А иначе, Рол, ако смяташ, че Властелинът като книга е екшън, то няма за какво да говорим. Все едно да ти кажа, че Мартин е практическо помагало по медицина...
Точно това е, колкото и да въртиш очи. Ама поне както винаги Рольо Знае Най-Добре®, няма да се впускаме в поредния безсмислен спор, просто да вметна и аз, че от "антики" като Властелина и Хобитът могат да се извлекат доста неща, стига извличащият да е кадърен.Roland wrote:Не, извинявай, Властелинът е дълбоко емоционална драма, разкриваща приказната красота на въображението и емоциите на многопластовите си персонажи![]()
![]()
![]()
Лесбо-сцени с Арвен и Еовин като за начало. Фродо да го убият като куче, Сам да го изнасили бесен хипопотам и други такива живописни сценки. Ама няма кой да ги вкара тия сцени...Roland wrote:Очаквам с трепет да чуя какво точно трябваше да включва филмът, за да сте доволни...
Пак попрекали с обобщенията.ВСЯКО фентъзи в основата си е екшън, дори антика като Властелина.
Бе не знам. Аз лично съм повече от доволен от филма. Не може да се следва плътно историята на книгата, но пък атмосферата беше предадена повече от перфектно. Между другото, едва се навих да ги гледам тия филми, понеже очаквах всичко да е тотално окепазено. Добре, че не стана така.Roland wrote:Очаквам с трепет да чуя какво точно трябваше да включва филмът, за да сте доволни...
Е, ти за какво мислиш, че цитирах само онова изречение от поста ти? С цел да наблегна на книгите, но явно няма да мине номера.Roland wrote:Опровергай ме тогаваНе забравяй, говорим за КИНО, не за литература. Различни похвати, различни цели, различни възможности.
Тъкмо де - всичко опира до пари и това, че публиката очаква екшън във фентъзи филмите. А не, че видите ли не можело да се направи добра фентъзи драма или някакъв там по-сериозен филм. Може, но вероятно ще е финансово бедствие за създателите си.Ми може би защото в анимето фантастичната концепция е много силно застъпена, има си традиции и прочие, и хората могат да си позволят да правят фентъзи сериали/филми с различен от екшъна фокус. В игралното кино това не е така. Исторически епики очевидно вървят, ама сложи един трол или малко къдраво човече с къдрави крачета и мънички къдрави пръстчета, и нещата стават много трудни. В игралното кино преди Властелинът не е имало филми, които да предадат на голям екран целия мащаб, който произведенията в хай-хероик-епик-фентъзи жанра предполагат.
По първото - Булшит! Биче говно иначе казано. Уилоу не се и опитва да е епичен. Опитва се да е добра приказка и го постига безпроблемно.Trip wrote:Уилоу и тем подобните са смешни в опитите си за епика.
Съветът на ентите го има в книгата, също и Том Бомбадил и Завръщането в Графството, но го няма във филма, защото филмът според мен не може да си го позволи.
Добре пък, че Уилоу не се опитва да е епиченYan wrote:По първото - Булшит! Биче говно иначе казано. Уилоу не се и опитва да е епичен. Опитва се да е добра приказка и го постига безпроблемно.Trip wrote:Уилоу и тем подобните са смешни в опитите си за епика.
Съветът на ентите го има в книгата, също и Том Бомбадил и Завръщането в Графството, но го няма във филма, защото филмът според мен не може да си го позволи.
По второто - Елифантшит. Слонско говно, демек. Накарай Симеон да ти пусне разширените версии, които апропо правят Властелина гледаем, и ще видиш, че съветът на ентите си го има.
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests