Вечната тема за казармата

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 26, 2007 12:28 am

Amelia wrote:Мне. Ако им се беше смял в очите, щеше да си в карцера, а аз сега щях да те уважавам, понеже много обичам романтичното бунтарство. Тъй като нито едно от тези неща не е вярно, ти явно не си им се смял в очите. Проста логика. :lol:
Жалките опити за дребен тарикатлък от типа "скатавам се посредством връзки в лазарета" винаги са ми били много смешни. В случай че пък наистина си бил болен и затова са те пуснали - ко да ти кажа. Аман от изнежени мъжлета в тая държава.
RRSunknown wrote:Пич, или си бил наистина болен щом си бил в стационара и в такъв случай нямаш право да говориш за смелост тъй като не е зависело от теб.Втори вариант- бил си жалка скатавка-мързеливец който го е страх да се изправи срещу началниците и колегите си лице в лице.Мъжество е да спориш и да се опълчиш срещу началник на строеви преглед и да рискуваш да те прецакат с отпуски например а не да стоиш в стационара понеже си бил с връзки и отстрани да се радваш че си преебал системата.
Алеле кви гнусости преполагате за другаря си!! :shock: :x Айде на момчето му е простено, щото хич ме не знае - пък и му е оправдано криво, че е служил баш сега - ма с теб, Амелийо, се познаваме отблизо! :? (Макар и отскоро.)

Как можа да предположиш, че ще съм негоден за служба? Аз?! Че съм жалък връзкар, който го оправят други?!... Аз съм ШАЙХИРИ! :evil: Здрав, прав и корав като колец и достатъчно дързък, за да се измъкна от зандана с ей тия две ръце и безмилостния си манипулативен интелект.

Влязох само щото вярвах, че един писател трябва да е видял от всичко: подземния свят, армията, ареста... Ако исках да кръшкам, просто щях да платя 5000$ от личните си пари, тъй като се издържам сам от първата си издадена книга насам (16 годишен). Вместо това си влязох наред с другите, накефих се, отвзех си от всичко тва дето го разправя RRSunknown, писна ми - и си излязох кат пич, щото по принцип нямам излишен живот за губене. Как точно, е друга (достатъчно интересна :wink: ) история, която обаче не е за тая тема - нито за публичен форум.

По принцип има само един начин и той е изключително труден и мъчителен за изпълнение - но беше предизвикателство сам по себе си. А дори и само чувството, когато победиш машината в собствената й игра, по нейните си правила, си заслужава. :) :twisted: Нищо не може да те спре, решиш ли веднъж.
Xellos wrote:Така че, ебати якото и да мре Щаба.
:beer:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 26, 2007 12:54 am

Само да отбележа за протокола:
Последната година дотолкова нямаше хора че затегнаха дисциплината на макс и не само на войниците но и на офицерите и старшините.Беше невъзможно да откопчиш чрез стационара-имаше едно момче с два свупени крака-не го уволниха,карахо го да дава дневален като не може да марширува.Болен,сакат-няма братче всичко е в кюпа да отчетат бройка.Пускаха жалба до министерството-признаха я обаче казаха че нямали право да те уволнят.Един имаше чичо поковник-и той не можа да се оправи.Много се опитаха да покпупват -като стигне документа за уволнение до генерала и той го къса.
За сметка на това ниой не се е ебавал с нас-виждал съм капитан да прави лицеви опори задето е раздал развален хляб на войниците-генерала го накара.
Само ще спомена че ние бяхме щабни роти-не сме ходили на учения,не сме лазили нито веднъж,още по малко пък сме бягали.
Ще спомена един интересен факт-90% от офицерския ни състав имат компютри и редовно играят на игри/ползват интернет.Повечето бяха интелигентни хора-ротния ни е голям фен на Mannowar-даде ни отпуски на мене и на още няколко човека и зедно с него ходихме на концерта в Каварна.Сигурно ние бяхме единственото поделение в България където чакаме 15 вечерната проверка за да може лейтенанта да си доиграе картата на Heroes III. :lol: Отпуски даваха всеки ден след 17 часа до другия ден и всяка събота и неделя-като с е има впредвид че повечето хора бяха от Стара Загора те всеки ден си ходеха у тях-нищо общо с граничните войски.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 26, 2007 12:56 am

Принципно смятам, че казарамата наистина е кражба от живота ти и в нея се научават повече вредни неща, отколкото полезни. Поне в общия случай.

