Февруари '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Кой най ви се гледа (на кино)?

Michael Clayton
0
No votes
Rambo 4
4
10%
Sweeney Todd
13
33%
Jumper
2
5%
The Kite Runner
2
5%
Stephen King's The Mist
2
5%
The Water Horse: Legend of the Deep
1
3%
There Will Be Blood
2
5%
друг
4
10%
никой
9
23%

Total votes: 39

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 29, 2008 1:21 am

Roland wrote:Пък аз междувременно го гледах Джъмпъра и всъщност съм супер доволен. Филмчето изобщо не е претенциозно, ефектите са му адски здрави, финалът му не е по-отворен от този на Епизод 4 примерно, а Хейдън Кристенсен е толкова очарователно дървен, че просто не можеш да не се разчувстваш. Затова пък Джейми Бел е ебаси пича с ебаси произношението и ме накефи супер много. Marvel Teamup for frak's sake! :lol:
Квото казах аз, с леко шифтнато ударение? :wink: :lol: Смяташ ли, че може да му се даде повече от 6,5-те, които му изстисках?

Байа, за бога, гледай си го най-сетне, никой ти не пречи. Най-малкото има 2ма знойни младежа, за друго не се сещам. :roll: Но не ставай смешна с "критически" коментари. Филмът е неоспорима дупка. Ако некое "високо специализирано" списание (сигурен съм, че можеш да се подкрепиш с линк - който току виж дори не е на испански) му е дало повече от 6/10, значи цитираното ти определение е по-смешно и абсурдно, отколкото и без това е. :mrgreen:

Иначе прекрасен финал на месеца:

Юма
Клейтън
Неси

++ О братко къде си и Дюдът Лебовски
(явно Оскаров Коен трибют) в Дома на киното.

5 филма в поредни дни. 8-) Подробности в уговорките.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Feb 29, 2008 3:02 pm

Май нещо се объркваш Шушурка! Друг има удоволствието да се прави редовно на форумен шут и то отдавна! Да се досещаш кой?? :twisted:
И не си ти този който може да каже на който и да е кога да говори за филм, дали преди или след гледане. Image
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 02, 2008 1:05 am

Бе говори квото и когато искаш - нали за тва право съм се борил цял живот. Но е добре да се пообосновава човек, когато излиза с/щу консенсуса.

Легенда за езерото е една много правилна и човешка версия на Ерагон. Навсякъде, където Дупелини и екранизаторите му се дънеха зрелищно, "водният кон" от лоха правеше елегантен и забавен пирует. Разбира се, историята не е особено епична, темплейтът е налице, пък и тва си е детски филм, но при тези условия 7/10 е една изключително прилична оценка. Препоръчителен за кино във весела/семейна компания (както сторих аз): смешен, топъл, много красив, прекрасна музика на Нютън Хауърд.

Една Нарния (пак е на Уолдън Мидиа), от която няма да ви се додрайфа.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 02, 2008 12:09 pm

Пропускам въпреки че звучи добре. :? Просто не съм в настроение за подобен филм. Все повече се навивам обаче за Vantage Point. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 02, 2008 12:10 pm

Vantage Point е ясен, даже играе и Джак баси!

ВАЛЕРИ ГЛЕДАЙ ЛОСТ НАЙ-СЕТНЕ.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 02, 2008 12:52 pm

С Точен прицел :roll: почва мартът идния петък. Изглежда точно мой тип филм, но оценката му уви е доста средняшка. Дано излезе и още нещо с него. Никола, Джак?

Водният кон, колкото и странно да звучи, е идеалният филм да заведеш момиче, Валери. :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 02, 2008 1:00 pm

Джак е Матю Фокс.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 03, 2008 8:45 pm

3:10 to Yuma е разочарование. Поне за мен, с големите очаквания и високите изисквания. 7/10, което общо взето е минималната оценка за филм с тия актьори и тоя хай-консепт. Т.е.: оклепали са (почти) всичко.

