Dark City
"Ужасяващо стар, от 98 или там някъде" - :))))))))))
За недооценените филми малко не схващам, искам да кажа, какво значение има дали ги оценява широката публика, щом на мен/нас ни харесват?
За 13-ият етаж - не е лош, така да се каже стилен. Има една сцена, която особено ми харесва - "There is just one little flaw in your thesis. None of this is real". Но не смятам, че си прилича с Матрицата, имат малко общо и много разлики.
За недооценените филми малко не схващам, искам да кажа, какво значение има дали ги оценява широката публика, щом на мен/нас ни харесват?
За 13-ият етаж - не е лош, така да се каже стилен. Има една сцена, която особено ми харесва - "There is just one little flaw in your thesis. None of this is real". Но не смятам, че си прилича с Матрицата, имат малко общо и много разлики.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
О, как може толкова хора да не го харесват? Абсолютно споделям мнението на Roland, на мен това ми е един от любимите филми! Има нещо обсебващо и мистично в цялата атмосфера, да не говорим за идеята му - къде се крие уникалността на човека. Изобщо не смятам, че е клиширан, ни най-малко.
Колкото до музиката - добрият филм винаги се познава по soundtrack-а. А в този определено има много емоция. Брилянтна работа на Trevor Jones! "You have the power" несъмнено е великолепна, особено в развитието си след 5-тата минута (момента на изгряването на слънцето във филма). А "Sway" e най-романтичното парче, което съм чувала - ненатрапчиво, изключително нежно и малко тъжно. Мисля, че оригинала е една испанска песен от 1956...
Ако някой все пак се вълнува от филма (колкото и според вас да е стар) - с удоволствие бих споделила и още!
PS. Прекрасен форум!
Колкото до музиката - добрият филм винаги се познава по soundtrack-а. А в този определено има много емоция. Брилянтна работа на Trevor Jones! "You have the power" несъмнено е великолепна, особено в развитието си след 5-тата минута (момента на изгряването на слънцето във филма). А "Sway" e най-романтичното парче, което съм чувала - ненатрапчиво, изключително нежно и малко тъжно. Мисля, че оригинала е една испанска песен от 1956...
Ако някой все пак се вълнува от филма (колкото и според вас да е стар) - с удоволствие бих споделила и още!
PS. Прекрасен форум!

Няма мрак. Само липса на светлина.
Благодаря!
Музиката към филма може да си я дръпнеш от www.data.bg
1. Sway - Anita Kelsey
2. The Information - Course Of Empire
3. Just A Touch Away - Echo & The Bunnymen
4. Dark - Gary Numan
5. Sleep Now - Hughes Hall
6. The Night Has A Thousand Eyes - Anita Kelsey
7. Into The City
8. No More Mr. Quick
9. Emma
10. The Strangers Are Tuning
11. Memories Of Shell Beach
12. The Wall
13. Living An Illusion
14. You Have The Power
На мен много ми харесват "Memories Of Shell Beach" и "Emma". А и самата Ема е прекрасна - много ми харесва играта на актрисата. Тя играе и в "Красив ум" - "I need to believe something extraordinary is possible."

Музиката към филма може да си я дръпнеш от www.data.bg
1. Sway - Anita Kelsey
2. The Information - Course Of Empire
3. Just A Touch Away - Echo & The Bunnymen
4. Dark - Gary Numan
5. Sleep Now - Hughes Hall
6. The Night Has A Thousand Eyes - Anita Kelsey
7. Into The City
8. No More Mr. Quick
9. Emma
10. The Strangers Are Tuning
11. Memories Of Shell Beach
12. The Wall
13. Living An Illusion
14. You Have The Power
На мен много ми харесват "Memories Of Shell Beach" и "Emma". А и самата Ема е прекрасна - много ми харесва играта на актрисата. Тя играе и в "Красив ум" - "I need to believe something extraordinary is possible."
Няма мрак. Само липса на светлина.
Как сте деца?
А добър ден и от деда ви Джон!
Само за малко са отбивам за да сподела некои мисли относно "Градо на Мрако".
Искам незабавно и несимволично да подкрепя чедото Гилеад в опитите му да възбуди /възроди/ у вас интерес към този чудесен представител на 7мото изкуство! Убава, плътна атмосфера. Чудесна идея и актьорска игра. И въпреки някои набиващи се на очи клишета, нито за миг не прекрачва границата. Да не говорим, че братя Ушевски са крали безобразно от този филм.
А за саундрака да не говорим! Пуснете си "You have the power" и наистина ще усетите силата в себе си! Аз в продължение на 1 година се събуждах с това парче и резултатите бяха доста позитивни!
Adrenaline rush!
Highly recommended!
А добър ден и от деда ви Джон!

Само за малко са отбивам за да сподела некои мисли относно "Градо на Мрако".

Искам незабавно и несимволично да подкрепя чедото Гилеад в опитите му да възбуди /възроди/ у вас интерес към този чудесен представител на 7мото изкуство! Убава, плътна атмосфера. Чудесна идея и актьорска игра. И въпреки някои набиващи се на очи клишета, нито за миг не прекрачва границата. Да не говорим, че братя Ушевски са крали безобразно от този филм.
А за саундрака да не говорим! Пуснете си "You have the power" и наистина ще усетите силата в себе си! Аз в продължение на 1 година се събуждах с това парче и резултатите бяха доста позитивни!

Highly recommended!

Къде ми е виаграта ?