Page 2 of 4

Posted: Fri Aug 10, 2007 2:09 am
by Bat Garo Still Rots
Muad_Dib wrote:Никога не си ми бил приятен/приятел. :lol:
То това кой ли не го е чувал :D Ако още мислиш, че можеш да уплашиш някого с тоя лаф :wink:
Между другото не съвсем в темата, но днес даваха по СиЕнЕн репортаж за ресторантите в Китай. Изводът беше: НЕ яжте там. След изследване на храната са установили, че някои видове соев сос се приготвят от човешки косми, част от храните имат съставки причиняващи рак, известно време преди да бъдат заколени прасетата се помпат с отпадъчни води, за да им разширят стомасите и да дебелеят повече, а мокрите кърпички в ресторантите се правят от отпадъчни медицински материали. Иначе сичко точно обаче.... :roll:

Posted: Fri Aug 10, 2007 2:32 am
by shayhiri
Bat Garo Still Rots wrote:известно време преди да бъдат заколени прасетата се помпат с отпадъчни води, за да им разширят стомасите
the images... :shock:

Posted: Fri Aug 10, 2007 8:13 am
by Moridin
Сушито винаги си е смучело откъм абсолютно всякакви хранителни качества (освен оня култов омлет, който не е суши ениуей), но това, което Гаро пише, е вече MOST DISTURBING :shock: :shock:


надявам се, че китайските ресторанти по света не са възприели практиките.......

Posted: Fri Aug 10, 2007 9:41 am
by Muad_Dib
То това кой ли не го е чувал Ако още мислиш, че можеш да уплашиш някого с тоя лаф
Понякога до такава степен нямаш чувство за хумор, че ме е страх.

Posted: Fri Aug 10, 2007 3:05 pm
by Yan
Moridin wrote:Сушито винаги си е смучело откъм абсолютно всякакви хранителни качества
Жоре, не се излагай и в тая тема, моля те...

Posted: Fri Aug 10, 2007 3:10 pm
by Morwen
Всъщност оризът като цяло ми е в най-добрия случай безвкусен и безразличен, но в суши е един от малкото начини, по които ми харесва. Жоро, нещо не си бил в настроение като си го ял тва суши.

Posted: Fri Aug 10, 2007 4:05 pm
by Moridin
Глупости, японският ориз е един от най-смотаните начини за правене на ориз - лепкав и преварен. Китайският е в пъти по-добър (запържен преди това). Суровата риба е приблизително ужасна, особено онова АДСКИ лигаво филе от сьомга, което циркулира в суши-средите в тоя форум, а водораслите са.. уел, просто водорасли. ДОСТА еднообразна кухня бтв :oops: Оная супа от нуудъли, която веднъж се излъгахме да ядем в суши-бар, гарнирана с най-безвкусните и жилави гъби, съществували ОТ НАЧАЛОТО НА ЕВОЛЮЦИЯТА досега, изобщо няма да коментирам.

Янгъсе, в другата тема мисля уточнихме, че диоптърът ти е изпаднал, а не че аз съм се излагал, защото казах точно това, което ти после повтори :twisted:

Posted: Fri Aug 10, 2007 4:17 pm
by Morwen
Гъбите сигурно са били гадни, за това няма да споря. Няма да коментирам и супата от нудъли дет сте яли в някакво заблудено заведение, явно там просто са разчитали на това, че ще имат клиенти, щото правят японска кухня, нищо че е лоша японска кухня. Не виждам защо то трябва да е меродавно за нещо.
Що се отнася до ориза и рибата - принципно аз харесвам онигирито, което Петя правеше с някаква пушена риба, и аз не съм голям фен на суровата. А суши може да се прави по сума ти начини. Обаче иначе безвкусният ориз много добре се комбинираше с твърде интензивният вкус на рибата. А водораслите се преживяват.
И айде остави диоптъра на Ян, очевидно тук не говорите за едно и също.

Posted: Fri Aug 10, 2007 7:16 pm
by Yan
Moridin wrote:Глупости, японският ориз е един от най-смотаните начини за правене на ориз - лепкав и преварен. Китайският е в пъти по-добър (запържен преди това). Суровата риба е приблизително ужасна, особено онова АДСКИ лигаво филе от сьомга, което циркулира в суши-средите в тоя форум, а водораслите са.. уел, просто водорасли. ДОСТА еднообразна кухня бтв :oops: Оная супа от нуудъли, която веднъж се излъгахме да ядем в суши-бар, гарнирана с най-безвкусните и жилави гъби, съществували ОТ НАЧАЛОТО НА ЕВОЛЮЦИЯТА досега, изобщо няма да коментирам.

Янгъсе, в другата тема мисля уточнихме, че диоптърът ти е изпаднал, а не че аз съм се излагал, защото казах точно това, което ти после повтори :twisted:
Lame Жоре, мноооого lame:) Но пък взех да ти свиквам от Games форума :)

Бтв, правиш ли разлика между хранителни качества и вкусови качества? Щото има ;)

Offtopic: Апропо шейхири там ти обясни как точно звучи изказването на Рандъм, та проблем не виждам :)

Posted: Fri Aug 10, 2007 11:12 pm
by Moridin
Nevertheless, твоят проблем беше с МОЕТО, а не с това на Рандъм изказване, та... :roll: Бтв не съм почвал аз да се заяждам, кат изключим не особено сериозния ми първоначален стейтмънт за сушито, за който се извинявам, че е бил взет толкова навътре.. право на мнение, макар и може би в неподходящата тема..

това за хранителните и вкусовите не го разбрах.

Posted: Fri Aug 10, 2007 11:49 pm
by Yan
Moridin wrote: това за хранителните и вкусовите не го разбрах.
Хранителни качества - килокалории, витамини, дневна доза от А и Б и пр.

Вкусови качества - солено, сладко, гадно, и пр.

Posted: Sat Aug 11, 2007 12:31 am
by Pugsley
Аз се присъединявам към Жорето в плюенето на сушито. Веднъж се излъгах да го тествам и после имах ебаси епопеята на митницата, направо хастаря си обърнах от тия дивотии с водорасляци и риба.

Най-добрата риба си остава свинското и туй то. Хранително и вкусово.

Posted: Mon Aug 13, 2007 1:13 pm
by Ghibli
:twisted: :twisted: :twisted: Гамени и спамери без абсолютно никакъв кулинарен вкус!!!!

Първо, темата беще пусната за споделяне на опит в приготвянето на суши.
Второ, Моридине, много си зле, направо ме разочарова. Японската кухня била еднообразна... Оризът бил лепкав и недоварен... без коментар просто.
Трето, това, което сте яли във всякакви заведения и реакцията на стомаха ви към него няма връзка с темата, защото си говорим за ИСТИНСКО ДОМАШНО ПРИГОТВЕНО СУШИ. Което между другото и втория път стана много добро и си го хапнахме с кеф.

/гибелен гняв mode off

Posted: Mon Aug 13, 2007 1:17 pm
by shayhiri
Искам(е) от същото за следващото р.д.! :yo:

Posted: Mon Aug 13, 2007 1:53 pm
by Bat Garo Still Rots
А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания :roll: