Shadowdance #55 е на линия!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 27, 2008 6:52 pm

Е, от известно време ревюираме сравнително редовно и българска продукция, а по-рано също сме ревюирали немалко неща ;)
This is it. Ground zero.

grellian
E'lir

Post by grellian » Tue May 27, 2008 8:45 pm

Trip wrote:Усещането беше обогатяващо, по начина, по който най-епичният запек, случващ се веднъж в живота, може да те обогати вътрешно.
Ревюто беше брилянтно, а този цитат, заедно с дедовите косми, ми е фаворит.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue May 27, 2008 9:13 pm

Браво! Макар да знам, че ще протакам доста глобалното изчитане (както винаги), поне успях да почета малко.
Ревютата за Ралмия са върхът на върховете!!! А Трип ще трябва да ми обясни някога това с дядовите косми. Макар, че съм се смяла на глас и с трите де. И имам предложение за който се е прежалил да си купи Ралмия. Бих купила един екземпляр с удоволствие! (Да де, даааааа. То е удоволствието от запека тип Трип!! :twisted: Но искам да я прочета.) Много ме заинтригува, че дори аз успях да хвана правописни грешки в извадките.
За предстоящите филми пък, браво на Рольо!!
Става голяма и все по-интересна работата!!! :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Rayko
Scholar

Post by Rayko » Tue May 27, 2008 10:01 pm

Мощта е неизменен спътник на нашите герои и на техните черни врази и съм убеден, че Александър Драганов е разигравал подробно повечето бойни сцени пред огледалото вкъщи, включително и тази, в която четирите скелетни скуайъра на лорд Дакавар (той е от лошите) правят мост между два кораба, за да може той да вземе единия от тях на абордаж, и след това се извиват в "ужасяваща лента", за да се приземят до него на палубата.
Смяхме се десетина минути на това... :lol: :lol: :lol:
Усещането беше обогатяващо, по начина, по който най-епичният запек, случващ се веднъж в живота, може да те обогати вътрешно.
и с шут в задника го пращат без никаква подготовка насред дивото да спасява Ралмия.
Искам джуджето в инвалиднатаааааа :lol: :lol: :lol:

Сравнително доволен от ревюто. Чест ви прави, че не сте я оплюли още повече.
Slaughter the mutant, purge the unclean, burn the heretic!

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Wed May 28, 2008 12:30 am

хубаво бройче особено много ми хареса статията за Кларк.
Ето ви малко заяждане вместо критика.
В интервюто със Уилсън е написан "Хоукингс", да не става въпрос за "Хокинг" (Hawking)?И още нещо в същото интервю "Feedback loop" не ли контура на обратната връзка в системите за регулиране(управление).От къде идва процес както сте го написали под линията.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed May 28, 2008 8:27 am

Мда, това интервю така и не го прочетох...

Баш "Хокинг" си е, някой се е изложил. :lol: А feedback loop си е точно това. От първа страница в Гугъл - http://pespmc1.vub.ac.be/FEEDBACK.html
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 28, 2008 8:58 am

Еми музикантско образование, кво да праим. Ще го оправим :)
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 28, 2008 9:27 am

Мерси за Хокинг, недогледал съм при редакцията.

В случая "процес" е ок като дума, има се предвид абстрактно, а в тоя смисъл "контур" не е някаква по-добра алтернатива. Според мен поне.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed May 28, 2008 10:06 am

Поредното страхотно иннервю. Мерси за което. :beer: Беше голямо удоволствие да го прочета (въпреки че ми се видя доста кратичко в сравнение с това на Дънкан :mrgreen: ). Дано и за в бъдеще продължавате да ни радвате с още интервюта.
А за книжката Julian Comstock от сега се запалих по нея. Май ще си я взема на английски, като излезе догодина, че докато я преведат и в България ще стане 2010 сигурно. :(
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 28, 2008 10:10 am

Забрави отсега някой някога да го тресе логореята на Дънкан :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 28, 2008 10:26 am

За кой ли път шапка ви свалям.
Специално браво за прекрасния профил на Жоро на Артър Кларк.
В едно интервю той твърди: "Ние, писателите на научна фантастика, не се опитваме да предвиждаме. На практика правим точно обратното. Както казва моят приятел Рей Бредбъри, не го правим, за да познаем бъдещето, а за да го предотвратим".
Също евала на Симеон за най-очакваните филми през тази година. Много практично си ги събрал на едно място, и то с полезна информация какво горе-долу може да се очаква от тях.

За Непреведеното - ами така е, като се отказа Владимир Зарков да работи за Вузев. Една от причините май била, че някои фенове не му харесвали преводите, ама може да е само слух. :bigtongue: Айде сега да видим по-добре ли е без него за издаването на Пратчет в България. :twisted: Иначе, Жоро, Thud е мнооого по-добра от Going postal. Имаш познатите физиономии от Стражата и най-сетне се разкрива тайната на битката в долината Куум между джуджетата и троловете. :yo:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 28, 2008 11:06 am

Muad_Dib wrote:
Interpreter wrote:Некои ревюта на дебюти ми се сториха твърде многословни ;р
Съгласен с Преводача. Евала, че имате търпението да пишете толкова дълги ревюта за нещо с нулева литературна стойност, аз примерно щях да се зарадвам много повече на три ревюта за пергамента и мастилото, ама очевидно работата е толкова абоминабъл, че сте се навили...
Преводачът визираше Ралмията бтв ;) Що се отнася до другите бг-автори - смятаме, че трябва да се показва какво става и на нашия пазар.

Иначе на мен много ми се искаше да пиша за Ink, обаче тепърва я започвам :( БЛЕЙМ ФИЙСТ! баси, ДВЕ негови книги за две седмици, тва човешко ли е?!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 28, 2008 11:24 am

Преводачът визираше Ралмията бтв Wink
За която говорех и аз, май не стана достатъчно ясно. Няма как да нарека пергамента "абоминабъл", най-малкото си го купих вече.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed May 28, 2008 3:59 pm

Без грам хумор казвам, че ми е ужасно неприятно да чета такъв наивитет и такава инфантилност от автор на двадесет и четири-пет години.
Драганов сериозно ли е на толкова? Четейки писанията му в Цитаделата, му давах не повече от седемнайсет години. Всъщност инфантилността и наивитетът не са чак такъв проблем, обаче човек, завършил първи клас и способен да напише нещо за "проклятието, застигнало неизменно как" каквото и да било, трябва да бъде освидетелстван. А пък ако е с три години по-голям от мен, какъвто е случаят, не знам...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Thu May 29, 2008 4:48 pm

tigermaster wrote:Драганов сериозно ли е на толкова?
Доколкото знам е мой набор - '84. За останалото - има и по-зле, така че моля без шегички за освидетелстване.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.