Episode III - TEH premiera
- Amos Trask
- Aes Sedai
Защо бе, не беше чак бълвоч...
И аз съм доста разочарована обаче... тъпа любовна сцена/тупаница/тъпа любовна сцена/тупаница... No sense at all. Всъщност да беше по-убедителна тази любов, може би сцените нямаше да висят във въздуха, както всъщност изглеждаха.
Имаше обаче няколко убийствено красиви сцени (тип 'contemplating the environment'), много готин ситски лорд, много готин Йода, забавен Оби-Уан и общо взето с това се изчерпват, според мен, достойнствата на филма...
Нека зачисля и музиката към плюсовете, вярно е че, както каза Рол, няма нито една нова запомняща се тема, но пък старите са си достатъчно хубави (макар и попроменени, даже поосакатени), за да радват, дори и само загатнати на места...
И аз съм доста разочарована обаче... тъпа любовна сцена/тупаница/тъпа любовна сцена/тупаница... No sense at all. Всъщност да беше по-убедителна тази любов, може би сцените нямаше да висят във въздуха, както всъщност изглеждаха.
Имаше обаче няколко убийствено красиви сцени (тип 'contemplating the environment'), много готин ситски лорд, много готин Йода, забавен Оби-Уан и общо взето с това се изчерпват, според мен, достойнствата на филма...
Нека зачисля и музиката към плюсовете, вярно е че, както каза Рол, няма нито една нова запомняща се тема, но пък старите са си достатъчно хубави (макар и попроменени, даже поосакатени), за да радват, дори и само загатнати на места...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
За мен беше пълен ужас. Най-важните неща дето трябваше да се случат в този филм бяха толкова БЕЗУМНО ОСРАНИ (извинявам се за израза) че просто думи нимам да изразя гнева си. "Жедайте са лоши, айде мини към dark side-а." "Еми ок то аз съм си олигофрен пък и без това трябва спася гаджето та ще мина, нп."
Аз лично от години не съм наблюдавал по-бездарна катьорска игра. Палпатине - комичен, самуел Jackson - гениален актьор осакте от режисурата на Лукас, Наталие - и тя също....но ХАЙДЕН KРИСТЕНСЕН....и 20 поста няма да ми стигнат. То бива да не можеш да изразиш елементарни емоции ама това е нещо страшно неговото, на моменти беше плашещо колко ЗВЕРСКИ лош актьор е....Сцената със смъртта на Маце Винду където императорът крещи "POWER, УНЛИМИТЛЕС POWER!" все едно крещи "IT ЛИВЕС" беше ВЪРХЪТ на посредствеността, толкова беше лошо заснета и изиграна. както бях написал другаде - имах чуството че гледам филм на Ед Wood по отношение на актьорската игра...А си мислехме че образът на Вадер не може да се осакати...МОЖЕ И ОЩЕ КАК!!! Това провлачено зле изиграно "ноооо" ще ме гони в сънищата ми....
Позитивните неща : еми дуелите (всъщност само оби-анакин), execute ордер 66, визията (аман от тая визия, CGI-ут не може да играе да му се не види), музиката която си беше СТАРАТА и майтапчетата с дроиди.
С три думи: МРАЗЯ ГЕОРГЕ ЛУЦА$.
(karal sum sus cyrilize ta za tfa izglezhda stranno)
Аз лично от години не съм наблюдавал по-бездарна катьорска игра. Палпатине - комичен, самуел Jackson - гениален актьор осакте от режисурата на Лукас, Наталие - и тя също....но ХАЙДЕН KРИСТЕНСЕН....и 20 поста няма да ми стигнат. То бива да не можеш да изразиш елементарни емоции ама това е нещо страшно неговото, на моменти беше плашещо колко ЗВЕРСКИ лош актьор е....Сцената със смъртта на Маце Винду където императорът крещи "POWER, УНЛИМИТЛЕС POWER!" все едно крещи "IT ЛИВЕС" беше ВЪРХЪТ на посредствеността, толкова беше лошо заснета и изиграна. както бях написал другаде - имах чуството че гледам филм на Ед Wood по отношение на актьорската игра...А си мислехме че образът на Вадер не може да се осакати...МОЖЕ И ОЩЕ КАК!!! Това провлачено зле изиграно "ноооо" ще ме гони в сънищата ми....
Позитивните неща : еми дуелите (всъщност само оби-анакин), execute ордер 66, визията (аман от тая визия, CGI-ут не може да играе да му се не види), музиката която си беше СТАРАТА и майтапчетата с дроиди.
С три думи: МРАЗЯ ГЕОРГЕ ЛУЦА$.
(karal sum sus cyrilize ta za tfa izglezhda stranno)
- Moridin
- Global Moderator
Кой бре??!!?!много готин ситски лорд
Ениуей, мене грубо ме издразниха само две неща, откъм логическата постановка (мен обикновено само това ме дразни :р)
- Spoiler: show
Мноу критики се събраха, но понеже за положителните страни консенсуса си го има, не пиша за тях

В заключение - яко филмче, в момента ми се чини по-добро от предните два епизода, една все още нечовешки красива Натали Портман, приятен Хейдън (като изключим онова "Noooo", не съм съгласен с Муад-диб, мен ми направи добро впечатление), доста Йода, и красиви сцени.
This is it. Ground zero.
Мдаааа, май никой не се е изказзал положително за тази боз... прощавайте 3-та осир.. пак да ме прощавате серия на SW.
Само още опървите 2 мин ми докараха кисела физиономия.
Началото на филма трябваше да представи една НАПРЕГНАТА И КОЛОСАЛНА битка между 2 армади в космоса. ( Ей така, почва си филма и гладаш как някакви си стар дестройъри и много изтребители се помилат един друг). И на фона на непрекъснатото разрушение и смърт се появява спокойната релаксирана физиономия на Оби-Уан, който по време на безумни пикирания със един отпуснат глас без капка напрежение в него си приказва с R2D2 и Анакин все едно си е седнал на фотьойла с вискито и домашните чехли.
Почти всички битки със лазерни мечове бяха - ТРАГИЧНИ - комична хореография, отново с нагласени движение и без никаква агресия и динамика. Тия все едно играеха балет.
Битката между Оби и Дарт Вейдър беше чат пат читава, ама от нея така и не се разбра защо през целия филм всеки изтъкваше Анакин-Вейдър като НАЙ-СИЛЕН измежду джедаите, след като в края на битката Вейдър беше посечен като агънце. Дори и да има значение само владеенето на меча, по време на битката Оби и Вейдър спряха да се бият с мечовете и почнаха да се напъват в борба със силата с насочени един срещу друг длани, като отново на разбрах по какъв начин си пролича, че Вейдър е НАЙ-СИЛНИя, или просто значението което аз придавам на "най-силен" не е това което е в действителност.
Интересно би било да се знае как в една галактика/и с хиляди светове, пътуванията между тях се извършваха за секунди и как е възможно да се приземи разцепен наполовина звезден разрушител на повърхността на някоя планета.. ама аре да не издребнявам, имаше си и хубави, дори много хубави ефекти, тъжното е че от доста време на сам за повечето филми важи с пълна сила" абе ..... си беше филма, ама поне имаше яки ефекти". Е и ?!
Само още опървите 2 мин ми докараха кисела физиономия.
Началото на филма трябваше да представи една НАПРЕГНАТА И КОЛОСАЛНА битка между 2 армади в космоса. ( Ей така, почва си филма и гладаш как някакви си стар дестройъри и много изтребители се помилат един друг). И на фона на непрекъснатото разрушение и смърт се появява спокойната релаксирана физиономия на Оби-Уан, който по време на безумни пикирания със един отпуснат глас без капка напрежение в него си приказва с R2D2 и Анакин все едно си е седнал на фотьойла с вискито и домашните чехли.
Почти всички битки със лазерни мечове бяха - ТРАГИЧНИ - комична хореография, отново с нагласени движение и без никаква агресия и динамика. Тия все едно играеха балет.
Битката между Оби и Дарт Вейдър беше чат пат читава, ама от нея така и не се разбра защо през целия филм всеки изтъкваше Анакин-Вейдър като НАЙ-СИЛЕН измежду джедаите, след като в края на битката Вейдър беше посечен като агънце. Дори и да има значение само владеенето на меча, по време на битката Оби и Вейдър спряха да се бият с мечовете и почнаха да се напъват в борба със силата с насочени един срещу друг длани, като отново на разбрах по какъв начин си пролича, че Вейдър е НАЙ-СИЛНИя, или просто значението което аз придавам на "най-силен" не е това което е в действителност.
Интересно би било да се знае как в една галактика/и с хиляди светове, пътуванията между тях се извършваха за секунди и как е възможно да се приземи разцепен наполовина звезден разрушител на повърхността на някоя планета.. ама аре да не издребнявам, имаше си и хубави, дори много хубави ефекти, тъжното е че от доста време на сам за повечето филми важи с пълна сила" абе ..... си беше филма, ама поне имаше яки ефекти". Е и ?!
Не мое да мъмриш, брат!
- Amos Trask
- Aes Sedai
Я кажете, бяхте ли си облекли джедайските костюми за премиерата? Роланд блестеше ли в одеждите на кралицата?
Щото вчера вечерта към 10 часа като си вървях по Витошка се натъкнах на големи тълпи джедаи, принцеси, сити, гладни, freaks, geeks и прочие образи. Та кажете, кой как се беше пременил? 

Last edited by Amos Trask on Thu May 19, 2005 11:11 am, edited 1 time in total.

Feel the summer!
За ефектите съм съгласна с Дзверо, колкото и да бяха ефектни
, не са достатъчни, за да направят филма.
Иначе съм съгласна с Жоро по 2-ра точка, цялото беше адски неубедително.
А и какво му беше толкова на лорд Сидиъс? Злобно хилеща се дядка с доста диаболично излъчване на места - според мен го докарваше добре.
* Хейдън Кристенсен изглежда много добре с по-дълга косичка
.

Иначе съм съгласна с Жоро по 2-ра точка, цялото беше адски неубедително.
А и какво му беше толкова на лорд Сидиъс? Злобно хилеща се дядка с доста диаболично излъчване на места - според мен го докарваше добре.
* Хейдън Кристенсен изглежда много добре с по-дълга косичка

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Amos Trask wrote:Я кажете, бяхте ли си облекли джедайските костюми за премиерата? Роланд блестеше ли в одеждите на кралицата?Щото вчера вечерта към 10 часа като си вървях по Витошка се натъкнах на големи тълпи джедаи, принцеси, сити, гладни, freaks, geeks и прочие образи. Та кажете, кой как се беше пременил?
Що не направи малко снимки на най-смешните фенчета?

А вие така го оплюхте тоя филм, че ме амбицирахте да ида и аз да се посмея на тъпотата му.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Всъщност си беше доста приличен за филм на Лукас. На фона на всички отрицателни ревюта се бях настроил за нещо кошмарно. Вместо това взе, че ми допадна...Matrim wrote: А вие така го оплюхте тоя филм, че ме амбицирахте да ида и аз да се посмея на тъпотата му.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- Amos Trask
- Aes Sedai
Всъщност си имаше и хубавите моменти, но като цяло нещо яко куцаше.А вие така го оплюхте тоя филм, че ме амбицирахте да ида и аз да се посмея на тъпотата му.
Епизод 2 остава, за мен, най-добрият от трите нови.
А луди фенове имаше

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- Amos Trask
- Aes Sedai
- Moridin
- Global Moderator
Аз мисля, че е по-добър все пак от Епизод 2, а забравих да спомена според мен най-гениалното нещо в цялата история - макар и не специално в тоя филм - целят план на Палпатин от самото му начало просто внушава супер здрава мащабност и беше перфектно замислен. Сигурно повечето от вас са си го знаели отпреди, ама аз не го бях осмислил съвсем и му се израдвах. Жалко, че актьорската игра и последния половин час на Императора опорочиха хубавата идея безумно и го превърнаха в буйстващ Хитлер с деменция.
This is it. Ground zero.
А вечният негативист Рол тоя път се оказа enlightened by the Dark Side, така да се каже
Филмът ми хареса страшно много. Да, пак е режисиран БЕЗУМНО и е кардинално и смазващо инконсистентен, но... ху гивс а шит? Ако искам добра режисура, ще си пусна пак "Опасни Връзки". Аз искам сага. легенда. Приказка. Добри и лоши герои. Поквара. Унищожаване и разпад на нещо велико.
И си го получих.
От тази гледна точка не мога ДОРИ да се издразня истински на нелепите диалози, защото, знаете ли, в една приказка всъщност е по-готино отчаяната любима да каже "You are breaking my heart!" и после да изцепи още нещо фатално и символично, вместо да се набута в нещо реалистично и смислено.
Екшънът си беше перфектен, сцената с избиването на джедаите - брутална. Дори имаше две-три реплики, които ме изкефиха като яко напаснати към момента и доста смислени и подтикващи към някакви размисли.
Към Мор:
Дам, филмът акчуъли ме изкефи страшно много.

И си го получих.
От тази гледна точка не мога ДОРИ да се издразня истински на нелепите диалози, защото, знаете ли, в една приказка всъщност е по-готино отчаяната любима да каже "You are breaking my heart!" и после да изцепи още нещо фатално и символично, вместо да се набута в нещо реалистично и смислено.
Екшънът си беше перфектен, сцената с избиването на джедаите - брутална. Дори имаше две-три реплики, които ме изкефиха като яко напаснати към момента и доста смислени и подтикващи към някакви размисли.
Към Мор:
- Spoiler: show
Дам, филмът акчуъли ме изкефи страшно много.
And you can't dance with a devil on your back...