превърнало в клише изтъркано от употреба съвременното кино. В противовес на подобни преекспозиции бих казал, че изкуството носи своята ценност в самото себе си и всеки опит тази ценност да се подчертае чрез неестетически средства заплашва да умъртви субстанцията на духа, замествайки я с пусти думи или образи. Изкуството съвсем не е просто размах и екстензия (така щото да се пропагандира някаква негова космичност), а също толкова интензия и дълбочина.
Ако не сте гледали «V for Vendeta» не сте загубили нищо. Ако сте го гледали сте убили час-два от времето си.
Най- неприятно нещо от целия филм - това е кухата патетика от началото и края, в която той е рамкиран - преекспонирането на факта, че индивида анархист може да пребори диктатурата със средствата на терора. Това ли трябва да е посланието на филма(?!?).Независимо, че борбата на отделния индивид срещу еди-какво-си се е превърнало в клише изтъркано от употреба съвременното кино. В противовес на подобни преекспозиции бих казал, че изкуството носи своята ценност в самото себе си и всеки опит тази ценност да се подчертае чрез неестетически средства заплашва да умъртви субстанцията на духа, замествайки я с пусти думи или образи. Изкуството съвсем не е просто размах и екстензия (така щото да се пропагандира някаква негова космичност), а също толкова интензия и дълбочина.
Ами...не. терористите не влизат в каквито и да било от ценностните ми категории.
независимо от написаното по-горе изказване по отношение на малтусианството /изказано в трето лице/ което ми бе прехвърлено смятам че можеш да жертваш собствения си живот за идеалите си но не и използвайки методите на терора.
независимо от написаното по-горе изказване по отношение на малтусианството /изказано в трето лице/ което ми бе прехвърлено смятам че можеш да жертваш собствения си живот за идеалите си но не и използвайки методите на терора.
Dear, Уашовски освен сценаристи, което никак не е малко, са и продуценти на филма. И, ако продуцентите нямат думата какъв да бъде филма, то тогава не знам кой има.
Не, в по-преден пост казах, че филма не съм го гледала и както, надявам се, виждаш нищо не съм казала за него дали е добър или лош. Съвсем в друга насока са ми постовете. Но, ето fan2000 се появи, насочи стрелите си към него, той е далеч по-як противник на вербалните дуели от мен. Удоволствие ще е за мен да ви чета.
Не, в по-преден пост казах, че филма не съм го гледала и както, надявам се, виждаш нищо не съм казала за него дали е добър или лош. Съвсем в друга насока са ми постовете. Но, ето fan2000 се появи, насочи стрелите си към него, той е далеч по-як противник на вербалните дуели от мен. Удоволствие ще е за мен да ви чета.
pulled out
Не ми е интересен, уви. А ти в момента праиш нещо, което и аз правя по принцип, но е ДОСТА тъпо - развиваш кули от пясък и се помпащш в конкретна насока на отношение към филм, който не си гледала Тъпо е. Изгледай го и пиши пак, може пък да те изненада.
And you can't dance with a devil on your back...
Toзи път като никога вината е изцяло в автора. От доста време е обявил, че въобще не иска да се занимава с някакви си филми и затова екранизациите му или suck ass или не са ич по комикса - От Ада, Константин, Лигата на необикновените джентълмени са все негови. А когато са му се обадили за В веднага е казал, че дори не иска да се среща с филмаджиите, че не иска името му да бъде споменавано и дори отказва да получава и пари. Еми да не се оплака после, тогава.Morgana wrote:Demandred, извинявай, не съм те разбрала правилно или още по-точно изобщо не съм те разбрала.
Не всичко е пари, известност и слава. Понякога някои хора влагат в проектите си сърце и душа, мечти и други такива все романтични и позабравени в наше време неща. И когато виждат творенията си превърнати в комерс, обременени с нечия чужда философия (щото братя Уашовски се чувстват длъжни да натъпчат всеки свой филм с философия, а не със забавление) вбесяването им от този факт е много силно разбираемо. И ако не си искал да следваш сюжета, разбирането и идеите на автора на комикса за какъв дявол си купил правата на точно този комикс? Прави си собствен филм, със собствените си разбирания и философствания, вдигай лозунги Долу Буш, ма не съсипвай чужди идеали. Да, ненавиждам ги Уашовски заради това, в което превърнаха Матрицата след 1-вата част.
Xellos, цинизмът ти понякога е адски потискащ.
А филмът ми хареса,но ме е яд, че не съм виждал качествена екранизация по каквото и да е скоро. Под "качествена" имам предвид
да не бяга от оригиналното произведение.
- The Dragon
- Elder God
Сред нещата, които ми харесаха във филма, беше как много ясно показва колко е безсмислено лепенето на етикети.fan2000 wrote:терористите не влизат в каквито и да било от ценностните ми категории
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- herairness
- Jaghut Tyrant
Хех офтопик приет: - ама мноу малък трее си резна точен аватар . Временно разбира се . нещо такова http://g.takas.lt/gpi/filmai/Kauke_ir_lozungas.jpg
то аз такава маска да спипам от нейде добре ше ми седи на полицата тука
то аз такава маска да спипам от нейде добре ше ми седи на полицата тука
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”