Burton's Batman vs Nolan's Batman Begins
Чак сбъркал не бих казал. По-скоро реши да не прави малоумни опити да имитира Бъртън, както направи Шумахер, и да направи филм-а по начин, по който той си може. И се е справил добре. Но Бъртън продължава да ме кефи повече.
Рол това че са по-комикс не означава че са тъпи като филми. Напротив, просто поради тазе причина не трябва да се сравняват с филми като Кръстника, Списъка на Шиндлер или Американски Прелести, та дори и От Другата Страна.
Рол това че са по-комикс не означава че са тъпи като филми. Напротив, просто поради тазе причина не трябва да се сравняват с филми като Кръстника, Списъка на Шиндлер или Американски Прелести, та дори и От Другата Страна.
Само ако ме тълкуваш превратно.
Казах, че Батман е евтин супергеройски комикс. (Това е факт.) След като си запознат с мнението ми, че всички супергеройски комикси са евтини, защо го прие все едно го низпоставям спрямо друг такъв?
Нормално е точно Батман да ми харесва най-много от всички супергеройски комикси, тъй като е най-близо до реалността и почти издрапва от родната канавка. Но все пак си остава такъв. А този жанр изисква по-фантастична трактовка от Нолановата. Според мен и огромна част от публиката.

Нормално е точно Батман да ми харесва най-много от всички супергеройски комикси, тъй като е най-близо до реалността и почти издрапва от родната канавка. Но все пак си остава такъв. А този жанр изисква по-фантастична трактовка от Нолановата. Според мен и огромна част от публиката.
Last edited by shayhiri on Mon Oct 22, 2007 2:23 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Думата интелигентен ми се вижда някак несъвсместима с Batman Begins. Все пак това е филм, който ужасно иска да бъде взиман насериозно, но пък в него има неща от рода наи понеже ги оценяваш като филми, плоското куклено водевилче на Бъртън те кефи повече от един интелигентен трилър? Винаги съм знаел, че си ценител
- Spoiler: show
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Gunslinger
- Warmage
Предпочитам този на Бъртън поради простата причина,че атмосферата на Нолан въобще не ми пасва с Батман!Стори ми се много реално,а реализма не е нещо,което търся в един филм по комикс!Чел съм малко от комиксите,но определено не ми се вписва с атмосферата на анимационните серии с които съм израстнал!Пък и злодейте в Батман Бегинс ми се сториха много плоски!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Не помня да съм казвал подобно нещо. Първият Батман е пълен с несериозни моменти и въобще не го е грижа за реализма, обаче това е умишлено търсено и приятно. Последният пък много се мъчи да е убедителен и реалистичен, обаче според мен се проваля в това си намерение, което е и една от причините да предпочитам Бъртъновия вариант.Сори, ма след като насреща си имам човек, за който е по-лесно да вземе "насериозно" първия Батман, отколкото последния,
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Мда, темата не беше ли все пак за сравнение между двата филма, а не за това дали са сериозни или не? Защото като се замислиш, сюжетът и на двата филма е леко безумен:
Batman - престъпник с психични отклонения, придружаван от циркови акробати, иска да отрови целия град с химикали, защото ... абе не е много ясно, ама нали е с психични отклонения.
Batman Begins - таен орден от нинджи, посветен на опазването на Висшата Справдливост (тм) се опитва да отрови града с химикали, за да ... раздаде правосъдие, навярно, въпреки че не е ясно как избиването на един град ще стане символ на борбата срещу престъпността и порока.
В крайна сметка защо просто не може всеки да си каже: "харесвам този или другия филм/или и двата/или не харесвам и двата, защото ..." и толкова. Мисля, че едва ли има много хора с илюзията, че който и да е от двата филма е представител на висшето изкуство, или нещо подобно, така че хайде просто да се ограничим с темата, и да си изкажем мнението по конкретния въпрос. Отчитам, че всеки има право да си каже мнението, ама според мен точно за такава тема е ненужно да се излиза извън поставения въпрос.
Batman - престъпник с психични отклонения, придружаван от циркови акробати, иска да отрови целия град с химикали, защото ... абе не е много ясно, ама нали е с психични отклонения.
Batman Begins - таен орден от нинджи, посветен на опазването на Висшата Справдливост (тм) се опитва да отрови града с химикали, за да ... раздаде правосъдие, навярно, въпреки че не е ясно как избиването на един град ще стане символ на борбата срещу престъпността и порока.
В крайна сметка защо просто не може всеки да си каже: "харесвам този или другия филм/или и двата/или не харесвам и двата, защото ..." и толкова. Мисля, че едва ли има много хора с илюзията, че който и да е от двата филма е представител на висшето изкуство, или нещо подобно, така че хайде просто да се ограничим с темата, и да си изкажем мнението по конкретния въпрос. Отчитам, че всеки има право да си каже мнението, ама според мен точно за такава тема е ненужно да се излиза извън поставения въпрос.
This signature is not yet rated
В Батман Бигинс нинджите не целят унищоженият град да е символ. Градът бива унищожен защото е седалище на греха
.. или поне аз така си го спомням де 

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- tigermaster
- Elder God
Demandred вече е казал горе-долу това, което аз щях да кажа. Някакси Брус Уейн го обучаваха нинсжите в Тибет(?). В такъв случай ми е наистина трудно да го възприема като интелигентен трилър. А се взимаше твърде болезнено насериозно. Вярно, откъм основна идея така, както аз я виждам(страхът и внушението са най-силното оръжие и т.н.), е всъщност най-добрият от петте, а и Бейл е по-готин Брус Уейн от Кийтън, но все пак ми беше твърде сериозен. А първият си беше просто убийствен и, което е по-важно, съдържа най-великия злодей ако не в киното, то поне в комиксовите филми изобщо. Даже всъщност върху неговото развитие май са хвърлени повече усилия, отколкото върху това на Батман. Съвсем отделен е фактът, че готическата фантазия на Бъртън ми е доста по-приятна от прекалено сивия Готъм на Нолан.
Само че така, както е тръгнало, спорът ще опре до личните вкусове на участващите и ще се развали.
Само че така, както е тръгнало, спорът ще опре до личните вкусове на участващите и ще се развали.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
И отиде Watchmen, единственият комикс, спечелил Хюго и част от класацията на Таймс за стоте най-добри книги от 1923 г. насам. Но ти, естествено, дори не си чувал за него.shayhiri wrote:Само ако ме тълкуваш превратно.Казах, че Батман е евтин супергеройски комикс. (Това е факт.) След като си запознат с мнението ми, че всички супергеройски комикси са евтини, защо го прие все едно го низпоставям спрямо друг такъв?

И да, въпреки че по принцип споделя една вселена със Супермен, Батман си е точно мрачен трилър. Така че визията на Нолън ми харесва доста повече. При него Готам изглежда едновременно модерен и мрачен, когато показват по-бедните му места. Без да разчита на евтина готика. Най-много ми харесва факта че във филма Батман се опитва да бъде легенда в един малко по-реалистичен свят, вместо да го представят директно като такава.
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
Айде сега.Vash wrote:И отиде Watchmen, единственият комикс, спечелил Хюго и част от класацията на Таймс за стоте най-добри книги от 1923 г. насам. Но ти, естествено, дори не си чувал за него.

а) кога ще се научите, че изключенията само потвърждават правилото?

б) не съм го чел (и не смятам, добре че правят филм)
в) предполагам, че изобщо не е супергеройски комикс в истинския смисъл, а просто използва чудовищната инхерентна глупост на жанра, за да я обърне в свой плюс (както Пратчет с фентъзито)

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.