Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 06, 2010 4:02 am

Moon. Не ме остави зяпнал от възторг, но е доста приятна камерна фантастика. Ако беше тв-филм, щях да кажа, че е страхотен, но като за кино е просто готин. Сам Рокуел е много як както винаги, а за няколко секунди дори има черно-бяла Кая Скоделарио! :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 06, 2010 9:02 am

А за кво иде реч, че отдавна слушам за него и силно ме мързи да прочета, пък и иначе никой няма да ти отговори :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 06, 2010 3:34 pm

За Сам Рокуел, който кисне сам в лунна база в последните две седмици от тригодишния си договор с компютър, озвучаван от Кевин Спейси (който говори безжизнено и изразява емоция със смайлита), и малко по малко изперква. Или поне такава е рекламата. На практика филмът е нещо съвсем друго като история, но понеже аз бях тотално изненадан от това, явно е умишлено търсен ефект и няма да ти кажа :mrgreen:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Apr 08, 2010 9:48 pm

Glorious 39 -красив, леко успиващо отегчителен филм, който спокойно може да бъде пропуснат.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 09, 2010 12:07 pm

"The Tale of Zatoichi".
Няма такъв кеф като черно-белите самурайски филми. Сега остава да изгледам и останалите двайсет и пет... Но пък от третия натам вече са цветни :( Нищо де, от разните клипчета, които гледах, оставам с впечатлението, че поне откъм екшън ще радват. Конкретно "The Tale of Zatoichi" вероятно ще е разочароващ за хора, търсещи единствено екшън, понеже почти всичките битки са в края на филма, до тогава има повече развитие на образите и т.н. Готино е, всъщност. Пък и Шинтаро Кацу е направо велик в ролята. Сравнения с филма на Китано от 2003 поне на сегашния етап трудно могат да се правят, понеже са доста различни. В новия филм кървищата са доста повече, де, обаче ми се струва, че количеството убийства в старата поредица ще нараства експоненциално с всеки следващ филм, та не се знае.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Apr 09, 2010 12:34 pm

Гледал съм The Tale of Zatoichi (1962), Fight, Zatoichi, Fight (1964), Zatoichi Challenged (1967) и имам изтеглена още една част от сума време. По някакви коментари си ги избрах, че не ми се гледат всички. Иначе си поддържат едно доста добро ниво, като от тия трите Challenged ми хареса най-много заради финалната битка.
Ако попаднеш на някой по-мащабен и комплексен филм от поредицата свиркай.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Apr 09, 2010 5:19 pm

tigermaster wrote:"The Tale of Zatoichi".
Няма такъв кеф като черно-белите самурайски филми. Сега остава да изгледам и останалите двайсет и пет... Но пък от третия натам вече са цветни :( Нищо де, от разните клипчета, които гледах, оставам с впечатлението, че поне откъм екшън ще радват. Конкретно "The Tale of Zatoichi" вероятно ще е разочароващ за хора, търсещи единствено екшън, понеже почти всичките битки са в края на филма, до тогава има повече развитие на образите и т.н. Готино е, всъщност. Пък и Шинтаро Кацу е направо велик в ролята. Сравнения с филма на Китано от 2003 поне на сегашния етап трудно могат да се правят, понеже са доста различни. В новия филм кървищата са доста повече, де, обаче ми се струва, че количеството убийства в старата поредица ще нараства експоненциално с всеки следващ филм, та не се знае.
за сметка на туй в другата поредица на кенджи мисуми за самурая с хлапето боди каунтът е забележителен. :wink:

новият затоичи няма кой знае колко общо с шейсетарските/седемдесетарски самурайски екшъни като стил, ако не броим маркучите с кръв. китано копира куросава доста последователно в него, та се е получил по-изтънчен куросава-китано микс.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Apr 09, 2010 9:42 pm

Clash of the Titans -мииииии...it was so bad, it's actually good. :lol: Добре, може би не ЧАК толкоз, но намирам, че е трябвало да го поорежат тук-там, Рейф Файнс беше чудновато гола-вода, мацката я презирам, а Уортингтън е толкова дървен, че чак ми дожаля. 3D-то беше...напълно излишно според мен. Поне можеха да ми хванат Уортингтън веднъж-дваж полуразсъблчен в 3D, да оправдаят употребата, а те... :roll:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Apr 09, 2010 9:47 pm

Vivian wrote:Clash of the Titans -мииииии...it was so bad, it's actually good. :lol: Добре, може би не ЧАК толкоз, но намирам, че е трябвало да го поорежат тук-там, Рейф Файнс беше чудновато гола-вода, мацката я презирам, а Уортингтън е толкова дървен, че чак ми дожаля. 3D-то беше...напълно излишно според мен. Поне можеха да ми хванат Уортингтън веднъж-дваж полуразсъблчен в 3D, да оправдаят употребата, а те... :roll:
Абсолютно съгласна за 3Д-то, каква е тази мания всичко да се прави 3Д тия дни. Ще го изчакам на двд/блурей/ХД, уотевър камс фърст.
Image

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat Apr 10, 2010 2:27 pm

In The Loop: Имах притеснения, че това може и да не е много мой филм, предвид жанра му, но за радост бърках. Остър като език, язвителен, малко нихилистичен, но определено ми достави една твърде извратена естетическа наслада :D
VMITW!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Apr 10, 2010 3:37 pm

И аз го гледах преди няколко дни - мога да кажа само, че е наистина великолепна политическа сатира с няколко изключително кадърни и много, много забавни актьорски изпълнения:))) И като цяло една от особено правилните ебавки с межуднародната политическа ситуация последните години.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Apr 13, 2010 9:33 pm

Cracks с Ива Грийн. Малко ми се доспа по едно време, но като цял съм доволна. Не се оказа твърде различен от това, което очаквах.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 13, 2010 10:09 pm

Btw, не че нещо, ама все пак е Ева:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Apr 14, 2010 9:23 pm

Ми и аз не че нещо, но доколкото знам и съдейки по нейни интервюта е Ива. :neutral:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 14, 2010 11:24 pm

А Вашингтон е Уошингтън, ама пак е Вашингтон. Аре поне тия, дето няма двусмислици в превода, да са си на бг, м?