Карибски Пирати - Краят на "Трилогията"
- Spoiler: show
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Дем е прав, ма Мор нещо си е навил на пръста.
Аз внимавам винаги да се изказвам така, че казаното да говори нещо само на човек, който е видял съответния филм.
А Кирето... оставете я душата.
Ква мъжкарана беше иначе, а? Нищо общо с Лизчо от първата.
Само дето я прецакаха в края, ма това е положението.
Филмът се представи според очакванията. Смазващи ефекти и сетове, купища екшън и поне десетина лаф-аут-лауд момента + двадесетина не толкова лауд. Лошо, че въпреки изчистването на линиите от втора, и тук сякаш се бяха постарали да усложнят всичко, което никога не е добра идея при правенето на истории.
(Но пък трите часа буквално отлитат. Непрекъснато си мислех "божке, ми то вече отива към свършване".
)
Но като за първо гледане беше невероятно.
Обикновено винаги се нервирам и разочаровам на първо гледане, само за да се кефя още повече на следващите. А сега все пак и се чудех дали ще съм предвидил правилно основните линии на развитие. Но въпреки това се накефих здраво още първия път. Та би трябвало да издържи седем общо, както двойката.

Голъм Джак беше нагла, но доста ефективна хватка. Даже можеха и още да я развият.

А Кирето... оставете я душата.

Филмът се представи според очакванията. Смазващи ефекти и сетове, купища екшън и поне десетина лаф-аут-лауд момента + двадесетина не толкова лауд. Лошо, че въпреки изчистването на линиите от втора, и тук сякаш се бяха постарали да усложнят всичко, което никога не е добра идея при правенето на истории.
(Но пък трите часа буквално отлитат. Непрекъснато си мислех "божке, ми то вече отива към свършване".

Но като за първо гледане беше невероятно.

Голъм Джак беше нагла, но доста ефективна хватка. Даже можеха и още да я развият.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Тройката бивааа. Накефих се бе. Накефих се. Кира верно не е върха на актьорското майсторство, но пък както каза Джак - Keep telling it to yourself darling.
Иначе твърде много герои и опит да се вкара Плот на кило за толкова кратко време. По добре да избичеха ТВ сериал.

Иначе твърде много герои и опит да се вкара Плот на кило за толкова кратко време. По добре да избичеха ТВ сериал.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ми изкефи ме повече от предния, ма 80% от сюжета му по-скоро пречи на гледането, отколкото да помага. Сори, квото и да си говорим, тая "трилогия" никога няма да ми стане любима ДОРИ колкото Матрицата или новите епизоди на Стар Уорс. А и двете не са твърде висока летва...
And you can't dance with a devil on your back...
Филмът беше по-добър от двойката. Малко. Първо, имаше смешни моменти, но моменти. Иначе филмът беше тежка драма. Дори не епос, драма. Самите образи ставайки епични губят огромната част от очарованието си. И беше излишно усложнен. Вярно, че и в единицата го имаше непрекъсбатото надлъгване, но общото усещане е че се опитват сами да си изплагиатстват предишните части и не го правят особено успешно. Не лош филм, но в пъти по-зле от първия, освен че имат твърде малко общо. Сценарият въври някак насилено, а на смешните места очакваш табелка "смях в залата почти". Бтв, на първия залата почти нон стоп се люлееше от смях, а сега само тук-таме някакво откъслечено...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either