Не съм съгласен с мнението ти за филма
А според мен си доста съгласен с мнението ми за филма, но нещо не можем да се разберем за интерпретацията на три-четири сцени и на "основната" идея.
И на мен ми хареса, че трябва да мислиш и внимаваш. Тези сцени, които изброих в горния пост обаче силно даваха вид, че носят скрит смисъл и послание, което е важно да уловиш, а всъщност не беше така.
- Spoiler: show
- Какво беше посланието на наситения с дълбочина диалог на шерифа с човека в инвалидната количка в караваната? Какво трябваше да покаже и защо изобщо присъстваше тази сцена? В смисъл, на всички които гледахме филма ни се стори толкова странно, че в опитите си да намерим обяснение, започнахме да си мислим какво ли не, включително, че става въпрос за прескоци във времето
А на второ гледане вече изглеждаше твърде ясно, че точно тези моменти нямат скрито послание и просто служат за още малко онагледяване на идеята от заглавието /която по мое мнение по никакъв начин не беше основна/, както и за още малко емоционалност във филма. А той нямаше нужда от това, според мен, не и на цената на сюжетни неразбории. Това за "достатъчната задълбоченост" не ти го разбрах, но дано е станало ясно какво имах предвид.
И да шерифът имаше хубави моменти, признавам, но не достатъчно за да обоснове филм, който се казва така само заради него. А Мос вече казах защо условно го наричам "нашия" -
- Spoiler: show
- беше адекватен на Шигър, но по положителен начин. А и той се забърка в цялата история, защото се върна да даде вода на човека в джипа, което автоматично го праща при добрите
За случването на нещата не като в захаросан рандъм трилър съм съгласна с теб, това едно от най-хубавите неща във филма. И въобще, това, че трима души, харесали филма, го интерпретират по различен начин, е показателно колко идейни са Коен.

If I never meet you in this life, let me feel the lack.