RRS, обясняваш колко е полезна казармата за рецидивисти, неграмотни, хора занимаващи се с физически труд или хора които по някаква причина искат се научат да работят с техника, особено военна. За мнозинството от хората това няма никакво значение, но им взима 9 месеца от живота. Не само това за някои това може да е трагично. Примерно един професионален музикант 9 месеца несвирене го връщат с години назад. Да не говорим за факта, че сблъскът между този музикант (или все едно какъв интелигентен човек) и десетина рецидивисти, неграмотни и прочие (предполагаме, че не е случил на рота) може да е болезнен. Ся, ако попаднеш на свестни хора всичко може да е купон, но няма как да разчиташ на това.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 26, 2007 1:14 am

Едва ли съм ти разказвал в подробности. :mrgreen: Баси и "цирка" дето беше! :roll: Както и да е, "плюенето в лицето", както поясних още отначало, беше по адрес на институциите. Кво ми е направил някъв капитанец там, че да си изкарвам на него? :) Макар че беше много благо като се усети той единствено как нагло ги действам - и въпреки тва нямаше кво да направи, за да ме спре.

Кръшкане от какво? Казах ти, че задължението, което изпитвах поначало, беше единствено към себе си. След като съм изпълнил дълга си (на писател) и е по силите ми да си върна свободата, защо да не го направя? (А и защо да изпускам поредния житейски тест?)

Сама описа доста добре казармата, радвам се, че така смяташ.
Last edited by shayhiri on Mon Nov 26, 2007 1:41 am, edited 3 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 26, 2007 1:19 am

Проблема е че МНОЗИНСТВОТО в България попада именно в списъка на неграмотите,мързеливците и простаците колкото и да не ти се вярва.Малко по нагоре съм описал процентния списък на хората от поделението и повярвай ми-такъв е навсякъде-просто в града си в среда в която няма как да срещнеш диви селяни.Това не значи че не съществуват-напротив,има ги и и се увеличават.Не гледай само София-в провинцията е съвсем друго.Има цели тумби цигани които е по добре да ги вкарат в казармата и да ги научат малко на ред отколкото да се мотая безидейно и да се чудят от къде да откраднат.
Както казвам пак там -не би трябвало да вкарват хора които се развиват като например музиканта от примера.Това зависи изцяло от личната преценка на водещия военната комисия!Като каза музикант се сетих:имахме такъв(тромпетист)-беше с най-леката служба-записха във военния оркестър и освен това го пускаха редовно за концерти.
В правилно организираното поделение не може да възникне сблъсък какъвто си предтавяш-навън може да си бил най-големия бабаит и да си осъден за побой(имахме такъв случай)-в поделението същия тоя внимаваше много да не направи грешна стъпка.За сведение по военния закон-за нанасяне на побой 5-7 години строг тъмничен във военен затвор при това те осъжда военна прокуратура което значи
а)без корупция
б)бързата процедура
За 9 месеца нямаше нито един бой в поделението!Правете си сметка.

Shaih-ако си успял да преебеш системата и да се измъкнеш без да използваш "мръсни" средства мога да ти направя ЕВАЛА!Малко са хората които успяват.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 26, 2007 1:42 am

Съзнавам, че има опасност това, което пиша сега, да отклони разговора в посоки, съвсем различни от първоначалната идея на тази тема. Съзнавам, че има опасност това, което пиша сега, да спомогне за превръщането и на тази тема в поредната тема в този форум, в която един човек успява да завърти разговора около себе си. Дано не се случи така; а ако започне да се случва, още тук и сега моля модераторите да отцепят това изказване и евентуалните му преки отговори в отделна тема, която впоследствие да бъде захвърлена където й е мястото. Все пак... все пак ми се иска да кажа това - и ще го кажа веднъж, повече време не би трябвало да отделям и на тази глупава история.

Шайхири, явно имаме различни представи за "мъжество", "лица", "изроди" и "институции", но както и да е... това няма да е първият, няма да е и последният път, когато се оказва, че някой - ъ, грешка, не "някой" - когато се оказва, че никой не е разбрал какво искаш да кажеш от самото начало - обикновено защото в следващите две-три реплики успяваш да кажеш нещо съвсем, ама съвсем различно :) Чудя се дали не може някой да направи нещо, за да бъдат избягвани подобни "неразбирателства" за в бъдеще... и, без лични лоши чувства, чудя се дали този, който трябва да направи нещо, не си на първо място ти.

Защо ли? Ами... ситуацията всеки път е горе-долу една и съща - ти пускаш едно изказване, което защищава или атакува някаква теза с доста силни думи, някой се учудва на част от формулировката ти, ти "уточняваш", някой друг се учудва или на друга част от първоначалната ти формулировка, или на уточнението, ти отново "уточняваш", и в крайна сметка се оказва, че никой - ама никой - "не е разбрал" какво искаш да кажеш с първоначалното си изказване.

В момента ми хрумват три обяснения за тази твърде често повтаряща се ситуация:

1. Ти през цялото време казваш едно и също нещо, само че никой от другите във форума не е достатъчно ентелегентен, за да го разбере, и никой от другите във форума не е достатъчно ентелегентен, за да види смисъла, който си вложил още в първото си изказване. Все ми се струва, че това е твърде малко вероятен вариант :)

2. Ти през цялото време имаш предвид едно и също нещо, само че първия път не си си направил труда да го изложиш внимателно и с точна формулировка. Разбираме те неправилно, реагираме на това, което изглежда, че казваш, след което ти сядаш и формулираш гледната си точка "както трябва".

3. Още от самото начало ти просто си казал нещо, каквото и да е, само за да се включиш в разговора и да разбуниш нравите, с пълното съзнание, че това, което казваш, или просто не е вярно, или е твърде голямо обобщение (доказуемо невярно твърде голямо обобщение), или е твърде остро и някои хора биха го приели като обида, понякога и лична. Някаква - все по-малка и по-малка от месец на месец - част от мен продължава да мисли, че има някаква вероятност това да не е вярно... но някак си с всеки нов случай, почти всеки ден, то започва да изглежда все повече като най-вероятния вариант.

Сега... ще приема, че все пак е възможно да е налице вторият вариант - този, при който първоначалните ти изказвания просто не са формулирани достатъчно точно. Шайхири, ти си човек, който смята себе си за писател; искаш и другите да те смятат за писател - поне донякъде си го постигнал. Една молба - лична молба, макар че мисля, че ако се окаже верен вторият вариант, зад тази молба биха застанали и други... хайде опитай се, с цел доста голямо успокояване на страстите във форума, доста голямо повишаване на интелектуалното ниво на доста от разговорите, а и доста голям израз на уважение към всички други в този форум, хайде опитай се да отделяш малко повече време за първоначалните формулировки, опитай се да демонстрираш - още отначало - поне някаква степен на владеенето на езика и логиката, за която претендираш, така че тези ситуации да не се повтарят през ден.

Разбира се, това е в случай, че все пак е верен вторият вариант. Ако се окаже верен третият, тогава не си ти човекът, който трябва да направи нещо по въпроса, но все пак може би някой нещо някой ден ще направи. Ако се окаже верен първият вариант... е, тогава повечето от нещата, които изписах, така или иначе няма да са имали твърде много смисъл поради моята собствена глупост - но все пак този вариант ми е струва твърде невероятен :)

Мдам. Мисля си го от известно време насам, казах го, толкоз. Мислете и правете каквото щете.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 26, 2007 1:52 am

