Предизборни чикии - волейбол и кастрация на природозащитници

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 19, 2005 11:58 pm

Е Той коли и беси наред в планетарен мащаб, аз си харесвам позицията на доминиращ животински вид ;)

Мор, така е, както казва Сайбириън. Те са екстремни. Днес слушах ИМЕННО извратении от типа на това колко нехуманно било да се кастрират кучета. ЧЕ КАК ШЕ Е ХУМАННО, КАТО ТЕ НЕ СА ХЮМАНИ БЕ?!
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Oct 20, 2005 1:00 am

Логически погледнато няма проблем да се държиш хуманно и към животните. Проблемът е какво включва тази хуманност. Защо не тръгнат да протестират и срещу хората, които си кастрират домашните кучета и котки? Това не е ли също "нехуманно"?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Oct 20, 2005 9:31 am

Всъщност тези които са за кастрация са хората които когато им омръзне дом. любимец го зарязват на улицата ...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 20, 2005 9:44 am

Напълно съгласна. Всъщност, не само те. Ужасно много хора бих кастрирала с дръжката на резачката ако ми паднат! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Oct 20, 2005 10:14 am

не знам за вас,ма на мен отдавна ми писна да се събуждам сяка сутрин с btv предизборен дебат и цял ден навсякъде да чувам и виждам се тва,че и вечер преди лягане някак си успяват се вмъкнат в личното ми прoстранство.
то бива бива столица ама чак пак толкоз-има и други належащи неща в държавата струва ми се.:evil:
btw МАрфа това с парцалката как така сам го изпуснала :?: :?: :?: :?:
Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Oct 20, 2005 10:17 am

А, не знам:) Беше някаква мръхла от ВМРО или Георгьовден, не помня вече. Камелия Намсиква.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Oct 20, 2005 10:18 am

Абе то, ако не сте забелязали, случаите със сериозни ухапвания и тн са причинени от домашни кученца със стопани (или зарязани породисти кучета).. Тъй де, повечето от тези животни са си убийци... поне като чета по вестници, статиите са основно са от типа: "Доберман разкъсва дете.. вилнял свободно.."
А аз като малка съм си хранила и кучета, и котета, грижила съм се за тях.. и нито едно от тези кучета не е нападнало човек, просто защото са добрички. И съм била природозащитник (даже подписки съм събирала в подкрепа на бездомните кучета), вече не съм особено активна, надявам се, ще избегна кастрацията :lol:
БТВ Кучетата наоколо адски много лаят нощем и си спомням един случай - някакъв си там просто излязъл и гръмнал едно-две кученца, за да не му пречат да спи :shock:
А относно изборите - аз за съжаление съм още нелегална и нямам лична карта.. Но бих гласува за Милен Велчев (поради причини, за които сега няма да споменавам)
shadow dance nikoga ne luje

Syberian
Misting

Post by Syberian » Thu Oct 20, 2005 10:28 am

Съжалявам, не се чувствам особено съпричастна към съдбата на помиярите и помиядите, тоест тез, дет се грижат за тях. Наскоро четох за една възрастна жена, живееща в двустайния си апартамент с 18 песа. Уоу. К`ва всеотдайност :!:
Те, в повечето случаи, бездомните кучета са достатъчно наплашени, за да не закачат хората и наистина проблема идва, когато започнат разни Много Благородни Хора да се грижат за тях като за родни деца. Пет години живях в съседство с един такъв човек, който прибираше какви ли не псета и в края на познанството ни разполагаше със седемнайсет или осемнайсет. Ех, колко ли пъти съм обикаляла къщата му на километър и половина, за да се прибера от другата страна, ех, мило детство! *просълзява се*
Изводът от всичко това е: кучезащитниците на сапун. Или на резачка. :evil:
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 20, 2005 11:28 am

Хм, аз съм от хората, които когато видят куче се хвърлят към него с ентусиазиран вик "Ау, виж колко е сладко! Не ме дърпай, бе, откъде накъде ще хапе?". Честно казано, на мен крайностите са ми гадни, каквито и да са.
От една страна Килуа е права, че обикновено бездомните кучета, особено хранените не са опасни и дори са дружелюбни. А и избиването за идеята много често е просто оправдание за нечий садизъм. Мразя реплики от рода "да дадат разрешение да ги стреляме, да видим колко бързо ще си оправим кожарската промишленост...".
От друга страна ме дразнят хората, които си завъждат глутници кучета. В смисъл, нямам проблем ако те си ги държат у тях (и това не си личи много), но повечето само ги хранят при наличие на вдъхновение и не поемат никаква отговорност за тях. И дори нарочно си развъждат още повече, макар да им е ясно, че не могат да ги гледат. Освен това, колкото и да обичам кучета, съм виждала как глутница такива разкъсва бездомна котка. Кара те да преосмислиш някои неща. Докато бездомните кучета са единични смешни песове имат искрената ми симпатия, но когато започнат да се увеличават лавинообразно и да се превръщат в заплашително явление, че и да се месят в политиката, вече започвам да се разколебавам...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 20, 2005 11:43 am

