Самоцелния хайп е стара традиция на този форум не се бунтувай ;р.Morwen wrote:Браги, като да ти плащат да хвалиш филм, едно такова симпатично насилено е:)
Аз и преди съм казвала, Джаксън прави много хубави филми, но не е като да прави точно Толкин. И не става дума за "всяка дума от телефонния указател", а за придържане към духа, а не към буквата на писанията на Толкин. В тоя смисъл аз дори приветствам орязването или променянето на някои сцени от книгата, но някои от добавките са епик фейл в името на доброто старо клише. И не епик фейл в смисъла на "филма стана боклук", а епик фейл в смисъл "Трябваше да е Толкин, стана добър Хауърд".
The Hobbit
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Е, все пак трябва да си запознат с оригинала, за да ги забележиш, особено пък ако едното ще е простовато спрямо величието на другото.Feanor wrote: За това говоря и тук. Не е нужно да си запознат с оригинала, за да забележиш очевидните несъответствия между величието на света на Толкин и простоватите герои и сюжетни линии на Джаксън. Нарича се breaking the suspension of disbelief и е най-лошото нещо, което един автор на художествено произведение може да причини на читателите / гледачите си.

Иначе тук ако Джаксън е превърнал беглото споменаване от книжката, че Гандалф се е затрил нейде, за да се разправя с Некроманта, в отделна сюжетна линия, както предполагам, че е станало, ще е хубаво, ще направи приказката някак по-зряла, по за големи. Присъствието на Галадриел също е готина промяна спрямо оригинала. Въобще, аз също нямам търпение.
Last edited by Jen on Thu Dec 22, 2011 9:36 pm, edited 1 time in total.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Като за 2000+ годишен направо младее 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Mr. Nobody
- Misting
- Mr. Nobody
- Misting
- Dr. Horrible
- Forsaken
Като се има предвид, че батманът ще има около 6 месеца преднина (Release Date: 20 July 2012), докато Хобитът ще излезе в края на годината (Release Date: 14 December 2012), мисля че си направил лош облог, тъй че помисли внимателно как точно сте формулирали облога, и има ли шанс да се измъкнеш по терличкиMr. Nobody wrote:Заформи се дискусия с приятели от хобитът и батманът кой ще се окаже по-бокс-офис-разбиващ през 2012та и май единствен заложих на първия

Иначе, по общи приходи Хобитът като нищо може да издуха Батман, все пак горкия Брус Уейн го експлоатират вече няколко десетилетия

- Mr. Nobody
- Misting