ОК, да речем, че е вторият случай. Какво не беше точно сега, за да разбера по-добре кво имаш предвид принципно?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 26, 2007 1:58 am

shayhiri wrote:Едва ли съм ти разказвал в подробности. :mrgreen: Баси и "цирка" дето беше! :roll: Както и да е, "плюенето в лицето", както поясних още отначало, се отнася за институциите. Кво ми е направил някъв капитанец там, че да си изкарвам на него? :) Макар че беше много благо като се усети той единствено как нагло ги действам - и въпреки тва нямаше кво да направи, за да ме спре.
Ми вземи разкажи или поне просвети хората накратко как си избягнал тази казарма, че така си говорим наизуст. Пука им на институциите, че си се скатал, името ти е легион, нека цитирам, понеже сте много. Ако го беше направил по официален път или чрез публичност на проблема в медиите - да има полза и за други или пък да нтриеш носа на военните - хубаво. Но така си си плюл само в устата да се изкарваш герой.
Кръшкане от какво? Казах ти, че задължението, което изпитвах поначало, беше единствено към себе си. След като съм изпълнил дълга си (на писател) и е по силите ми да си върна свободата, защо да не го направя? (А и защо да изпускам поредния житейски тест?)
Кръшкане от същото за което говориш няколко поста по-нагоре. Просто ти си го направил месец по-късно и безплатно.
Ако исках да кръшкам, просто щях да платя 5000$ от личните си пари, тъй като се издържам сам от първата си издадена книга насам (16 годишен).
Е, знаем, че ти само дълговете към самия себе си ги признаваш :lol: Дълг на писател, бабината ти трънкина, ще ме прощаваш, ти си си го измислил за свое извинение. Имаш обаче закони на страната. Ако ти се виждат тъпи - ей ти Америка, Полша, братските арабски страни... Ти просто си ги нарушил. На много малко хора им се ходи в казарма, но отиват. На много малко хора им се плащат дългове/данъци, но ги плащат. Щото искат да честни. А ти си се скатал, лъжейки.

Е, вторият случай ще да е, най -удобен е... Писателят, който за 4000 поста не се научи да се изразява коректно. Ако наистина е въпрос на неумение, а не на желание. Евала.
Проблема е че МНОЗИНСТВОТО в България попада именно в списъка на неграмотите,мързеливците и простаците колкото и да не ти се вярва.Малко по нагоре съм описал процентния списък на хората от поделението и повярвай ми-такъв е навсякъде-просто в града си в среда в която няма как да срещнеш диви селяни.Това не значи че не съществуват-напротив,има ги и и се увеличават.Не гледай само София-в провинцията е съвсем друго.Има цели тумби цигани които е по добре да ги вкарат в казармата и да ги научат малко на ред отколкото да се мотая безидейно и да се чудят от къде да откраднат.
И да гледам само София, тя е към 20% от България. Съгласна съм, че има хора, които е по-добре да са вкарани в казармата, но това не прави по-добро пропиляването на живота на също толкова хора, които нямат нужда от казарма.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 26, 2007 2:07 am

Значи правилно съм преценил, че Роумър ме е разбрал прекрасно - което прави обстойният му пост по-горе излишен - но просто не му е харесало тва, което е разбрал.

Face it, people (вие двамата в частност) - безкрайно различни сме. Аз правя само каквото искам - и каквото намирам за справедливо. Иначе ще обърна света, но няма да го направя. Държавата, знаете мнението ми, е отвратителен паразит, с който нормалният достоен човек е в принудителна симбиоза. Колко взима и колко дава си зависи от човека и възможностите му. При положение, че точно тая "държава" дори и симбиот не е, щото само взима - защо трябва да й давам нещо, което не искам? При положение, че имам възможностите да отстоявам своето.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 26, 2007 2:35 am

[/quote]
И да гледам само София, тя е към 20% от България. Съгласна съм, че има хора, които е по-добре да са вкарани в казармата, но това не прави по-добро пропиляването на живота на също толкова хора, които нямат нужда от казарма.[/quote]

И значи в София няма гладни цигани и тъпи шопи както навсякъде другаде?Ще го кажа в прав текст -около 70% от българските тинейжъри са олигофрени и биха заслужавали да бъдат поставени на място.На всяка математическа гимназия има 5 строителни училища където не могат да си напишат правилно името.На всеки един който става студент се падат 5 човека без никакво образование.

Не ми е направило впечатление някой от познатите ми или баща ми например да си е провалил живота като е минал казармата-провалянето на живота е силна дума.Аз например пропилях повече време в университета където не ме научиха на нищо смислено последната година.

За трети път казвам че тези които нямат нужда от казарма не трябва и да влизат по закон и че не става дума за тях.Но останалите са мнозинство и казармата е направена имено за тях.

Едно обобщение което може да резбере само този който е преминал:Никой не влиза по собствено желание но когато излезеш винаги си спомняш хубавото и разбираш че си имал полза макар и минимална.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2007 9:51 am

Шайхири, физическото естество на връзката ни за момента ми е показало съответно само физическата големина на атрибута ти :lol:
Тепърва ми предстои да разкрия "дълбините на човекът Алекс" или квото там го наричаш. Упс, то и това прозвуча доста физиологично. Както и да е. Ще се радвам да ме осветлиш по въпроса как си вкарал и изкарал от казармата себе си (или алтер егото си, уотевър), за да не говоря на изуст и да не те упреквам в дребен тарикатлък безпричинно. Та? Уот'с дъ стори?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 26, 2007 10:03 am

И значи в София няма гладни цигани и тъпи шопи както навсякъде другаде?Ще го кажа в прав текст -около 70% от българските тинейжъри са олигофрени и биха заслужавали да бъдат поставени на място.На всяка математическа гимназия има 5 строителни училища където не могат да си напишат правилно името.На всеки един който става студент се падат 5 човека без никакво образование.

Не ми е направило впечатление някой от познатите ми или баща ми например да си е провалил живота като е минал казармата-провалянето на живота е силна дума.Аз например пропилях повече време в университета където не ме научиха на нищо смислено последната година.
"Тъпи шопи" има най-вече в София, понеже шопите са там. :lol: Силно се съмнявам казармата да ги прави по-умни, обаче. И не ми казвай и че навсякъде другаде няма и интелигентни образовани хора. Сигурно казармата може да те образова. Обаче само ако си наистина неграмотен. На тези от строителните училища едва ли им повишава нивото (макар че не знам дали точно строителните училища са пример).
Не съм казала, че някой си е провалил живота с казармата, макар че и такива има - но изключения. Казах пропилял част от него. Което е факт за по-интелигентните или ориентираните от хората. За другото съм съгласна. Просто не смятам поголовната задължителна военна служба за добра практика.

Шайх, ти пак си прочел само частта която ти изнася от поста на Роум. Вярно, че е дългичък, но ти и късите четеш така. А за това че правиш само каквото искаш - това те прави единствено завършен егоист.

Спорът въобще не е за казармата, а за това, че ти се опитваш да се изкараш герой, понеже си изкръшкал от нея, което е смешно. И че пускаш поредното гръмко самодоволно и агресивно изказване без покритие. И пак не каза как точно си се отървал.

Държавата не само взима, тази японистика я учиш в университет на държавни разноски, картата ти за транспорт е на държавни разноски, цялата ти градска инфраструктура е на държавни разноски. А и не виждам какво ти е взела точно на теб, ти дори данъци не плащаш. Това не прави казармата правилна или оправдана, но пък прави истеричното ти негодувание от това как държавата ти взела мечето (или нещо друго, на никой не е ясно какво) смешно.
I don't wanna die

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 26, 2007 10:27 am

shayhiri wrote:Значи правилно съм преценил, че Роумър ме е разбрал прекрасно - което прави обстойният му пост по-горе излишен - но просто не му е харесало тва, което е разбрал.
:shock: Изобщо не разбрах как от изказване на Морви ти си направи изводи за това какво аз съм разбрал... или просто си намери поредната възможност за това да слагаш думи в устата и мисли в главите на другите :) Това беше само за протокола, колкото да стане ясно, че, не, първото ти изказване НЕ го бях разбрал така, както ти изкара по-нататък...
shayhiri wrote:ОК, да речем, че е вторият случай. Какво не беше точно сега, за да разбера по-добре кво имаш предвид принципно?
Бих могъл да изкарам пространен двустраничен граматически и семантичен анализ с елементи на масова психология, но няма да ти направя това удоволствие, а и просто не си струва. С две думи, защото няма да позволя да бъда въвлечен в поредния безсмислен спор, основният проблем този път, поне според мен, е, че за повечето хора изразът "да плюеш в нечие лице" значи да протестираш срещу нечия позиция по такъв ясен и недвусмислен начин с думи или действия, че, първо, човекът (или институцията), срещу чиято позиция протестираш, да няма начин да не разбере, че "плюеш в лицето му", и, второ, разни външни хора - повече от един-двама твои близки познати - да го разберат, така че на хората да е ясно, че този, в чието лице плюеш, е получил и забелязал демонстрацията. Ми... съжалявам, ако ще подбутна лекичко бунтарското ти его, но това, което каза в следващите постове - че си намерил начин да седиш в лазарета един месец и че само един капитан може би е разбрал, че нещо не е точно така, както изглежда - не отговаря на това, което повечето хора - повечето ти бъдещи читатели - биха свързали с "плюене в лицето". Оттам тръгна и въпросът на Амелия (повечето хора с "плюене в лицето" в казармата свързват някакъв акт на явно неподчинение, който в голяма част от случаите води до наказания), оттам тръгнаха доста други неща. Това е.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 26, 2007 10:47 am

RRSunknown wrote:Едно обобщение което може да резбере само този който е преминал:Никой не влиза по собствено желание но когато излезеш винаги си спомняш хубавото и разбираш че си имал полза макар и минимална.
Абе влизат влизат, обикновено хора които са неспособни да се оправят сами навън или просто родата определя. Са тамън служих със синчето на Подполковникана поделението в Кюстенджа та свеж пример. Ротния ни примерно си беше видимо зле с психиката ма пак там неква рода.

Ма кво да праиш, скатаваш /незаменимо умение/ и време да минава кат нема връзки. Иначе системата им е хитра, яко блъскане да не остава време да мислиш, промивка на мозъка и прочее.

Иначе за ползата - наистина минимална за цената време която се плаща. Са примерно за мен уцелиха момента да ме лишат от добра работа, да ме пратят някъде на майната си сред диви селяни и после след тая една пропиляна година /поне фанах първия набор с година срок на луд късмет та спестих 6 месеца робия/ баш 97-98ма и излизайки се оказах тоооолкоз назад с материала в сферата на компютрите сравнен с колегите които успяха да се измъкнат, че просто немах думи. И работа. За висшето не коментирам и то в по-голямата си част се оказа пълно прахосване на време.

Алекс - имаш навика да обличаш в гръмки думи некви елементарни неща от ежедневието, ма са като има балъци дето вместо да ти се усмихнат мило и да отминат, те разбирам. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Nov 26, 2007 11:25 am

Абе нещо дълбоко се съмнявам, че Алекс просто иска да се смее на балъците, просто пак пуска поредната провокация и чака хората да му се вържат. Явно му доставя някакво много специфично удоволствие всичко това, ама негова си работа. Иначе за всеки, който е бил казарма е ясно, че има много малко начини да влезеш в казарма и след един месец да излезеш, и това винаги означава или връзки на подходящо място, или бутане на пачка на когото трябва - имах един в поделението в Кърджали, който точно два дни стоя в ротата, след това една седмица в стационара, и след това го видях месец преди уволнение. Но честно казано не ме интересува какъв е случая на Алекс, чудя се защо толкова много хора продължават да му се връзват.

Иначе за казармата, губене на време си е, и полезното време, за което все пак могат да те научат нещо, е не повече от месец. Иначе наистина се запознаваш с една интересна страна на човешките отношения, а пък и се научаваш да не се впрягаш толкова. Но тези приказки за изграждане на характера и т.н. са пълни глупости, както някой каза по-горе, който си е бил леке, си излиза леке, на такова място трудно могат да те променят. Това, че се нагаждаш към средата в един момент нищо не значи, защото навън си оставаш същия. Абе добре че я махнаха, дано поне професионалните войници да ги научат нещо свестно, макар че и в това се съмнявам.
This signature is not yet rated