@Scourge, ти се смей колкото си щеш. И ще ме извиниш много, но доколкото знам вече имам някакъв контакт м/у модифицитрани и немодифицирани растения, макар никой да не информира открито (или да не иска да знае)!! Генмодифицираната царевица в щатрите (по точно, ниви около Rocky Mountains, заразява цвете с което се храни тази пепруда. Която за няколко години доста е намалила "населението" си.Scourge wrote:@бая:
една от основните причини за стерилизацията е многото шум, дето се вдига от умници, които имат мнение без да знаят за какво става дума. т.е. това е –предпазна мярка-, за да не се смесват с натурални растения, както и да не се получават потенциални нежелани мутации в поколението.
иначе изказвания от рода "аз съм против ГМ храни/растения/етц, ама не съм много сигурен що" са ми изключително смешни.
@драгън:
радиационният метод прави същото, с единствената разлика, че е предимно произволно и се рекомбинира само вече съществуващ генетичен материал. което го ограничава.
И само за твоя информация - мен ми е пределно ясно защо н смятам да консумирам модификати, когато успея да се информирам кои са - просто гледам да не говоря без факти които знам, но не и наизуст. И понеже склерозата ме гони вече, се виздържам да се дуя.
@Morwi, за това има нещо наречено здрав разум. Т.е. - само отказвам да консумирам създадени боклуци, не ме е страх да пукна от алергия към папята (а и нямам). Искам домат с вкус на домат и хранителните му вещества и витамини. И за картофа същото, и т.н.
И мразя Монсанто от дъното на дущата си!!!!! (Марфе, верно да дадеш разчката малко, че сега вече ме сърбят рицете и садизма!!