Ночной дозор по кината

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Oct 10, 2005 1:49 pm

Ами май става ясно, че не съм чел другите две книги. ОК, значи част от коментара ми не е много точен - явно ще трябва да взема да си изтегля другите книги. За щастие, руският ми все още е на прилично равнище, пък и ето сгоден случай да си припомня това-онова :)

Edit: А, и да, и на мен ми хрумна че Завулон пробваше различни варианти за бъдещето чрез компютърната игра, това признавам, че беше доста хитро хрумване
This signature is not yet rated

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 10, 2005 5:50 pm

Абе чатка си ги бая компюрите Лукяненко. Особено кат си чел и други негови книги някак по друго си е възприемането. Ех дано по-скоро заснемат 'Дълбина'.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 17, 2005 11:29 am

Ами мен лично филмът ме поразочарова леко... лекинко де...

Основно не с това, че сюжетът е опростен (прочее, много ви здраве на всички, дето твърдяхте, че бил съвсем слабо по книгата, ВСИЧКИ разлики са само козметични) и елементаризиран, за да е по-лесно смилаем, а с това, че е твърде битовизиран. Сега, то точно тва е фънът в книгата, нали, че всичко е много земно, близко и реално, ОБАЧЕ в тоя филм ХЕПТЕН няма магия бе! Еле па клането с върколака в началото ме умори просто от хилеж. Нашия се върти с огледало в ръка, вместо да влезе в Сумрака, втф!?

Иначе мога да направя сравнение между американската и руската версия на филма и тя е, че американската ми харесва повече. Саундтракът е в пъти по-добър (с изключение на споменатата вече култова песничка в края, която липсва, уви), освен това някои сцени са разместени леко и са им прибавени визуални, звукови и компютърни ефекти в повече, от което само печелят. Отрязани са линиите на Игнат (?), дето сваляше Светлана, и на лелката в самолета, който се и появява доста по-късно в самия филм. Липсват и кадър-два оттук-оттам, но така, че просто действието става по-стегнато. Не почувствах липсата на тия сцени. Единствената дразнеща промяна (изключвайки песничката в края) е интрото, което, както и епилога, е на английски и което завършва с различна реплика, за да е по-смилаемо за тъпия американец.
Spoiler: show
Докато в руската версия се казва, че предстои идването на великия Тъмен, който да поведе силите на Мрака към победата, в американската се заявява къде по-клишираното идване на великия различен, чийто ИЗБОР ще предопредели коя страна да спечели
And you can't dance with a devil on your back...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Oct 17, 2005 3:45 pm

Лек коментар по спойлера на Рол - аз малко се позачетох в официалния форум на Лукяненко, и май ще има известни проблеми около сюжета за втория филм, който изглежда че ще се отклонява повечко от книгите. Засега не е никак ясно какво точно ще се прави, защото Лукяненко бил написал допълнителен материал само за кино версията, ама това се връзва с края в американската версия на филма. За съжаление, информацията е разпръсната по няколко теми там, така че просто давам общия линк:

http://forum.lukianenko.ru/
This signature is not yet rated

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Oct 17, 2005 9:11 pm

Еле па клането с върколака в началото ме умори просто от хилеж. Нашия се върти с огледало в ръка, вместо да влезе в Сумрака, втф!?
Затова гледаш филма преди да си чел книгата и просто се кефиш на екшъна в този момент...мен поне сцената ми допадна адски много.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 17, 2005 10:32 pm

Беше ми излишно кървава и натуралистична.

Но е факт - филмът трябва да се гледа ПРЕДИ четенето на книгата. Нищо няма да загубите от смисъла, а и ще си спестите разочарованието при сравнението.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Wed Oct 19, 2005 1:00 pm

Е, значи аз съм го гледал в правилната последователност, при това - и в по-свестния вариант. Сега остава да си спомня в кого е CD-то ;-)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Oct 20, 2005 11:03 am

еми значи остава да прочета книгата та да мога и аз нещо да кажа по въпроса:)иначе на мен филма ми хареса ма ми се видя малко претупан даже и без да съм чела
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Nov 04, 2005 8:29 am

Ух, догледа ми се американската версия нещо след ревюто на Рол, гледам още го дават в мултиплекса секи ден от 17:00 ше зема се занеса утре-другиден аз. :twisted:

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 04, 2005 9:45 am

Бих ти праил компания... Ако после отидем и на Братя Грим де ;) То бтв никой не го е гледал друг освен мен това :/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Nov 04, 2005 10:06 am

Аз неделя вечер ми е опция само, преди това годишнини, гости, контролни..
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 04, 2005 10:24 am

Ми нека неделя (ако събера кинти де) да ходим тогава. Обаче мен 17 за Дозора може и да не ми е опция, щот съм от 10 до 14 на репетиция с Класик ФМ :/ Но може и да мога, не знам... Обаче плс после към 20 примерно да отидем и на Братя Грим, а?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Nov 04, 2005 11:00 am

Аз съм навита, обаче 8лв. са си много, пък ако се окажат 12лв. още по-много :roll: :?...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 04, 2005 11:27 am

Имаме Килуа за целта, аз 8 лева някак ше акумулирам...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Nov 04, 2005 12:09 pm

Е, хубаво е да се пита, преди да решаваш въпроса толкоз лесно :P
Аз имам друго стратегическо питане, леко неубеден в идейността на два филма един след друг, by both financial and psychological reasons - Ян и тая седмица ли е всеки ден до 10, или седмичното кино все пак Е опция?
This is it. Ground zero.