Януари '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jan 28, 2008 11:53 am

Spoiler: show
Те все пак ухапаха мацката по която си падаше пича дето снимаше основно с камерата. И после тя експолдира доста яко.
Да ти имам и критериите за добър филм - мацките да експлоадират. Зерглингчетата общо взето правеха филма клиширано-евтино-хорърски, което беше в тотален разрез с основната му идея - да е от гледната точка на обикновен човек, така както се случва.
Иначе на мен филмът ми хареса, но не ми се вижда чак такова събитие на годината.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 28, 2008 12:13 pm

Аз не казвам че е най-добрия филм, който съм гледал. Просто е нещо ново, свежо и много добре замислено и направено. :lol: Затова си заслужава второто гледане на кино според мен. Това няма нищо общо с филмовите му качества. Примерно Атонмънт е страхотен филм, но не бих го гледал втори път. 8-)
А и аз си падам по хоръри, така че според мен зерглинчетата са си баш на място. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jan 28, 2008 12:26 pm

Да, бе, ама силното в този филм не е хорър частта...поне не хорър в класическия смисъл на думата. И зерглинчетата се биеха като замисъл с останалата част на филма.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jan 28, 2008 12:40 pm

Животното просто имаше въшки. :roll:

Значи го изпоизгледахте все пак. :? Ми давайте да го обсъждаме. Изненада ли ви краят? Питам, шот се бях оспойлил. Съпреживявахте ли на някого/всички? Чувствахте ли се като в документален филм?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 28, 2008 12:46 pm

Аз се чуствах направо вътре във филма. Предполагам че това беше идеята от тази камера. :wink: А не да наподобява документален филм. :?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 12:57 pm

Валери, това, че един сюжетен елемент води до друг, не прави първия добър, не се излагай.

Иначе - кво има да се спойлиш, те финала ти го казват в прав текст в началните надписи.
And you can't dance with a devil on your back...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Jan 28, 2008 1:01 pm

С две думи - по-нататък ще пиша повечко, но сега вмъквам дума-две между задачките в офиса...

Филмът всъщност по-скоро ми хареса. Няма да давам числови оценки, но с две думи: като за основна идея - много добре, като операторско майсторство - отлично, но сюжет и други идеи освен основната - нц.

А ето и малко по-подробно.

Основната идея -
...целият филм да е от перспективата на самите участници, без никаква допълнителна информация, да не знаем нищо, което те не знаят...
...си я бива. А тя самата беше направена както трябва - аз лично не виждам с какво - операторство, ефекти, нещо друго - реализацията на тази идея би могла изобщо да бъде направена още по-добре.

Като оставим това настрана... много клишета беееее :) Мда, основната идея е добра, атмосферата беше създадена страхотно - но като развитие на сюжета поне за мен повечето неща бяха доста предсказуеми :) Краят не ме изненада особено:
...още в самото начало на филма имаше надписи, които казваха, че това е запис, намерен в някаква област с идентификатор US-447, бившият Сентръл Парк - оттук не е трудно човек да предположи, че записът е оцелял, а хората - не. Всъщност личното ми предположение е и че това не е единствената такава "поразена" област, но там вече няма как да съм сигурен - това си е едно от нещата, които филмът остави неизяснени :)
Добре де, имаше едно основно нещо, в което сюжетът малко ме изненада - честно казано,
...не очаквах да намерят момичето живо, пък още по-малко и способно да ходи и да тича и да бяга от дзверите и от хеликоптера.
Добавено: Хм, то май все пак да си кажа, че това цялото беше "с две думи" - само за основната идея, сюжета и изненадите :) Може би по-нататък наистина ще пиша повече, ма не е ясно :)

Добавено още: Пфффф. Мдам, така ми работи мозъкът. Не мога да си обясня защо съм успял да запомня идентификатора на областта, за която пиша в спойлера за края на филма :) Може би съм очаквал да бъде развито по-нататък, може би просто обичам да помня числа... но току-що проверих и се оказа, че дори съм го заповнил правилно :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moiraine
Paragon

Post by Moiraine » Mon Jan 28, 2008 1:27 pm

след като сте толкова надъхани всичките, да взема и аз да го изгледам, не съм била на кино от векове.... някой да има желание да ми прави компания в сряда или четвъртък???
*Missing someone isn`t about how long it`s been since you´ve seen them last or amount of time since you last talked. It`s about that very moment when you`re doing something and you wish that they were right there with you*

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Jan 28, 2008 1:44 pm

Ъх, аз само да си добавя още нещо - и *другата* основна идея всъщност страшно много ми хареса, и това май не съм го виждал досега правено в друг филм... но ако не сте гледали филма, съвсем НЕ отваряйте този спойлер - във филма е направено страхотно :)
Говоря за припокриването на записите върху видеолентата - наистина прекрасна идея с прекрасен ефект, поне върху мен. Е, имам едно-две чисто технически питания и забележки, като примерно как тъй видеокамерата записва, после хората спират записа, за да видят какво е излязло, после пускат пак - и междувременно лентата се е въртяла :) Но... ммф. Това са подробности; идеята със смесването на записите, макар и не твърде реалистична, беше отлична.
И взима малко да ме хваща яд, че и в Кони Айлънд не съм ходил... ама има време... :)

Лили, за надъхването - май засега само Валери и Алекс съм видял наистина много да са харесали филма :) Но все пак... все пак го гледай, ако можеш - заслужава си да го видиш веднъж, да си съставиш собствено мнение :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 1:49 pm

А, и аз, и аз.

Иначе за лентата:
Мисля, че е нормално при по-стар тип камери, всъщност всякакви, боравещи с лента. Самото натискане на бутона стоп обикновено превърта някой и друг сантим от лентата.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Mon Jan 28, 2008 1:58 pm

Рол...
Да де, ама имаше моменти, когато не беше така :) Имаше няколко пъти, когато действието беше прекъснато и виждахме моменти от предишния запис, но имаше и няколко пъти, когато действието беше прекъснато и веднага след това продължаваше с няколко секунди / минути по-късно :) Не, не се заяждам, не се хващам за подробности - както вече казах, беше направено прекрасно.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 28, 2008 2:37 pm

Това със стария запис и новия беше много добре направено определено. И накрая на филма беше емоционално също. 8-)
Иначе само да споделя че като свърши филма хората просто стояха по местата си и не ставаха. Сега не знам колко бяха смаяните от филма и колко просто очакваха да продължи. Лично аз бях от първата група. Просто такова изживяване не бях имал досега отивайки на кино. 8-)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 2:59 pm

Хехе, при нас неква пача почна да се смее истерично.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 28, 2008 3:04 pm

Много мразя такива гадове, които ти провалят усещането от филма. Имаше подобен случай като гледахме Аз съм Легенда, където някакви хора се смееха в най-неподходящите моменти. Идваше ми да ги удуша. :evil:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 3:10 pm

Е не, тая от истерия според мен, не мисля, че й беше смешно наистина.