Memoirs of a Geisha
- Moridin
- Global Moderator
Според мен пък финалът беше силно предвидим и като такъв не съм се съмнявал особено в идването му, че да успее да ме издразни. Имаше доста хинтове из целия филм, че точно това си е мислел пичът (кефеше, въпреки, че се държа като пън), особено ако ги погледне човек и в ретроспекция.
Иначе от филма съм почти възхитен
Няколко безкрайно красиви момента, усещане за финес, а и си имаше японския фийлинг, въпреки че все пак американския режисьор определено си казва думата бая. Сцените от войната нататък също ми харесаха като промяна на атмосферата, а пък градчето на действието допреди това беше толкова моя любим тип градче, че дори само заради това (идиотска причина, знам) би ми било адски приятно да гледам 
А танцът на Саюри, ех, танцът..
Иначе от филма съм почти възхитен

А танцът на Саюри, ех, танцът..

This is it. Ground zero.
- Jaar
- Mistborn
Не мисля, че Киото е бил "градче".
Танцът! Да, танцът... Обаче имаше нещо студено в него, нещо неземно и респектиращо. Впечатли ме, несъмнено, но изпълнението с ветрилата създаваше съвсем различно усещане - на динамика, на чувственост, на самоувереност, продиктувана от младостта.

Танцът! Да, танцът... Обаче имаше нещо студено в него, нещо неземно и респектиращо. Впечатли ме, несъмнено, но изпълнението с ветрилата създаваше съвсем различно усещане - на динамика, на чувственост, на самоувереност, продиктувана от младостта.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
Ето какво пише в IMDB:
'In 1929 an impoverished nine-year-old named Chiyo from a fishing village is sold to a geisha house in Kyoto's Gion district and subjected to cruel treatment from the owners and the head geisha Hatsumomo.'
'In 1929 an impoverished nine-year-old named Chiyo from a fishing village is sold to a geisha house in Kyoto's Gion district and subjected to cruel treatment from the owners and the head geisha Hatsumomo.'
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Даааа... като ви гледам коментарите, вече мога да си представя в коя част на скалата за оценка ще попадне мнението ми...
Но по отношение на споменатия танц съм силно заинтригувана. И все пак, ако филмът е почти толкова красив, колкото беше "Герой", значи си заслжава времето, което ще му отделя след малко.

Юда, егоист, луда и wow-холик 

Стилно? Премерено? Допълнение към емоциите и действията? Екскюз ми, най-обикновени японски декори. Ся, вече всичко, което има японски полъх, ли ше определяме за гениално?Jaar wrote:Красив е, но по един различен начин. Тук всичко е стилно, премерено, използвано като допълнение към емоциите и действията на екрана, а не основен "повествователен" похват, както е в "Герой".
And you can't dance with a devil on your back...