KONY 2012

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 09, 2012 11:25 pm

Прочее, Германия - в качеството си на най-силната европейска икономика - е добър пример за това какво става, когато Щатите се набъркат и ги оставят да си свършат работата. Това малко за контра на постоянната US-вилификация, дето цари в тоя форум.

Що се отнася до Уганда - естествено, че ще я използват за политически цели. В днешно време всеки използва всичко за политически цели. Само че с 3 години жизнен опит В Щатите, мога да кажа с определена степен на сигурност, че тук хората искрено вярват в подобен род каузи, което е и причината подобен род каузи често да водят до директен практичен резултат. Междувременно българинът е много печен и циничен и на него "такива не му минават", щото ако му минат, си губи куулнес фактора.

При все проблемите на Америка, мисля, че е ясно коя система води до по-читав резултат.
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Mar 09, 2012 11:50 pm

Аз не се и съмнявам, че един хубав ден целокупното американско гражданство ще се събуди много излъгано и тъжно осъзнаващо, че е хабило усилия и ресурси, за някакъв пълен булшит. Може би не точно утре, но все някога. И тогава медиите ще гръмнат, а нашите тарикати ще почнат да разправят "бе, аз нали ти казвах, че американците са тъпи и дебели". Фактът, който ще пропускат ще бъде, че американците са хвърляли усилия и ресурси и за някакви смислени неща, докато вечните скептици никога няма да са сгрешили, тъй като никога не са опитали.

P.S. Btw, явно съм имала някво шесто чувство като си сменях подписа. А бате ви Пол знае какво говори, все пак.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Lord
E'lir

Post by Lord » Sat Mar 10, 2012 2:10 pm

Trip wrote:Сериозно, тва да си цинично куул не го ли надраснахте?
Няма нищо общо с цинично-куул частта. По-скоро като едно на ум, че не всяка инициатива в света е прозрачна и с ясни намерения, пък била тя и убедително аргументирана. Уганда наистина е с авторитарно управление и тоя факт по принцип би навел някого на мисълта, че може да си разшири тълкувателното мислене, за да обхване и разни други евентуално верни сценарии, вместо да ръгне да споделя и хвали по социалните мрежи нашумели хуманитарни кампании. Едно на ум, нищо повече.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Mar 10, 2012 2:57 pm

Правиш нелогичен скок от "Струва ми се, че тая инициатива е благородна, ако и да би могла да се впрегне за политически цели от трети лица", каквото казвам, до "Всяка инициатива в света е прозрачна и с ясни намерения", каквото определено не казвам.

Не разбрах и завоя от конкретно тази инициатива към "да тръгне да споделя и хвали по социалните мрежи нашумелИ хуманитарнИ кампаниИ". Виждам файда от подобни обобщения, само ако конкретно тоя пример е всъщност представителен за лошите такива кампании. Иначе пак няма логика.

Lord
E'lir

Post by Lord » Sat Mar 10, 2012 4:17 pm

Далеч съм от мисълта, че мога да проведа диалог с теб, понеже мисълта ми рядко е с логическата консистенция и здравина на стоманобетон - сякаш задължително изискване, за да не намериш изкушаваща пролука, подвеждаща към опониране :D

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Mar 10, 2012 4:27 pm

Повярвай ми, нямаше да ти опонирам въобще, ако вместо 100-те екрана остроумен иронизиращ фъннеснес беше си казал каквото каза в предния пост, с едно-две изречения :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Mar 11, 2012 7:20 pm

Филмчето далеч не е по вкуса ми с елементарната си емоционална манипулативност типично по американски, но съм съгласна, че за тоя урод и уродщините му трябва да се знае навсякъде. Пари няма да им дам, защото никога не съм сигурна кой чии интереси обслужва и къде е най-голямото зло, когато стане дума за САЩ, но ще разтръбя документалката тук и там, за да научат хората за тоя. Аз бтв знаех за него - тук от време на време събират пари за децата-войници. На местните съм по-склонна да им дам.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Mar 11, 2012 7:28 pm

Дори тази манипулативност да не е умишлена, а просто щото пичът толкова си може, пак си остава единственият начин да достигне до максимум хора.

А иначе аз цялата инициатива, в тази й форма, я виждам основно като материал за нещо, което би могло да бъде насочено и използвано както трябва от хора, които не го карат просто на гол ентусиазъм. Но точно ентусиазмът е това, без което просто не може, тъй че нека си набират инерция.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sun Mar 11, 2012 9:03 pm

При все че бих подкрепил такава кауза, ме дразнят евтините трикове в клипчето. Дразни ме много, че ако закачиш произволна кауза на кадри с плачещо негърче, ще събереш масите на своя страна.
Look at the darkness...
...around me.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sun Mar 11, 2012 10:26 pm

Сигурно щото негърчетата обективно има повече за какво да си плачат, та не е много трудно да намериш някое и друго за заснемане

:mrgreen:

Сериозно, все едно колко лигаво е филмчето, не ви ли иде да го удушите тоя
VMITW!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 12, 2012 8:58 am

Не. Иде ми да направя къде-къде по лоши работи с него от удушаването. Сериозно, при това. Понеже не го знаех къв е и що е, ами потърсих, после сънувах кошмари, а сега удушаването е последното, което бих му направила.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Mar 12, 2012 8:36 pm

Малко алтернативни мнения:
http://lanix.org/blog/comments.php?y=12 ... 312-010105
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Mar 12, 2012 9:34 pm

По принцип трябва да доизчезне скоропостижно този, факт.

Нещо свързано по темата за Хамерика и децата. Без да изказвам лично мнение. Няма да имам и нервите да изгледам целия документален.

http://www.youtube.com/watch?v=6RNfL6IVWCE
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Mar 12, 2012 10:21 pm

Добре де - човека не е ли просто средна ръка warlord - подобен на другите 15000 като него в африка? има ли нещо което да го издига над другите?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Mar 12, 2012 10:26 pm

The Dragon wrote:Добре де - човека не е ли просто средна ръка warlord - подобен на другите 15000 като него в африка? има ли нещо което да го издига над другите?
В общи линии не. Просто някои хора са решили да изкарат някой лев от цялата работа и те така. Нищо ново.