Se7en - Джамът.
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
- herairness
- Jaghut Tyrant
Ми ние го пробвахме на компа на половинката, щото ХР-то му съвсем се сбози. Инсталира се без грижи и наистина е доста по-добър от Вистата, обаче половината програмки не тръгнаха и най-вече деймън туулса, в чиито форум пишеше, че докато не излезе офишъл 7-ца, няма да има съпорт за нея. Оттам и невъзможността да се подкарат и половината му любими игрици, което съвсем го отчая и се наложи да загубя още 2 ч да инсталирам ново ХР. Та така, сега чакаме офишъл, да пробвам и аз, че много ми хареса, ама ако не тръгне Традоса на него, ще трябва да си седя с ХР, иначе няма мога да бачкам 

- Moridin
- Global Moderator
След още една седмица съм склонен да го харесвам - всички нововъведения засега ме кефят и е маргинално по-стабилен и бърз от Виста (може да е просто щото не съм натрупал милионът програми още).
За съжаление не ми реши проблемите със задъхващите се при много табове браузъри, явно трябва да си променя интернет навиците :/
Все още не мога да си реша проблема с яркостта, която се сменя почти произволно и МНОГО дразни
За съжаление не ми реши проблемите със задъхващите се при много табове браузъри, явно трябва да си променя интернет навиците :/
Все още не мога да си реша проблема с яркостта, която се сменя почти произволно и МНОГО дразни

This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
Такааааа.... от днес е официално аут.
Ревюто ми е в 3 изречения - откакто съм с него - 4+ месеца, съм пипнал само 3 неща - махнал съм автоматично да ми открива типа на фолдърите, добавил съм няколко неща в route-a заради служебния vpn и съм му сменил бекграунда. Всичко друго ми е out of the box. Няма деградация на винбоз-а. Все още си работи също толкова бързо колкото и след инсталацията. Стартъпа си е бърз и т.н. Определено препоръчвам на всеки с виста да скочи на 7. И нито един син екран на смъртта.
Ревюто ми е в 3 изречения - откакто съм с него - 4+ месеца, съм пипнал само 3 неща - махнал съм автоматично да ми открива типа на фолдърите, добавил съм няколко неща в route-a заради служебния vpn и съм му сменил бекграунда. Всичко друго ми е out of the box. Няма деградация на винбоз-а. Все още си работи също толкова бързо колкото и след инсталацията. Стартъпа си е бърз и т.н. Определено препоръчвам на всеки с виста да скочи на 7. И нито един син екран на смъртта.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Аз вече се уредих с корпоративен ключ от добрата ми фирма-работодател (все пак, колкото и да не ми харесва на моменти, друг път си ми харесва, че Microsoft е една от големите световни фирми, с които си партнираме по доста проекти). Да, смятам да го използвам; за трите месеца и половина, откак си завъдих RC-то, не съм имал почти никакви проблеми - никакви BSOD-та наистина, само два случая, в които се опита при стартиране да ми обясни, че Windows-ът ми не е истински, и малко забавни преживявания при опита да инсталирам и трите опита да деинсталирам DaemonTools
Единственият истински проблем е, че Internet Explorer нещо много маже екрана, докато го превърта нагоре-надолу (изглежда като в добрите стари времена, когато нямахме дори 2D-ускорение), ама с Chrome нямам такъв проблем, та... хм. Абе ще го изловя това.
Мдам, иначе имам и нещо като проблем с това, че от време на време, след като съм ползвал Windows и рестартирам компютъра (дори ако го изключа и го включа пак), като избера друга ОС, яркостта на дисплея е доста по-висока, отколкото искам да бъде, и няма как да я променя. Но иначе всичко друго си изглежда наред.
Чудя се дали в истинската release версия ще има повече неща, които да не ми харесват
Ама съм един такъв умерен оптимист, пък ще видим 

Мдам, иначе имам и нещо като проблем с това, че от време на време, след като съм ползвал Windows и рестартирам компютъра (дори ако го изключа и го включа пак), като избера друга ОС, яркостта на дисплея е доста по-висока, отколкото искам да бъде, и няма как да я променя. Но иначе всичко друго си изглежда наред.
Чудя се дали в истинската release версия ще има повече неща, които да не ми харесват

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Въй деба, новият Уиндоус е мания и тотално отвява XP-то, да не говорим за Vista! Очакванията ми за него бяха доста високи, но той някак успя да ги надмине. Самият факт, че ме накара да си променя няколко навика (примерно зарязах Уинамп, при положение че плейъра на Уин вече има абс същите екстри като любимата ми дърта версия), които са ми от 10 години, още като го пуснах, е показателен.
Като за начало 7 се инсталира за половин-един час без каквито и да е проблеми, веднага си намери драйвери, нет и т.н. Стартира адски бързо и шашка с цялостната си оптимизация. Дори тегавият преди медия център в момента се пуска за 2 секунди баси... Мигновното заспиване и събуждане на компа също помага.
Новият интерфейс също така ускорява невероятно браузването на прозорци. Мислех си, че ще е малко мудно, но фактът, че дава превюта на всичко, сам по себе си прави намирането на всичко, от табове до отделни прозорци, далеч по-лесно.
И още имам да споделям, ама е късно сега, та ще го оставя за друг път.
п.п. ОМФГ! БеГе фонетик без туийкове???
Като за начало 7 се инсталира за половин-един час без каквито и да е проблеми, веднага си намери драйвери, нет и т.н. Стартира адски бързо и шашка с цялостната си оптимизация. Дори тегавият преди медия център в момента се пуска за 2 секунди баси... Мигновното заспиване и събуждане на компа също помага.
Новият интерфейс също така ускорява невероятно браузването на прозорци. Мислех си, че ще е малко мудно, но фактът, че дава превюта на всичко, сам по себе си прави намирането на всичко, от табове до отделни прозорци, далеч по-лесно.
И още имам да споделям, ама е късно сега, та ще го оставя за друг път.
п.п. ОМФГ! БеГе фонетик без туийкове???
- herairness
- Jaghut Tyrant
- Moridin
- Global Moderator
На мен уина ми крашва доста често, не баш със син екран, но с аналозите му, само че подозирам, че е от силно скапания ми хардуер и от навиците ми да държа отворени 300 таба в 3 браузъра едновременно, от които не смятам да се отказвам
някой да иска да ми подари РАМ бтв?
за рождения ден на Емо например? 

This is it. Ground zero.