Кино днес?

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 13, 2006 6:44 pm

Let the flame begin, eh? :P

Всеки може да промени съдбата си!

Сори, още не ми е минало...
This is it. Ground zero.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat May 13, 2006 11:30 pm

самата зала твърде стресира, за да може да се обърне подходящо внимание на филма.. а за звуковата изолация да не говорим..
все пак "Обещанието" много ме забавлява, макар че, подозирам, не това му е била целта :)
Разбрах, че филмът бил заснет много майсторски.. Наистина бе невероятно красив, но.. по принцип съм на мнение, че за да може истински да се усети една красива сцена, тя трабва да се отличава от останалите.. а този филм целият беше изпълнен с красоти и май ми дойде шаренкото в повечко.. а и залата нали беше цветна :P
финалът не ми хареса никак, двама от главните герои също - ми единият гледаше като направило беля пале, а другият приличаше на пияница в начален стадий :mrgreen:
Лошият пък беше невероятен, като герой от ФФ малко, с тая прическа, тоя грим.. красавец :) А и с него бяха едни от най-забавните моменти в целия филм :) Като този с пръста примерно :wink:
Като цяло филмът беше приказка, но май самозабравила се такава :) имаше не толкова приказни, колкото нелепи на места моменти.. имаше и много красиви сцени, които поради обстоятелствата не можах съвсем да оценя и дори те ми се струваха смешни, макар че сега като си припомням, наистина бяха прелестни :)
shadow dance nikoga ne luje

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun May 14, 2006 5:06 pm

Филмът щеше да си е ок ако беше просто копиран от Герой и Летящите кинжали. Обаче за какъв дявол бяха набутали и части от Астерикс в него...
Last edited by Morwen on Sun May 14, 2006 6:24 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 14, 2006 5:17 pm

Филмът по много причини, не беше копирал нито от Кинжалите нито от Герой. Еле пък от Астерикс. Беше си една хубава и много красива приказка и толкова.

Ся друг е въпроса, че псевдоцинизма дето по някаква причина взе да тресе масово всички, все повече пречи да се наслаждавате на нещата такива каквито са. Как да е ваша загуба.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun May 14, 2006 6:01 pm

Виж сега, за мен филмът беше една странна смесица от много добри и много абсурдни сцени. В смисъл прав си, че е добра приказка, но мисля, че му личеше, че идеята не е била да е само приказка, но не се е получило.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 14, 2006 6:21 pm

Както с повечето приказки всичко беше изведено до крайност и хубавото и лошото. Вероятно беше наивен. В никакъв случай не беше перфектен, но пък мен поне ме накара да почувствам нещо. Това по своему го прави по ценен от болшинството бълвочи, които заливат екраните.

Whatever де.
Ignore me and feel free to write whatever you want.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 14, 2006 8:14 pm

Мен бтв (ей така напук без да съм гледал филма се бутам между шамарите) зе все по-странен да ми се вижда тоя предварителен възторг от всичко жълтурско. Баси, почвате на моменти да ми изглеждате като соц-студенти отпреди 30 години, тръгнали да гледат "западен филм", сякаш това, че не идва от Холивуд го прави автоматически добро. Нищо лошо за конкретния филм де, ама до момента поне в моите очи азиатското кино, дори най-качественото, което съм виждал, не може примерно на малкото пръстче да стъпи като дълбочина на качественото европейско и макар в това отношение да превъзхожда американското, е много по-жалко от него пък като забавление...
And you can't dance with a devil on your back...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 14, 2006 8:23 pm

Нямам идея какво са очаквали другите. Мога да говоря само за себе си. Гледах един много красив трейлър. Попрочетох това-онова из нета. Хората били разочаровани, защото не бил втория Герой, нито пък Тигър и Дракон. Даже Летящи кинжали не бил. Ами бил приказка. Как не ги е срам жълтурите да правят приказка. Която започва с думите (перефразирам, че не помня точно) "Във времената когато хора и богове живееха заедно...", в която Кралството не е Китай или Япония а си е просто Кралството...

Отидох с нагласата да гледам приказка и съответно останах доволен от видяното. Толкова.

Не съм търсил нито реализъм, нито прекомерна дълбочина. Даже се изненадах, че на моменти филма беше по-дълбок от очакваното.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 14, 2006 8:25 pm

Аз само не разбирам що си толкова разгорещен. В смисъл, не видях някой да ти е скочил твърде лошо, че да си такъв троснат :roll: :roll: :roll: Моят пост е насочен към всички, които примерно по фестовете ходят само на азиатското кино щото... и те не знаят що всъщност...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 14, 2006 8:30 pm

Горещя се, заради откровенно инфантилната реакция на болшинството гледали го и заради ей това:
Ся друг е въпроса, че псевдоцинизма дето по някаква причина взе да тресе масово всички, все повече пречи да се наслаждавате на нещата такива каквито са. Как да е ваша загуба.
Killua wrote: финалът не ми хареса никак, двама от главните герои също - ми единият гледаше като направило беля пале, а другият приличаше на пияница в начален стадий :mrgreen:
Протагониста все пак беше взет в робство. Две годишен. И странно, беше лоялен към господаря си просто защото не познаваше друг живот. Не знаеше какво да прави когато няма конкретна заповед. Самото му възприемане на нещата беше изцяло в черно и бяло (както споменах вече приказка етц.). Диалога между него и генерала (Пак ше перефразирам):

-Защо искаш да си ми роб?
-Защото ще имам храна всеки ден...

