Конан

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 03, 2004 2:28 pm

Регса - а къде отидоха жените които човек можеше да уважава по няколко пъти на ден? Стадата сочни хубавици, пищно меки и с големи ци..(пук, статично електричество по линията). А не днешните унисекс дъски, които те е страх да ги гушнеш както трябва и след час-два викат "Не мога повече". Само мъжете са ви виновни на вас!

Ми сега не се бръсне човекът - той е истински мЪж - като се види в огледалото, брадата му от ужас сама пада.

Венерическите болести - според мен мърсотията и вонята са били достатъчно добри предпазни мерки през средновековието.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Thu Jun 03, 2004 9:27 pm

Драко, недей така, че ще ти потекат лигите :oops: :D (не само на тебе, ама аз реших да не споменавам тази част точно по такива съображения). А такива жени все още има - само трябва да потърсиш.

Що се отнася до Конан от фияните:
Фиян Маккул бил предводител на 9`000-на войска1 известна под името "войнството на фияните". То произлизало едновременно от Алба и Ерин (съотв., Шотландия и Ирландия), и едва ли има и един акър земя или планинско възвишение в двете страни, което да не е запазило спомен за неговите славни дела.
Войнството на фияните било създадено по времето, когато лохланех-ите (т.е., викингите - букв. превод е езерните мъже) опустошавали бреговете на Ерин и Алба. Кралят на Ерин потърсил съвет как може да победи враговете си. Казали му да ожени стоте най-силни мъже за стоте най-силни жени в страната и да остави децата на техните деца да създадат непобедима армия, която да разбие лохланехите.
По този начин се родило поколение воини с гигантска сила. От ноздрите им лъхал дъхът на битката и под предводителството на Фиян те отблъснали лохланехите. До края на живота си неспирно бранели земята от нови набези и превърнали цялата страна в свое ловно поле (разбирай, яли, пили, е+"%=, танцували на корем - типични "борци" - бел. Д. Пр.).
... ... ... ... ... ... ... ... ...
Конан Кучкарят бил най-необузданият от фияните. Всеки косъм от главата му имал сила колкото на един мъж и за да се предпазят събратята му по оръжие от неговите диви изблици на гняв, Фиян постановил косата му да бъде винаги късо подстригана.
... ... ... ... ... ... ... ... ...
По-натам в епоса на фияните, Конан Кучкаря шпионирал жените по време, когато фияните били налегнати от глад - жените си били "закръглени и сити". Понеже явно е проспал часовете по шпионаж, въпросният Конан се покатерил на дърво, разположено над котела, в който жените си варели корени, грудки и ечемик, и се изтърсил в котела (то косата си е коса, ама не гарантира акъл отдолу). Тъй като не се бил стригал от дърго време, жените се побояли да му възразят направо, а го оставили да се наплюска до насита, говедото гадно. След този си "юнашки подвиг" Конан, верен на принципа за ситата и гладната мечка, заспал под едно дърво; жените не си направили труда да го събудят, преди да му вържат косата на два кола (симпатяги са ирландките, винаги съм си го знаел). Блестящият интеУект на Конан стигнал колкото да се отскубне, барабар с половина си коса, от коловете, и да подгони жените към една близка хижа. След като ги натирил всички вътре, запалил хижата (дами, някоя от вас не спомена ли галското кавалерство?), но не му се удало да ги изгори. След като го спипал, Фиян му дръпнал един съд по бързата процедура, но Конан решил да се измъкне от наказанието (за който не се е досетил - обезглавяване), като поискал то да бъде изпълнено от собствения му (на Конан) син, Гарб (според легендата, момчето така и не се оправя след това, и нищо чудно), като главата му лежи на бедрото на самия Фиян (без коментар!!!); наказанието трябвало (Конан искал, тоест) да се изпълни с острието Мак ан Луейн, който никога не оставял следа (апропо, самият Фиян открадва този меч от ковача му, като преди това го убива, за да закали за последно меча; идеята му е вдъхновена от дъщерята на въпросния вълшебен ковач).
За да се предпази от собствения си меч, "...Фиян събрал седем дебели кожи, седем пръчки и седем парчета сива кора и ги завързал около бедрото си, за да се предпази от острието на Мак ан Луейн...". Не му помогнало, защото все пак бил посечен от собствения си меч.

В заключение мога да кажа: На всички желаещи - добре дошли в Ирландия!

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Thu Jun 03, 2004 11:20 pm

Dragon, недей така де! Сега заклета мъжемразка ще ме изкараш. А аз само споделям лично мнение, така де - да сме на приказка. Без лошо чувство. :wink:
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jun 04, 2004 12:19 am

Дилвиш, мерси много за информацията. Само, в случая за някаква легенда ли става дума или са художествена книга?....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Fri Jun 04, 2004 9:01 am

Джайм, моля, и става дума за книга с шотландски легенди - reel Scaetish an` Gaelic talles, lad. F`um ye olde Scotland. Но така или иначе, тя си е художествена литература. Не е измислена от автора, ако за това питаш.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 04, 2004 12:20 pm

Споко Рег - към жени лоши чувства не изпитвам :P

Ама все пак - къде отидоха всички тези нимфоманки за които толкова сме чели от фентъзитата 8-)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Jun 04, 2004 12:28 pm

Ама все пак - къде отидоха всички тези нимфоманки за които толкова сме чели от фентъзитата
:D Ами още са си там - във фентъзитата :wink:
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Fri Jun 04, 2004 3:32 pm

Dilvish, метни още някое разказче, от ония твойте (т.е. шотландските де). Това за Конан беше много яко, айде сега не се стискай, сподели и с нас - умиращите от скука (аз поне)
Не мое да мъмриш, брат!

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jun 04, 2004 10:30 pm

Аз от конаните съм чел съвсем малко на Хауърд и малко повече на Митрев. Като цяло ми дойдоха доста глупави, но пък има моменти, в които и подобни неща кефят. Единствената книга на Митрев, която ми е харесала(за Повелителят на зората става дума) беше крайно детинска, но пък съчетаваше по уникален начин идеи от всякакви книги, митолгии и прочие. Просто култово беше, когато некъв елф обясняваше на Конан как Елронд размахвал меча Екскалибур, а слугата му трол освен това изковал и Граала за разнообразие. После се намесваха и Силмарилите... Имаше коболди, върколаци, змийски жреци, млади юнаци, дърти пияници, готини мадами... Абе въобще - култова манджа с грозде.

Сега си спомням една книжка на Елф, която беше уж на Хауърд(на Елф хич не им вярвам за имената на авторите), нямаше нищо общо с Конан и доста ми допадна. Мисля че се казваше Бури над Ориента...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Jun 06, 2004 10:13 am

Е, супер е "Бури над ориента", няма що. Язък за хартията, на която е отпечатана. 8-)
:shark:
Feel the summer!

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jun 06, 2004 3:57 pm

Е ся, ня казвам, че е нещо велико, но сравнена с останалите книги на Елф е прилична. Може би щото не си падам по книги за ултимат-терминатори, та тази, отстъпвайки значително на Конаните в това отношение, ми хареса. Иначе и за Кормак МакНякойси не бяха много лоши.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Jun 10, 2004 11:25 am

Не знам, може би съм ЛЕКИЧКО предубеден към "Питър Дж. Тайлър" а.к.а. Пламен Митрев. :twisted: Според мене обаче има достатъчно други книжки и читателят може съвсем спокойно да пропусне тези на издателство Елф.
Feel the summer!

Random
Ascendent

Post by Random » Thu Jun 10, 2004 8:39 pm

Напълно съгласен, Амос. Тези книги са истинска загуба на пари и време, а стратегиите за продажба на Елф са нагли и обидни за читателя.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Jun 11, 2004 10:01 am

Това отдавна е установено от компетентните органи. 8-) Особено ако си ценител на качествени четива като Амбър, какъвто виждам, че си и ти... :D
Feel the summer!