Първо, изглежда сравнително евтин. Виждал съм далеч по-добри пейзажи, кинематография, осветление, каскади и пиротехника в по-скромни филми. Второ и по-важно: историята се самопрострелва в крака точно като един от главните герои. Искате ли да видите целия филм в едно изречение? Нека ви спестя 2 часа:
Spoiler: show
Отегчен от твърде лесния за него живот юберпрестъпник проследява с насмешка и съжаление патетичните опити на комплексирано татенце да се докаже пред синчето си, завършили с напълно безсмислената му смърт (на татенцето); след това отяздва към залеза на верния си кон (престъпникът).
Тва е. Всичко. Гледа ли ви се такъв филм? В който протагонистът е идиот, така че трудно може да си изпълни ролята, а антагонистът, колкото и култов да е, очевидно няма как да е протагонист (а и той почва да се държи като идиот към края). Идеята е смела и оригинална, признавам, но точно в такъв случай сценаристът трябва да е изключително ловък и прецизен, за да я прокара. Тук не е. Дори на микрониво филмът е дупка до дупка, да не говорим, че непрекъснато оплита конците, с които трябва да води зрителя в желаната посока - ако изобщо знае коя е тя.

Излишно е да казвам, че и Бейл, и Кроу къртят. Но дори идеалните за ролите актьори не могат да ги накарат да работят правилно, ако са сбъркани. Тва, ако се чудите все пак защо е седмицата. Героите сами по себе си са мноо куул, просто вършат глупости. Спокойно можеше да е деветка, че и повече. :roll:

П.П.: Пред много от обикновените зрители филмът ще мине. Аз обаче съм наясно, че инатът и комплексарщината са изключително отрицателни качества и не могат да минат за доблест, когато няма нищо в залог.
Идиотът умря и остави семейството си без баща само за да се направи на мъж пред големия си син. Нищо друго!! Хау сик из дет? :roll:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Mar 03, 2008 10:11 pm

кви оригинални идеи, тва е римейк?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 03, 2008 10:16 pm

Оригинална спрямо клишето-темплейт, естествено. Била е такава тогава, такава е и сега. Обаче клишето неслучайно е клише. Не можеш току тъй да го обръщаш наопаки. Т.е. можеш, но трябва да следваш същите правила за изграждане на история, на които се крепи и то. Иначе става мазало.

Кажете си и вие мнението, който го е гледал. Знам за Влака и Никола че са.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Mar 03, 2008 10:29 pm

Аз вече бях писал че съм доста разочарован от филма. Първия един час беше доста як и после си е.. майката. Актьорите почнаха да действат маломно и безсмислено. Абе развали ми се цялото усещане от началото на филма. Много слаб сценарии накрая. Иначе Кроу къртеше като образ. :mrgreen:

Седмица му е много според мен. С този край не заслужава повече от 6 максимум. :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 03, 2008 11:40 pm

Филмът всъщност е доста дълбок, Валери. Образите са сложни и интересни. Дори само заради това + актьорите и общата концепция, 7/10 е минимумът.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 04, 2008 12:34 am

Споровете за цифри са безсмислени (освен ако не са някакви космически разлики), всеки си има собствена скала...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Tue Mar 04, 2008 12:37 am

даваш ли оцценки валакааа

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Mar 04, 2008 9:59 am

Нахранен съм. :lol:
Образите са сложни и интересни
Цялата интерестност на образите в последните минути на филма се изпари. След адски безумните и нелогични неща, които сътвориха накрая, просто ми развалиха усещането от филма. Просто не се прави така.
Сцената в която Бейл нави Ръсел все пак да го закара до влака беше по-зле от преминаването на Анакин към тъмната страна. :vomit: Баси дори аз сигурно ако се напъна може да го напиша по-добре. :evil:

Да не говорим за
колко нелогично Кроу си изби сам хората накрая. И тъкмо да си помислиш че е движен от някакви определени подбуди взе че си извика кончето като тръгна влака накрая. :shock: Е ОМГ той като че ли страда от тежко душевно разтройство и шизофрения и просто не знам как да си обясня логично действията му.
Толкова импотентен и изсмукан от пръстите финал на филм отдавна не бях гледал. :evil: