Underworld: Evolution

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Jan 27, 2006 12:45 am

На мен пък не ми хареса. :neutral:

Копието, което е на датата, е с много лошо качество, не го теглете.
pulled out

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Jan 27, 2006 11:16 am

юхууууууууууууу *с течащи лиги и невиждащ поглед*
Image

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sun Jan 29, 2006 12:54 pm

Хм, изгледах го, и честно казано мисля, че продължението е далеч по-малоумно от оригинала, поне що се отнася до сценарий. Не че първата част беше нещо особено, ама там поне се създаваше една особена атмосфера, сякаш наистина си в някакъв паралелен, сенчест свят. Този път обаче, сцени като Кейт Бекинсейл клекнала върху покрива на църква и гледаща надолу няма :( Като цяло, арт дезайнът куца страшно много, като е някакъв неуспешен опит между смесица от средновековие и модерност. Е, да, наистина, има една сцена където Кейт е гола, ама някак си не си струва само заради това ...

Колкото до сценария, искам да изразя своето възмущение - този филм явно е правен за малоумни, или не знам какво. Първо, може би не е лоша идея да се припромни каква точно беше интригата в първия филм (защото аз честно си блъсках главата в първите 30 мин, а така наречения увод даде само мъгляви обяснения). И после, самата история:
Spoiler: show
Значи, оказва се, че вампирите и върколаците са възникнали някъде през 12 век, като първите представители са двама братя близнаци - Маркъс (вампир) и Уилям (върколак), ухапани съответно от прилеп и вълк. Обаче, баща им също е безсмъртен (или поне неостаряващ, въпреки че във филма е възрастен) - въпросният Александър Корвинус. Не става ясно дали има други безсмъртни обаче, тъй като той явно е имал смъртно дете, чийто потомък е Майкъл, любимият на нашата главна вамприка, Селена (Кейт Бекинсейл). В крайна сметка се оказва, че някак си двамата сина на безсмъртния Корвинус са безсмъртни и те (!) (и двамата се появяват в 21 век, все пак), докато третият син (или дъщеря) се оказва смъртен!!
Единстветното което мога да кажа е - ВТФ????? Не знам кой е измислил историята, ама ми се струва изтипосана само да бъде фон на екшъна, който също не е нещо особено. Не знам, Блейд може да става все по-малоумен филм с всеки изминал епизод, ама поне бойните сцени бяха по-добре режисирани. Абе в заключение, ако имате време за губене, изтеглете си го. Ако не, може би по-добра идея е Dog Soliders - военен екшън с върколаци. Историята също не е нещо особено, ама актьорите са готини (играе Кевин МакКид, Томи в Трейспотинг и Луций Ворений в Рим), а ефектите са постигнати само с костюми, което е забележително, в предвид визията.
This signature is not yet rated

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Sun Jan 29, 2006 4:09 pm

в предвид, а.
I walk through the streets and memorize the city

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 29, 2006 4:15 pm

Тука може 8-)
And you can't dance with a devil on your back...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Sun Jan 29, 2006 4:41 pm

zhivik wrote:Колкото до сценария, искам да изразя своето възмущение - този филм явно е правен за малоумни, или не знам какво.
Аз се чудех защо ми хареса...
:shark:
Feel the summer!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Jan 30, 2006 8:29 am

Amos Trask wrote:
zhivik wrote:Колкото до сценария, искам да изразя своето възмущение - този филм явно е правен за малоумни, или не знам какво.
Аз се чудех защо ми хареса...
Ми то и аз така.

Който не е търсил история, не е и намерил.

За сметка това главите почнаха да хвърчат на 3тата минута от филма, нали?

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Jan 30, 2006 10:21 am

armageddon wrote: Който не е търсил история, не е и намерил.
Не е точно така. zhivik е малко краен в мнението си, но е донякъде прав, аз го подкрепям.
Да вземем примерно историята. Значи вампирът Маркъс го събуждат след 1000 години и първата му работа е да се Фърли да търси заточения си преди също толкова на брой години брат. Пфу, смешно ми се струва. После, Корнелиус - "Аз не мога да го убия щото ми е син, ма ти трябва да го направиш, пий кръвта ми с тая цел и върви му виж сметката." И как, по дяволите, слънцето прогори ръката на Селина през ръкавицата, не ми стана ясно. Че дори и самата ръкавица започна да се топи.
Както казах и по-горе, не ми хареса. Първата част, не че беше кой знае какво, но определено беше по-добра от 2-рата. Въобще, в последно време филмите за вампири изпростяха адски много и стават от тъпи по-тъпи. Преди няколко дни гледах и Блейд:Тринити. Ами... зле с 1 дума. Ама много зле, с повече думи. :) А пък за Cursed дори не ми се отваря дума. :x
pulled out

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Jan 30, 2006 11:23 am

Така - извинявам се за определението, което изпрасках по-горе, далеч не мисля, че всички, на които филма им е харесал са малоумници, просто ми се стори, че сценаристът е смятал, че зрителите ще са предимно такива. Иначе наистина съм краен, ама според мен, поне за себе си, имам право - поне аз съжалих, че гледах филма, а за малко филми мога да кажа същото. Макар че то е много индивидуално - и аз не знам защо гледах Blade: Trinity повече от един път, въпреки че признавам, че и този филм е изключително малоумен.

