Edit: А, и да, и на мен ми хрумна че Завулон пробваше различни варианти за бъдещето чрез компютърната игра, това признавам, че беше доста хитро хрумване
Ночной дозор по кината
Ами май става ясно, че не съм чел другите две книги. ОК, значи част от коментара ми не е много точен - явно ще трябва да взема да си изтегля другите книги. За щастие, руският ми все още е на прилично равнище, пък и ето сгоден случай да си припомня това-онова 
Edit: А, и да, и на мен ми хрумна че Завулон пробваше различни варианти за бъдещето чрез компютърната игра, това признавам, че беше доста хитро хрумване
This signature is not yet rated
Абе чатка си ги бая компюрите Лукяненко. Особено кат си чел и други негови книги някак по друго си е възприемането. Ех дано по-скоро заснемат 'Дълбина'.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Ами мен лично филмът ме поразочарова леко... лекинко де...
Основно не с това, че сюжетът е опростен (прочее, много ви здраве на всички, дето твърдяхте, че бил съвсем слабо по книгата, ВСИЧКИ разлики са само козметични) и елементаризиран, за да е по-лесно смилаем, а с това, че е твърде битовизиран. Сега, то точно тва е фънът в книгата, нали, че всичко е много земно, близко и реално, ОБАЧЕ в тоя филм ХЕПТЕН няма магия бе! Еле па клането с върколака в началото ме умори просто от хилеж. Нашия се върти с огледало в ръка, вместо да влезе в Сумрака, втф!?
Иначе мога да направя сравнение между американската и руската версия на филма и тя е, че американската ми харесва повече. Саундтракът е в пъти по-добър (с изключение на споменатата вече култова песничка в края, която липсва, уви), освен това някои сцени са разместени леко и са им прибавени визуални, звукови и компютърни ефекти в повече, от което само печелят. Отрязани са линиите на Игнат (?), дето сваляше Светлана, и на лелката в самолета, който се и появява доста по-късно в самия филм. Липсват и кадър-два оттук-оттам, но така, че просто действието става по-стегнато. Не почувствах липсата на тия сцени. Единствената дразнеща промяна (изключвайки песничката в края) е интрото, което, както и епилога, е на английски и което завършва с различна реплика, за да е по-смилаемо за тъпия американец.
Основно не с това, че сюжетът е опростен (прочее, много ви здраве на всички, дето твърдяхте, че бил съвсем слабо по книгата, ВСИЧКИ разлики са само козметични) и елементаризиран, за да е по-лесно смилаем, а с това, че е твърде битовизиран. Сега, то точно тва е фънът в книгата, нали, че всичко е много земно, близко и реално, ОБАЧЕ в тоя филм ХЕПТЕН няма магия бе! Еле па клането с върколака в началото ме умори просто от хилеж. Нашия се върти с огледало в ръка, вместо да влезе в Сумрака, втф!?
Иначе мога да направя сравнение между американската и руската версия на филма и тя е, че американската ми харесва повече. Саундтракът е в пъти по-добър (с изключение на споменатата вече култова песничка в края, която липсва, уви), освен това някои сцени са разместени леко и са им прибавени визуални, звукови и компютърни ефекти в повече, от което само печелят. Отрязани са линиите на Игнат (?), дето сваляше Светлана, и на лелката в самолета, който се и появява доста по-късно в самия филм. Липсват и кадър-два оттук-оттам, но така, че просто действието става по-стегнато. Не почувствах липсата на тия сцени. Единствената дразнеща промяна (изключвайки песничката в края) е интрото, което, както и епилога, е на английски и което завършва с различна реплика, за да е по-смилаемо за тъпия американец.
- Spoiler: show
And you can't dance with a devil on your back...
Лек коментар по спойлера на Рол - аз малко се позачетох в официалния форум на Лукяненко, и май ще има известни проблеми около сюжета за втория филм, който изглежда че ще се отклонява повечко от книгите. Засега не е никак ясно какво точно ще се прави, защото Лукяненко бил написал допълнителен материал само за кино версията, ама това се връзва с края в американската версия на филма. За съжаление, информацията е разпръсната по няколко теми там, така че просто давам общия линк:
http://forum.lukianenko.ru/
http://forum.lukianenko.ru/
This signature is not yet rated
Затова гледаш филма преди да си чел книгата и просто се кефиш на екшъна в този момент...мен поне сцената ми допадна адски много.Еле па клането с върколака в началото ме умори просто от хилеж. Нашия се върти с огледало в ръка, вместо да влезе в Сумрака, втф!?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Daggerstab
- Arcanist
- herairness
- Jaghut Tyrant
Ух, догледа ми се американската версия нещо след ревюто на Рол, гледам още го дават в мултиплекса секи ден от 17:00 ше зема се занеса утре-другиден аз. 

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- Moridin
- Global Moderator
Е, хубаво е да се пита, преди да решаваш въпроса толкоз лесно
Аз имам друго стратегическо питане, леко неубеден в идейността на два филма един след друг, by both financial and psychological reasons - Ян и тая седмица ли е всеки ден до 10, или седмичното кино все пак Е опция?
Аз имам друго стратегическо питане, леко неубеден в идейността на два филма един след друг, by both financial and psychological reasons - Ян и тая седмица ли е всеки ден до 10, или седмичното кино все пак Е опция?
This is it. Ground zero.