Да им напраят резерват, като толкова ги обичат, и да си ги гледат там, да ги хранят и да им слугуват. В столицата на псевдо-европейска страна да има колко бяха - 30 000 (?) бездомни кучета е нелепо и трябва да се вземат мерки. Не ме интересува дали ще ги разстрелват на място, кастрират или ше им четат лекции за предимствата на контрацептивите, просто искам да ги няма.
Да не говорим, че дори и да не са винаги агресивни, няма случай да минаваш по тъмна уличка късно вечер, наобиколен от бездомни псета, които ръмжат, за да си пазят територията (в центъра на София това), и да се чувстваш комфортно, сори. Освен това разнасят боклуци от контейнерите по улиците, зарази и разни малки вредители.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Oct 20, 2005 11:52 am

Бездомните кучета на сапун, а олигофрените, които ги изхранват, обаче отказват да си вземат куче вкъщи - също. Или поне да бъдат глобявани жестоко, дори и чисто икономически погледнато тези хора създават големи разходи на общината и държавата - за хващане, кастрация, тровене, разстрел или каквото там се прави, за лекуване на ухапани хора, и т.н.

Не знам каква е стратегията на пловдиската община за борба с кучетата, но със сигурност тук са многократно по-малко на единица площ, отколкото в София. За щастие.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 20, 2005 12:04 pm

Във Варна също, макар че май напоследък пак са се увеличили.

А иначе в Канада проблемът беше лесно разрешим - имаше такива зверски глоби за ДОРИ некоректно отношение към СОБСТВЕНОТО си куче, че бездомни такива просто липсваха.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Oct 20, 2005 12:24 pm

Morwen wrote:От една страна Килуа е права, че обикновено бездомните кучета, особено хранените не са опасни и дори са дружелюбни.
Определено не съм съгласен. Всяка сутрин, когато отивам до будката за вестници (трябват ми служебно, така че не мога да ги купя по-късно през деня), минавам между блокове, където има една купчина бездомни кучета, хранени от хората наоколо. За съжаление, колкото по-студено става времето, толкова по-често ми се случва някое куче да ме лае доста заплашително, без абсолютно никаква провокация. Сега, за мен минаването на поне 5-6м от едно куче би трябвало да е достатъчен знак, че не мисля зло на съответното създание, но не би. Ако е само едно куче, няма проблем, не се притеснявам толкова, ама често едно куче повлича още половин дузина, поне. А лично съм виждал разни пенсионери ги хранят, и то редовно.
Morwen wrote:От друга страна ме дразнят хората, които си завъждат глутници кучета. В смисъл, нямам проблем ако те си ги държат у тях (и това не си личи много), но повечето само ги хранят при наличие на вдъхновение и не поемат никаква отговорност за тях. И дори нарочно си развъждат още повече, макар да им е ясно, че не могат да ги гледат.
Ето, и сама виждаш - според мен тези хора трябва да търпят много солени глоби, защото изкуствено захранват популацията им. А от друга страна, същите тези изобщо не си дават сметка на какво са способни "любимците" им. Признавам, през деня няма никакви проблеми, но рано сутрин или късно вечер картинка е много по-различна. Проблемът е, че същите тези хора обикновено са си на сигурно у дома по това време, и хич не ги е еня.

Така че по въпроса съм по-скоро съгласен с Роланд; разбира се, и аз съм против крайностите, като грабайте пушкалата и да ходим на лов за помияри. Обаче, аз много твърдо подкрепян бездомните кучета да не бъдат оставяни по улиците безпризорни. Не само заради ухапвания, но и заради чистотата по принцип. Не знам дали скоро сте обръщали внимание на детските площадки, ама бездомните кучета сякаш нарочно са си ги заплюли като тоалетни. А мисля че ще се съгласите, че малките деца много знаят защо не трябва да пипат кучешки лайна. Така че аз стоя зад варианта кучетата да са по приюти, който иска, да може да си ги вземе и да си ги гледа, а ако никой не се появи, да бъдат убивани. В интерес на истината, виждал съм хора които вече правят това, така че не е толкова рядко.
This signature is not yet rated

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Oct 20, 2005 6:19 pm

:shock: :shock: :shock:
Вие сте садисти!!! И държа да отбележа, че не може един човек да ми каже - айде да убием кучетата (да, точно това правят по приютите - убиват ги, ако никой не ги вземе, както спомена и zhivik) и да ми говори после за защита на малките деца...
просто не се връзва :?
Добре че имаше тук-таме и малко по-балансирани мнения, че сериозно щях да се наплаша :roll:
shadow dance nikoga ne luje

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Thu Oct 20, 2005 6:56 pm

А какво да ги правят иначе? Да взимат парите от данъкоплатците, за да ги изхранват и ваксинират?

В смисъл - съгласен съм да има приюти за бездомни кучета (където се предполага да се изловят и всички помияри), където всеки, който иска да се откаже от домашния си любимец, може да го остави. И съответно всеки, който иска такъв, може да си вземе. Но не и да се грижат безкрайно дълго за кучетата там.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them