Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Mar 21, 2010 3:38 pm

Les choristes (2004). Като цяло ми хареса. Сценарият не беше особено оригинален, но пък режисурата беше добра, героите бяха разнообразни, диалогът на места беше доста радващ. И музиката беше много красива. Бих му дал 7.5 от 10.
But goddamn,
you got me in love again

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Mar 22, 2010 6:33 pm

The Secret in Their Eyes ака Оскарът за чуждестранен тази година. На мен ми хареса страшно много, да не споменавам, че после няколко часа определени сцени не можаха да ми излязат опт главата. Още не съм гледал Пророка и панделката де.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Mar 22, 2010 8:52 pm

The Bounty Hunter -все така неистово презирам Дженифър Анистън. :neutral: Кефи ме само косата й. Както и фигурата й. Понякога. НЕКА Я МАХНАТ ОТ КИНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Mar 23, 2010 2:19 am

Vivian wrote:The Bounty Hunter -все така неистово презирам Дженифър Анистън. :neutral: Кефи ме само косата й. Както и фигурата й. Понякога. НЕКА Я МАХНАТ ОТ КИНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Не мога да не забележа как (всъщност май и друг път се е случвало) успя да не кажеш нищо за самия филм... Да не съм ти чел други мнения, да реша, че е "или добро, или нищо", ама съм те виждал да унищожаваш филми и с по-малко думи, отколкото употреби тук, та не разбирам :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Mar 23, 2010 9:26 pm

Еми, реших, че не е нужно да изливам прекомерна злост по нещо, което съдържа Джерард Бътлър в себе си :mrgreen:

Как да е, изгледах Repo Man. По някакъв странен начин обичам Джуд Лоу. Не заради външния му вид (та той е вече аморално плешив!!!), или заради това, че като реши изкарва ужасно добра роля, а по-скоро заради живеца, който излъчва и заради това, че често ми напомня кои бяха филмите, в които го забелязах за първи път. Е, това е кефоизвличащо :mrgreen: Иначе филмът е леко тъповат, наивен и кретенски, но от свръхлошото качество личеше, че по-скоро ще е забавен в нормален вид на голям екран. Особено ако се подходи снизходително.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Wed Mar 24, 2010 11:19 pm

Добре, честно, защо си прецакваш първите впечатления с изтеглени гадости с лошо качество? :shock:
Иначе за филма вероятно си права :)

Едит: Аз също гледам понякога дръпнати филми, особено ако няма как да ги видя другояче или съм била достатъчно куха лейка, за да ги пропусна на кино, но все пак с кофти качество...?
VMITW!

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Mar 25, 2010 8:55 pm

Отговрът е съвсем обикновен: страдам от хронично нетърпение. :D

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 26, 2010 12:49 am

Vivian wrote:Отговрът е съвсем обикновен: страдам от хронично нетърпение. :D
Е, не е като да няма какво друго да се гледа докато излезе читав рип. :mrgreen:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Mar 27, 2010 10:01 pm

Подлежи на оспорване. :mrgreen:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Mar 28, 2010 3:20 pm

Гледах най-мановарския филм на света. Преди Амелия да ми се скара, да ми дочете поста:D :D :D
Филмът се казва "The Vikings". Произведен в 1958 година, в главните роли - Кърк Дъглас и Тони Къртис. Майтапът настрана, но това е може би най-автентично изглеждащият исторически филм, който съм гледал. Като история не е нещо особено, обаче така те вкарва в живота на воините, както никой друг филм не успява. Сериозно - облекла, декори и т.н. са на ниво, надминаващо дори "Смело сърце", буквално във всяка минута може да видиш нещо интересно от живота, културата, вярванията и обичаите на викингите. Жалко само, че Manowar по онова време са били още в началното училище, понеже подобен филм с тяхната музика би бил нещо велико - пък и почитателите им в доста моменти ще си припявате техни песни. Гаранция. Бтв, наистина, съзнателно или не, но Джоуи ди Майо е взел адски много от поведението на героя на Кърк Дъглас - перченето, изхвърлянията, говоренето на глупости, отношението към жените, пиенето на бира(само дето Ейнар не пиеше от кутийка, а от бъчва, ама какво да се прави). Визуално филмът е на адски високо ниво дори по съвременните стандарти - както казах, изключителни декори, освен това главозамайващи природни картини, красота... Героите са пичове, особено Ейнар(Кърк Дъглас) и баща му Рагнар(трябва да проверя). Каскадьорските изпълнения, доколкото ги има, също са много хубави. Музиката е леко еднообразна, но пасва добре на действието.

Както и да е, стига съм ви губил времето. Ако сте почитатели на гореспоменатата група, веднага си намерете филма и го гледайте. Ще ви хареса. Ако не сте, пак му дайте шанс. Пък кой знае? Може и да ви допадне. Все пак е наистина добър приключенски филм. Не знам доколко е исторически достоверен, де, но изглежда такъв.

Някой може ли да ми препоръча други хубави викингски филми? Доста са малко, струва ми се.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Mar 28, 2010 3:34 pm

tigermaster wrote:Героите са пичове, особено Ейнар(Кърк Дъглас) и баща му Рагнар(трябва да проверя).
Според IMDB е Ърнест Боргнин. Иначе интересно ревю, ще взема да го видя някой път този филм :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Mar 28, 2010 6:38 pm

Roamer wrote:Според IMDB е Ърнест Боргнин.
Забавното е, че е с една година по-млад от актьора, който играе сина му във филма. Даже не му личи там...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Mar 29, 2010 2:39 am

е минал е покрай автентичен. или по-скоро, автентичен е, където им отърва на екипа и на фона на тоталните съчинения на другите с подобна тема. :)

ето три други:
erik the viking на тери джонс.

викингският римейк на yojimbo

the long ships, който прави the vikings да изглежда true story.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Mar 29, 2010 7:52 pm

Днес си причиних Легион, главно заради Пол Бетани :) Много смешно псевдо екшънче. Накратко Пол Бетани сиреч Михаил и един военен арсенал + банда рандъм събрани керъктъри в средата на нищото срещу банда ъпгрейднати зомбита, пардон ангели обладаващи хората и Робокоп с крила и боздуган...ъъъ така де Гавраил. Пък почти любовните лигави сцени Джип-Михаил и Михаил-Гавраил направо ме тръшнаха :lol:
Image

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Mar 29, 2010 9:39 pm

The Stoning of Soraya M -на моменти доста тежък, но категорично добре направен филм с доста добри актьорски изпълнения. Почти без наченки на мелодрама, което е изненадващо, предвид тематиката.