Трябва да отговаря донякъде на въпроса, защо изглеждаше като направило беля пале. Не че не претърпя развитие в последствие де.

Генерала беше циничния, свръх горд персонаж опиващ се от собственото си величие. Той даже и облога с богинята го направи от гордост, за да покаже какъв е мъж. И съответно остана доста изненадан от резултата.

Пак казвам, лично мнение.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sun May 14, 2006 9:14 pm

Проблемът беше, че наистина не успяхме да го гледаме твърде сериозно, но пък и не мисля, че щеше да ми хареса кой знае колко повече и да беше друга обстановката :) Когато около теб дънят музика и скърцат с врати, резултатът е горе-долу такъв.
Това за външния вид на героите беше шега, разбира се. Не съм задълбавала защо Робът гледа като пале, естествено такава му е психиката и актьорът добре си изиграва ролята, просто констатирах този факт. Както и не споменах защо финалът не ми харесва. Така че недей се хваща за тия мои думи, при положение, че дори не бяха казани сериозно :) (те си съдържат мнението ви по въпроса, но не заради погледа на някойси филмът не ми е харесал.. сега и за златните топки ли няма да мога да се пошегувам? :P )
А и както разбирам твоята нагласа е била всъщност - всички го плюят, защото са очаквали от него повече, аз пък няма да искам от него да е шедьовър, може пък да ми хареса - тоест това не е отрицателна нагласа. Докато аз отивах да гледам просто един китайски филм, без да имам идея какво точно ще получа. И това, което получих, не ми допадна. А по принцип обичам приказките, но този филм не го възприех дори като приказка. Ако мога да направя това сравнение - по-скоро като пастьоризирана супа, в която не може да се разберат точно съставките. Може би просто представата ми за приказка е малко по-различна :)
А и аз като цяло написах мнение, защото по незнайни причини никой нищо не желаеше да говори, та си рекох, че явно трябва да се даде тон ли, де да знам :) Съответно не съм писала пространна критика :)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 14, 2006 9:29 pm

Признавам си без бой, че с предварителна нагласа отивам да гледам само филмите на Уве Бол. Обикновенно е от типа, "не може да е чак толкова зле" и преминава през "баси мамата", "кой му даде пари на тоя", "не, т'ва не е истина просто" и "мамоооо". После осъзнавам, че и аз наливам парички в мелницата (или щях, ако не си теглех филмите от нета) и така.

В случая, както споменах по-горе отидох да гледам приказка.
Мен бтв (ей така напук без да съм гледал филма се бутам между шамарите) зе все по-странен да ми се вижда тоя предварителен възторг от всичко жълтурско.
Те за това ми беше нервирането. Хората гледат един хубав азиатски филм (Герой да речем) и после очакват всички да са такива. Ми не са. И не трябва да са. Щото аз не си падам по Едингсовизмите в каквато и да била форма, а би се получило точно това.

Иначе no offence meant and none taken I hope.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sun May 14, 2006 9:40 pm

хех, ние псевдоциниците не се обиждаме лесно :mrgreen:
бтв аз държа да отбележа, че нито съм циник, нито се стремя да бъда, още повече като се умилквам около Амелиа например и знам, че нейното ниво на цинизъм е недостижимо за мен :wink:
А филми на въпросния Уве не съм гледала, но май няма и да почна :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 14, 2006 9:46 pm

Но пък на Амелия цинизмът е защитна маска и фалшив колкото си иска, така че не се брои.

А иначе за мен азиатаското кино отдавна не е нито нещо ново, нито дори твърде различно от холивудското, дори естетически, ако не броим глупавото летене, което е по-скоро даунгрейд. Факт, че има много чувствителни неща, но като цяло общото ми впечатление е за един малко по-евтин и водевилен мейнстрийм, който хардли е нещо повече в страната си (била тя Япония, Китай, Корея, Тайван или квото там), отколкото поредният американски болумач...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon May 15, 2006 10:01 am

Ако трябва да дам еднозначна оценка на филма, мога да кажа , че ми хареса и определено не съжалявам, че го гледах. Дали беше това, което очаквах? Ами май не напълно. Честно казано, красивите сцени, заради които отидох, си бяха там, че и в повече. Може би една част от това "повече" ми дойде наистина в излишък, но като цяло не успя да ми убие удоволствието от това визуално изживяване.

И все пак, май наистина очаквах нещо повече приличащо на "Тигър и дракон" или "Герой". Което наистина си е мой проблем, защото всъщност няма кой знае колко предимства в това да повтаряш отново и отново нещо, което се харесва. Е, имаше два-три момента, които ме накараха да се захиля насред цялата естетика, но пък като се замисля, това ни най-малко не опропасти удовоствието ми (за разлика от допълнителното музикално присъствие, осигурено като бонус от Центъра - може пък промоционално само да е било :roll: ). "Лошото момче" ме радваше като присъствие от самото начало, а ветрила от този тип ме впечатлявот още от "Братството на вълците". За Генерала ще се съглася с Килуа - и на мен ми изглеждаше малко подпийнал.

И все пак... финалът... :? Беше точно като да ти изведат поуката в края на разказчето. Нищо лошо в посланието само по-себе си - банално наистина, но пък с този тип баналност, характерен за важни неща, износени от употреба. Но пък изсипано по този начин в края на филма ми се стори нелепо и ме подразни.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)