ShadowDance #65

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jan 06, 2010 6:37 pm

Scourge wrote:не ми се коментира процеса, дали е читав или не. нито искам да натрапвам някъв друг такъв. резултатът си е резултат и е леко дразнещ. все някой по-умерен от екипа го е гледал тоя филм. щото не е като само музиката да е кусур, мнали.
Е, ако се дразниш, че няма "по-умерени" ревюта в подкрепа на твоето мнение за филма, моите съболезнования.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jan 06, 2010 6:40 pm

Май аз съм единственият от екипа, който не смята Аватар за осмото чудо на света, но едно, че не пиша филмови ревюта, защото гледам по три филма на година, и второ, че го гледах горе-долу по времето когато броят вече се качваше.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jan 06, 2010 6:40 pm

нямаше да ме дразни, ако беше едно ревю. :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jan 06, 2010 6:41 pm

Точно на този филм всички, които пишем в секция Кино на списанието сме му сериозни фенове, така че просто нямаше как да има критика.

Иначе съм съгласен, че понякога става леко досадно и дори ненужно единодушието.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 06, 2010 6:41 pm

Аз бих се учудил ако само в SD дават високи оценки.
Но като ги виждам и на всички други места които към които имам някъкъв респект си вадя извода че са правилни оценки.
Разбира се винаги имаме алтернативните (като Скротум или там както се води ) които са в контра.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jan 06, 2010 6:42 pm

Scourge wrote:нямаше да ме дразни, ако беше едно ревю. :)
А, тоест се дразниш, че повече от един човек от екипа се прехласва по филма повече от теб?

Отново - съболезнования.
Demandred wrote:Иначе съм съгласен, че понякога става леко досадно и дори ненужно единодушието.
И тогава какво - зорлем да се пънете да пишете различни ревюта и оценки ли? :neutral:

Ако нещо се харесва на повечето хора в екипа, какво досадно и ненужно има в това? Всеки си пише ревюто самостоятелно и описва творбата и впечатленията си от нея със свои думи и свой стил.
Айде да не се стига до ситуация, в която, ако няколко души ревюират едно и също заглавие, всеки ревюиращ да си сравнява предварително текста с този на другите.
Last edited by passer-by on Wed Jan 06, 2010 6:47 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jan 06, 2010 6:47 pm

Не съм казал да се махне, предимствата са повече от този дребен недостатък, така че като цяло съм за.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 06, 2010 6:54 pm

Дори единодушни, ревютата са различни, щото всеки си забелязва нещичко негово и си го изразява по негов начин. Ако имате любим автор, може да четете само неговото ревю.

За оценките съм съгласна, че трябва нещо да се направи. Предложената нагоре скала ми хареса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jan 06, 2010 7:08 pm

@минаващия:
смущава ме леко фактът, че от толкова кинофенове с все някаква визуална култура никой не обръща внимание на неща като неинспирирани крийчър и енвайрънмънт дизайн; липсата на креативност в консепта (визуалния, не на на историята); стандартност на кадровката. за сметка на туй се бърка "наситено и цветно" с "красиво" (и допълнително се екстраполира абстрактна "красивост" от предполагаемата красота на subject matter-a) и се пеят оди за изключителния (!) инопланетен свят. не е нужно художествено образование, за да се видят такива неща, достатъчно е и натрупано отпреди количество образи. правя си извода, че непосредственото впечатление от техническата реализация (която е несъмнената звезда на филма) в комбинация от силното сетивно въздействие на 3д-то избутва на заден план всичко останало.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jan 06, 2010 7:10 pm

@напастта - Всичко това го изложи, и то по-пространно в темата за филма.
Пак ти казвам, че явно си трябва повтаряне - ако не те радва, че ревюиращите от ШД не мислят като теб, твой проблем. Не са длъжни.
Last edited by passer-by on Wed Jan 06, 2010 7:12 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jan 06, 2010 7:12 pm

Scourge wrote:@минаващия:
смущава ме леко фактът, че от толкова кинофенове с все някаква визуална култура никой не обръща внимание на неща като неинспирирани крийчър и енвайрънмънт дизайн; липсата на креативност в консепта (визуалния, не на на историята); стандартност на кадровката. за сметка на туй се бърка "наситено и цветно" с "красиво" (и допълнително се екстраполира абстрактна "красивост" от предполагаемата красота на subject matter-a) и се пеят оди за изключителния (!) инопланетен свят. не е нужно художествено образование, за да се видят такива неща, достатъчно е и натрупано отпреди количество образи. правя си извода, че непосредственото впечатление от техническата реализация (която е несъмнената звезда на филма) в комбинация от силното сетивно въздействие на 3д-то избутва на заден план всичко останало.
What a load of crap... Как не ви омръзна? :roll:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jan 06, 2010 7:14 pm

Scourge wrote:@минаващия:
На този пост мястото му е като че ли в друга тема.

Прочее, не можеш да сбъркаш нещо с красиво, понеже красотата е недефинируема. От там нататък няма смисъл от спорове.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Wed Jan 06, 2010 7:18 pm

Мнението ми абсолютно съвпада с това на Scourge, но почвам да се притеснявам, че да се коментира Аватар е като да се говори за умрелите - или хубаво, или нищо.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jan 06, 2010 7:20 pm

thorn wrote:Мнението ми абсолютно съвпада с това на Scourge, но почвам да се притеснявам, че да се коментира Аватар е като да се говори за умрелите - или хубаво, или нищо.
Защо? В темата на филма не е като да липсват различни мнения, включително неговото.

В други форуми, които чета е същото. Разни хора, разни мнения.
The Best of Mozart

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jan 06, 2010 8:53 pm

passer-by wrote:@напастта - Всичко това го изложи, и то по-пространно в темата за филма.
Пак ти казвам, че явно си трябва повтаряне - ако не те радва, че ревюиращите от ШД не мислят като теб, твой проблем. Не са длъжни.
последно, щото не се разбираме.
всичко, което съм изброил, може да се установи аналитично, по същия начин както това може да се направи относно деривативността на музиката. изобщо не говоря за кой какво харесвал.
и преди някой да се обади, че изкуството било лично мнение, нека се замисли защо съществуват художествени и музикални академии.

толкоз от мен.