Е, ако се дразниш, че няма "по-умерени" ревюта в подкрепа на твоето мнение за филма, моите съболезнования.Scourge wrote:не ми се коментира процеса, дали е читав или не. нито искам да натрапвам някъв друг такъв. резултатът си е резултат и е леко дразнещ. все някой по-умерен от екипа го е гледал тоя филм. щото не е като само музиката да е кусур, мнали.
ShadowDance #65
Moderator: Moridin
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Май аз съм единственият от екипа, който не смята Аватар за осмото чудо на света, но едно, че не пиша филмови ревюта, защото гледам по три филма на година, и второ, че го гледах горе-долу по времето когато броят вече се качваше.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Точно на този филм всички, които пишем в секция Кино на списанието сме му сериозни фенове, така че просто нямаше как да има критика.
Иначе съм съгласен, че понякога става леко досадно и дори ненужно единодушието.
Иначе съм съгласен, че понякога става леко досадно и дори ненужно единодушието.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
А, тоест се дразниш, че повече от един човек от екипа се прехласва по филма повече от теб?Scourge wrote:нямаше да ме дразни, ако беше едно ревю.
Отново - съболезнования.
И тогава какво - зорлем да се пънете да пишете различни ревюта и оценки ли?Demandred wrote:Иначе съм съгласен, че понякога става леко досадно и дори ненужно единодушието.

Ако нещо се харесва на повечето хора в екипа, какво досадно и ненужно има в това? Всеки си пише ревюто самостоятелно и описва творбата и впечатленията си от нея със свои думи и свой стил.
Айде да не се стига до ситуация, в която, ако няколко души ревюират едно и също заглавие, всеки ревюиращ да си сравнява предварително текста с този на другите.
Last edited by passer-by on Wed Jan 06, 2010 6:47 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
@минаващия:
смущава ме леко фактът, че от толкова кинофенове с все някаква визуална култура никой не обръща внимание на неща като неинспирирани крийчър и енвайрънмънт дизайн; липсата на креативност в консепта (визуалния, не на на историята); стандартност на кадровката. за сметка на туй се бърка "наситено и цветно" с "красиво" (и допълнително се екстраполира абстрактна "красивост" от предполагаемата красота на subject matter-a) и се пеят оди за изключителния (!) инопланетен свят. не е нужно художествено образование, за да се видят такива неща, достатъчно е и натрупано отпреди количество образи. правя си извода, че непосредственото впечатление от техническата реализация (която е несъмнената звезда на филма) в комбинация от силното сетивно въздействие на 3д-то избутва на заден план всичко останало.
смущава ме леко фактът, че от толкова кинофенове с все някаква визуална култура никой не обръща внимание на неща като неинспирирани крийчър и енвайрънмънт дизайн; липсата на креативност в консепта (визуалния, не на на историята); стандартност на кадровката. за сметка на туй се бърка "наситено и цветно" с "красиво" (и допълнително се екстраполира абстрактна "красивост" от предполагаемата красота на subject matter-a) и се пеят оди за изключителния (!) инопланетен свят. не е нужно художествено образование, за да се видят такива неща, достатъчно е и натрупано отпреди количество образи. правя си извода, че непосредственото впечатление от техническата реализация (която е несъмнената звезда на филма) в комбинация от силното сетивно въздействие на 3д-то избутва на заден план всичко останало.
@напастта - Всичко това го изложи, и то по-пространно в темата за филма.
Пак ти казвам, че явно си трябва повтаряне - ако не те радва, че ревюиращите от ШД не мислят като теб, твой проблем. Не са длъжни.
Пак ти казвам, че явно си трябва повтаряне - ако не те радва, че ревюиращите от ШД не мислят като теб, твой проблем. Не са длъжни.
Last edited by passer-by on Wed Jan 06, 2010 7:12 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
What a load of crap... Как не ви омръзна?Scourge wrote:@минаващия:

- tigermaster
- Elder God
На този пост мястото му е като че ли в друга тема.Scourge wrote:@минаващия:
Прочее, не можеш да сбъркаш нещо с красиво, понеже красотата е недефинируема. От там нататък няма смисъл от спорове.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Защо? В темата на филма не е като да липсват различни мнения, включително неговото.thorn wrote:Мнението ми абсолютно съвпада с това на Scourge, но почвам да се притеснявам, че да се коментира Аватар е като да се говори за умрелите - или хубаво, или нищо.
В други форуми, които чета е същото. Разни хора, разни мнения.
The Best of Mozart
последно, щото не се разбираме.passer-by wrote:@напастта - Всичко това го изложи, и то по-пространно в темата за филма.
всичко, което съм изброил, може да се установи аналитично, по същия начин както това може да се направи относно деривативността на музиката. изобщо не говоря за кой какво харесвал.
и преди някой да се обади, че изкуството било лично мнение, нека се замисли защо съществуват художествени и музикални академии.
толкоз от мен.