Като цяло, най-много ме боли, че визията е пълна скръб, в сравнение с първата част. Просто тогава наистина имах усещането, че съм в някакъв паралелен, по-мрачен свят от нашия, докато във втората - просто пълни клишета и простотии. Освен това, насилието ми се струваше някак си самоцелно, не допринасящо с нищо за общото впечатление. Във връзка с визията от първата част, може би се поразглезих доста, освен това май имаше препратки към настолните ролеви игри на White Wolf и поредицата им World of Darkness, поне на мен така ми се стори :)

Колкото до в предвид - ми от прост икономист какво да очакваш? :) Абе ще се образоваме, няма как - благодаря за забележката все пак. То преди време доста обичах да казвам "във въпрос на истината", което нищо не значи, ама ... Ох, изпростяваме с всеки изминал ден, уви.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Jan 30, 2006 11:49 am

мен пък ми хареса:P
все пак гледаме кеит бекинсдеил и michael(забравих ся как се казва актьора)за кво ти е сценарии:):):)
Image

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Mon Jan 30, 2006 7:26 pm

Ами тъпото е че наистина първата част на този филм имаше потенциал да се превърне в нещо много "яко"(примерно скачащата Селена беше куул). Нещо зрелищно и готино от рода на първия Блейд ... :) Но след първите 10 мин атмосфетрата се загуби, потъна в клишета и стана просто едно скучно филмче. Втората част няма дори и онзи проблясък от първата част. Е падението на Бейд:Троица е трудно достижимо затова си струва гледането на тоя гаден скриинър :)
Дет се вика Селена още е много куул с прилепнали дрешки и черен шлифер(шлифера е много важен), а всички останали са просто статисти ... :)

@zhivik - какво има да се разбира на историята ... :)
Въпросните Александър и синове още в първата част се каза, че са били заразени рядка болест която им променила метаболизма. От това че синовете му били ухапани от прилеп и вълк и съответно стават вампир и върколак. Явно безсмърието е в следствие на болестта. :)
Сега не си спомням какъв точно е Майкъл и защо се трепаха всички да му свестят маслото - това е в следстие на скуката обзела ме след първите 10-20 мин на първия филм.
Мат: Другия път ползвай спойлър бутона или поне някой по-маскировъчен цвят за спойлърите. :P

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Jan 31, 2006 8:11 am

За атмосферата съм съгласен. В първата част имаше наистина нещо, едно такова мрачно и готическо и кефещо и тн което отговаряше на вампирите. Казах ли кефеше? Обаче филма си беше малоумен и той, и единственото нещо, което ме накара да го харесам, май беше Блейд : Троица, който в малоумието си достига учудващо бързо нулева кота (а как не удари и под нея незнам). Така че с правилния подход към филма (повечко екшън и незадаване много много на въпроси относно историята) съответно и ми хареса филмчето.

Иначе мисля, че ако бях се насилил да гледам Блъдрейн преди това, може би щеше и повече да го оценя филма, но реших да не прекалявам.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jan 31, 2006 10:51 am

Значи, mitkohr, отговорът ми ще е изцяло в спойлера, ама няма как иначе:
Това много хубаво, че Корвинус и синовете му били заразени от смъртоносна болест и затова станали безсмъртни. Това обаче води до логичният въпрос защо третият син (а може би дъщеря) не е заразен? Въпросният индивид явно е бил смъртен, след като въпросният Майкъл е негов потомък. Или пък промяната в метаболизма е било някакво латентно безсмъртие, което се проявява, когато бъде ухапан от вампир или върколак? Ох, нещо много с бели конци ми се струва съшито, ще прощаваш.

Иначе, откровено вече не си спомням кой какъв беше и за какво се бореше в първата част, което говори колко малоумен е бил сценария и в първата част ...

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Tue Jan 31, 2006 1:22 pm

zhivik бе то ясно че историята е малоумна но дет се вика поне дава простор на въображението ... :)
Аотносно третия син/дъщеря - ми може да е бил убит?

Eneya
Misting

Post by Eneya » Sun Feb 05, 2006 5:23 pm

Този филм ме докара до сълзи.
От смях и яд.
Ще прощавате, ама от целия филм си заслужаваше само спец ефектите-всичко друго беше тъпня на килограм.
Съжалявам, но много обичам логиката и смислеността в даден филм (което е странно, защото ме обвиняват, че съм алогична, но от друга страна ме обвинява човек, който смята, че аортата е вид пъдпъдък, така че...)
От първия филм да почнем, че имаше някакви диви скокове из времето.
Как така Селини (която е доста дърта явно), не спеше? Или те спят само дъртаците?
Второ, как така се беше изнамерила кожа с татуировка като на Луциъс?
Трето как така по-дяволите кръвта беше така подобна на боя? Течеше точно така... и то не само вампирската и върколашката.

Втори филм.
Отново боя, само че хвърчаща като вода.
Топящи се на слънце ръкавици.
Неопределено време без пиене на кръв.
Неадекватни диалози.
Дряфащ Майкъл (уфф).
Много лесно умиращи вампири.
Много лесно умиращи върколаци и някакво регенериране.
Тебешир-железобетон позлван, за да се надраска глупавото слънце на камъка. И рисунката се сменяше ен на брой пъти.
Дива и феноменална памет.
Глупава Селини (дървото не убива ни вампири, ни върколаци).
Глупаво закрепено въже.
Перките на хеликоптер няамше да се въртят толкова.

Иначе имам идея, че третият син се е родил, тогава онзЪ е заболял и тогава..
Хм, не.
Възможно е тогава само при единият да не се е проявило, а да е останало латентно.
;)
Image