Мор, така е, както казва Сайбириън. Те са екстремни. Днес слушах ИМЕННО извратении от типа на това колко нехуманно било да се кастрират кучета. ЧЕ КАК ШЕ Е ХУМАННО, КАТО ТЕ НЕ СА ХЮМАНИ БЕ?!
Moderator: Moridin
Определено не съм съгласен. Всяка сутрин, когато отивам до будката за вестници (трябват ми служебно, така че не мога да ги купя по-късно през деня), минавам между блокове, където има една купчина бездомни кучета, хранени от хората наоколо. За съжаление, колкото по-студено става времето, толкова по-често ми се случва някое куче да ме лае доста заплашително, без абсолютно никаква провокация. Сега, за мен минаването на поне 5-6м от едно куче би трябвало да е достатъчен знак, че не мисля зло на съответното създание, но не би. Ако е само едно куче, няма проблем, не се притеснявам толкова, ама често едно куче повлича още половин дузина, поне. А лично съм виждал разни пенсионери ги хранят, и то редовно.Morwen wrote:От една страна Килуа е права, че обикновено бездомните кучета, особено хранените не са опасни и дори са дружелюбни.
Ето, и сама виждаш - според мен тези хора трябва да търпят много солени глоби, защото изкуствено захранват популацията им. А от друга страна, същите тези изобщо не си дават сметка на какво са способни "любимците" им. Признавам, през деня няма никакви проблеми, но рано сутрин или късно вечер картинка е много по-различна. Проблемът е, че същите тези хора обикновено са си на сигурно у дома по това време, и хич не ги е еня.Morwen wrote:От друга страна ме дразнят хората, които си завъждат глутници кучета. В смисъл, нямам проблем ако те си ги държат у тях (и това не си личи много), но повечето само ги хранят при наличие на вдъхновение и не поемат никаква отговорност за тях. И дори нарочно си развъждат още повече, макар да им е ясно, че не могат да ги гледат.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests