KONY 2012
Moderator: Moridin
Прочее, Германия - в качеството си на най-силната европейска икономика - е добър пример за това какво става, когато Щатите се набъркат и ги оставят да си свършат работата. Това малко за контра на постоянната US-вилификация, дето цари в тоя форум.
Що се отнася до Уганда - естествено, че ще я използват за политически цели. В днешно време всеки използва всичко за политически цели. Само че с 3 години жизнен опит В Щатите, мога да кажа с определена степен на сигурност, че тук хората искрено вярват в подобен род каузи, което е и причината подобен род каузи често да водят до директен практичен резултат. Междувременно българинът е много печен и циничен и на него "такива не му минават", щото ако му минат, си губи куулнес фактора.
При все проблемите на Америка, мисля, че е ясно коя система води до по-читав резултат.
Що се отнася до Уганда - естествено, че ще я използват за политически цели. В днешно време всеки използва всичко за политически цели. Само че с 3 години жизнен опит В Щатите, мога да кажа с определена степен на сигурност, че тук хората искрено вярват в подобен род каузи, което е и причината подобен род каузи често да водят до директен практичен резултат. Междувременно българинът е много печен и циничен и на него "такива не му минават", щото ако му минат, си губи куулнес фактора.
При все проблемите на Америка, мисля, че е ясно коя система води до по-читав резултат.
And you can't dance with a devil on your back...
Аз не се и съмнявам, че един хубав ден целокупното американско гражданство ще се събуди много излъгано и тъжно осъзнаващо, че е хабило усилия и ресурси, за някакъв пълен булшит. Може би не точно утре, но все някога. И тогава медиите ще гръмнат, а нашите тарикати ще почнат да разправят "бе, аз нали ти казвах, че американците са тъпи и дебели". Фактът, който ще пропускат ще бъде, че американците са хвърляли усилия и ресурси и за някакви смислени неща, докато вечните скептици никога няма да са сгрешили, тъй като никога не са опитали.
P.S. Btw, явно съм имала някво шесто чувство като си сменях подписа. А бате ви Пол знае какво говори, все пак.
P.S. Btw, явно съм имала някво шесто чувство като си сменях подписа. А бате ви Пол знае какво говори, все пак.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Няма нищо общо с цинично-куул частта. По-скоро като едно на ум, че не всяка инициатива в света е прозрачна и с ясни намерения, пък била тя и убедително аргументирана. Уганда наистина е с авторитарно управление и тоя факт по принцип би навел някого на мисълта, че може да си разшири тълкувателното мислене, за да обхване и разни други евентуално верни сценарии, вместо да ръгне да споделя и хвали по социалните мрежи нашумели хуманитарни кампании. Едно на ум, нищо повече.Trip wrote:Сериозно, тва да си цинично куул не го ли надраснахте?
Правиш нелогичен скок от "Струва ми се, че тая инициатива е благородна, ако и да би могла да се впрегне за политически цели от трети лица", каквото казвам, до "Всяка инициатива в света е прозрачна и с ясни намерения", каквото определено не казвам.
Не разбрах и завоя от конкретно тази инициатива към "да тръгне да споделя и хвали по социалните мрежи нашумелИ хуманитарнИ кампаниИ". Виждам файда от подобни обобщения, само ако конкретно тоя пример е всъщност представителен за лошите такива кампании. Иначе пак няма логика.
Не разбрах и завоя от конкретно тази инициатива към "да тръгне да споделя и хвали по социалните мрежи нашумелИ хуманитарнИ кампаниИ". Виждам файда от подобни обобщения, само ако конкретно тоя пример е всъщност представителен за лошите такива кампании. Иначе пак няма логика.
Филмчето далеч не е по вкуса ми с елементарната си емоционална манипулативност типично по американски, но съм съгласна, че за тоя урод и уродщините му трябва да се знае навсякъде. Пари няма да им дам, защото никога не съм сигурна кой чии интереси обслужва и къде е най-голямото зло, когато стане дума за САЩ, но ще разтръбя документалката тук и там, за да научат хората за тоя. Аз бтв знаех за него - тук от време на време събират пари за децата-войници. На местните съм по-склонна да им дам.
Дори тази манипулативност да не е умишлена, а просто щото пичът толкова си може, пак си остава единственият начин да достигне до максимум хора.
А иначе аз цялата инициатива, в тази й форма, я виждам основно като материал за нещо, което би могло да бъде насочено и използвано както трябва от хора, които не го карат просто на гол ентусиазъм. Но точно ентусиазмът е това, без което просто не може, тъй че нека си набират инерция.
А иначе аз цялата инициатива, в тази й форма, я виждам основно като материал за нещо, което би могло да бъде насочено и използвано както трябва от хора, които не го карат просто на гол ентусиазъм. Но точно ентусиазмът е това, без което просто не може, тъй че нека си набират инерция.
Малко алтернативни мнения:
http://lanix.org/blog/comments.php?y=12 ... 312-010105
http://lanix.org/blog/comments.php?y=12 ... 312-010105
По принцип трябва да доизчезне скоропостижно този, факт.
Нещо свързано по темата за Хамерика и децата. Без да изказвам лично мнение. Няма да имам и нервите да изгледам целия документален.
http://www.youtube.com/watch?v=6RNfL6IVWCE
Нещо свързано по темата за Хамерика и децата. Без да изказвам лично мнение. Няма да имам и нервите да изгледам целия документален.
http://www.youtube.com/watch?v=6RNfL6IVWCE
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam