Maiden, Gammaray, Blind Guardian, Blackmore's Night '07 и др

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 23, 2007 5:38 pm

БУАХАХХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХХАААААААААААА!
Не, тия ще ме утепат.
Жалко, че няма да съм там. Дано си докарат задниците и в Канада.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 23, 2007 6:00 pm

Ейц, доживяхме БГ да е по-актуална метъл локация от Mooseland. 8-) :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri May 25, 2007 8:04 am

Всички към "Каликара" :D за "хеви партинг" :D
Да говориш така и да изглеждаш сериозен това го могат малко групи. Не предизвиква иронични усмивки, защото знаем че Joe си е просто такъв и наистина ще бъде яко! Както пишеше в една книга (горе-долу): В началото епичните битки и играта на герои беше модерна и всички го правеха, сега останаха само Manowar и за това имат старите си фенове 8-) Hail and Kill! 30th of June!
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu May 31, 2007 11:31 am

Пак се зазяпах по Imaginations through the Looking Glass. Е няма такава група! Сори на всички меноуорци :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 04, 2007 10:41 am

I'm coming back
I will return
And I'll possess your body and I'll make you burn!
I have the fire
I have the force
I HAVE THE POWER TO MAKE MY EVIL TAKE ITS COURSE!

АЙДЕ МЛАДЕЖИ!!!!!!!

Image
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 05, 2007 12:14 am

Няма думи просто да опишат това дето преживяхме :mrgreen:

HEAVY METAL IS THE FUCKING LAW!

p.p. I have a phooobia that SOMEONE'S always there!!!
This is it. Ground zero.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Jun 05, 2007 12:15 am

Много кратък (макар и очаквано точно тези песни и точно толкова дълъг)
Много песни от новия албум (очаквано)
Много нисък звук. Помня на Сабат как касата му вибрираше в сърцето.
Много бой падна на подстъпа при загражденията.
Много хубав концерт :)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Jun 05, 2007 12:29 am

Бе всъщност звукът беше доста по-качествен от на Сабат :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Jun 05, 2007 12:45 am

За качество спор няма :) само казвам че ми се стори доста нисък/слаб/тих на фона на други концерти. Още повече че бяхме дефакто точно на загражденията преди скъпите билети пред сцената. Някак човек очаква да го отвее повече :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Jun 05, 2007 1:02 am

читаво беше, наборите държат :)
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Jun 05, 2007 3:21 am

Всичко започна с:
UFO: Doctor Doctor

...и завърши с:
Life of Brian:Always Look on the Bright Side of Life

А между тях си е цяло приключение :)
Всъщност всичко започна със сутрешно пазаруване на продукти за пица, защото преди концерт човек е добре да похапне, че да има сили :)
hint:Ако сложите джоджен на пицата (дори погрешка) после вкуса силно напомня боб, а двете са съвсем различни неща.

След като екипирах Ваклия с фанелка и гривна, за да е Куул и Тру, екипирах себе си с Фиър-фанелка от края на 80-те, за да се знае кои са старите фенове ;) , а Ваклия ни зареди с дъждобрани, заминахме по срещи.
А то на този концерт наистина половин София се беше изсипала, поне познатата половин София + много други градове ест. Ние налазихме със специално дебаркирали сили от Перник и Пловдив + Пъгсли и рандъм метали + рандъм металки. Ваклия вся респект у всички като си купи бира за изпът :)
Транвай 12 беше като училищен автобус за метъл колеж :) И ги гледаш всички накупили си фанелки на Мейдън едни такива новички (за 50 лева на място си купуваш оригинална), а в подлеза на НДК за 9 получаваш спешъл търкиш едишън. Носим и дъждобрани естествено, то една мешка колко може да побере човек никога не може да е сигурен. В транвая много топло! Припотващо :roll: Показах на Пъгсли "лявата и дясната ръка на дявола", вобще падна интимидейтване, ма той като стар ДМ се спаси :)
Изсипахме се към 5 и половина на подстъпите към стадиона, където има култова порутена Бира-Скара, ама май на бирата се налиташе основно. Леко напомняше на най-култовата кръчма при Колето на пазара в Павлово казваща се "При бате", където бтв от тази година вече има тоалетна. Там е най-тънката скара!
След толкова посещения на стадиона поне сме ориентирани, след дежурните проверки на багаж и опипване сме на стадиона, където всички се разпръснаха естествено, поради което останахме хард ядрото Ваклия, Пъгс и аз. Пътем видяхме Морта и Щайгата (МТГ) и забихме в събралата се тълпа централно пред загражденията. Много хубава музика пускаха, това Джудас, Пърпъл и други благи неща. На сцената неуспешно се опитваха да сложат преграда от платно, за да запазят основната част за Мейдън. Накрая успяха де, но беше весело :) Редиците обаче се позгъстиха и се простихме с идеите за бира/кола/вода. Реално в началото на Ахат бяхме на 5-6 души от загражденията, а от средата на концерта в следствие турбулентните сили гризяхме загражденията в индийска нишка Ваклия-аз-Пъгс, но Пъгс искаше при Ваклия та се сгъстихме на триъгълник. Ценното беше, че като всички са потни и сме на гъстота тип "консерва копърка" е неминуемо да смесим соса и се получиха тежки аромати. :mrgreen:
Ахата си бяха стандартно приятни (по-късно след по време на Лорън Харис направо си мислех че са били божествени). Виждаше се че крюто на Мейдън също се кефят на Дървото, Овцата и т.н. и ги поздравиха като слизаха от сцената даже. Доста надъхващо, просто искаме Ер Малък и това е! Не може всяка година Ахат!
После малко чакане и изведнъж гледам....Азис е на барабаните!?!?
Оказа се, че не е Азис е а барабаниста на Лорън Харис. Ама доста приличаше :roll: Единия китарист беше много тру, с дълга руса права коса. Класика :) Което ми напомни за един култов тип точно пред нас, когото Пъгс се наложи да погледа, защото завземаше много успешно пространство. Той е от онези запомнящите се индивиди с много дълга гъста къдрава коса тип пуловер, която се вее в луд ритъм. Само като го видя и вече ми става топло...
Лорън Харис е много хубава :) Наистина! Ваклия се влюби, а и тя все пак събира доста от идеите му за момиче: тънко кръстче, голям бюст, фина, симпатична. Чудничко :) Само да можеше да пее :wink: Или хайде песните да и бяха хубави, това с пеенето не е задължително. Ама по тези показатели нещо не се получи. И докато мислено завиждах на хората платили за най-предните места и наслаждаващи се на предимно наведената Лорън решила да ощастливи предните редици а около нас се чуваха освирквания и призиви - "кой от където е" Момичето не се даде обаче. Всичко си каза и изсвири. Само рижавото момче толкова и се радваше, очите му останаха. Е поденсихме на последните 2-3 песни, беше фън. Просто след Ахат...ми не става.
След кратка почивка екстра сгъстяване на редиците и запълване на дупките, слънцето позалезе и прозвуча УФО с гореописания хит. След последните акорди затихна, паднаха преградите и сцената блесна с футуристичния си имидж. За всяка песен почти си имаше специален банер с арт от различните епохи на Мейдън. С първите акорди усетих как хората около мен затанцуваха върху краката ми и ме понесоха насам-натам :) Аз не бях много щастлив от началото с няколко песни от новия албум. Не че са лоши, просто исках старите неща. Е имах доста от тях. Блъсканицата беше на световно ниво. Реално първите 3 песни се борих за правото си да съществувам сред гора от ръце, и блъсканица. Всеки искаше да е отпред, а аз не бях склонен на компромиси. Не ги и направих. В един момент тотално ни налегнаха, наложи се да извикам "Спарта" и дадохме дружен отпор..."The day when few stood against many!" После леко кротна и концерта си беше много хубав. Аз разбира се ще се оплача: нямаше Running Free, Transуlvania и доста други. Реално само 3-4 песни не бяха от новия албум и Нъмбър оф дъ бийст. А има какво да изсвирят. Сега това им бяха сред най-големите хитове, но все пак...Мрън! Специалните ефекти изглеждаха малко от зората на техниката :) Специално дявола от Нъмбър-а, танка беше малко по-добре, ама не гръмна!!! Не можеш да сложиш танк с такова дуло и да не гръмне...не е политически коректно!
Междувременно Ваклия е пробил, а аз съм задържал обсадат след като няколко сериозни батковци вложиха сериозно рамо в опит да ни превземат. Пъгс ни съпортва отзад. Като се стъмни стана доста по-хубаво. Брус беше супер активен, тичане по сцената, преобличания, разговори с феновете. Браво! Китаристите добре се вписваха по 2-ма от двете му страни и Нико зад него. Знаят си работата хората. Фиър оф дъ дарк естествено ни размаза! След едноименната Айрън Мейдън те уж се сбогуваха, ние уж им повярвахме. Нахвърлиха палки и перца и за втори път съжалих, че не съм сред скъпите места отпред. Поревахме малко и те дойдоха. Както и на другите концерти последваха 3 песни на бис, все класики. Само дето аз ипуснах първите две, защото до мен се сбиха и пича от охраната който зорко бдеше пред нас само се качи на решетката хвана ме с ръка и с едно движение ме премести наляво. Второ движение хвана единия биещ се, придърпа го и му каза няколко неща. Скара се на другия и уж ок. Ама след малко те явно пак се намериха, та се наложи с фенерче да ги осветят, да ги разделят и пак мазало. Хубави песни бяха обаче. Доволно :) Свърши и биса, а Мейдън не са много по изненадите и това беше всичко. Вместо исканото още се уредихме с Живота на Брайън сякаш обещание, че ще има още, но друг път и мисля на мен това ми стига. Докато ги има Мейдън има и шанс да ги видим на живо, а то си струва.
Послдва изгубване на Ваклия, търсене, излизане от стадиона и прибиране с бързо такси. Трудно се излиза от далечния стадион наистина, но веднъж минеш ли подстъпите всичко е ок.
Следва: 30 юни: Каварна: Manowar!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jun 05, 2007 5:27 am

Мерси за акаунта, ма що не пуснете и един сет-лист, да не ме е яд толкова (в смисъл, че само на някои песни се кефя). Щот в крайна сметка не отидох.

Много хора ли бяха и, най-важното, колко мощен/балансиран беше саундът? Аз се притеснявах точно за второто (и за дъжда, ма то пък точно вчера не валя. Късмет. :) )

А при Менъуор няма празно като музика, най-вероятно и като шоу, а за саунда ше видим, ма едва ли случайно се водят най-шумната метъл група. 8-) Пък и моренце, нали.

Локото да не е до Илиенци? :idea:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shannara
Misting

Post by shannara » Tue Jun 05, 2007 10:04 am

:D Не валя въпреки злокобните предсказания на продавача на семки и дъждобрани. И звукът, макара да се е сторил тих на куп хора, според мен си беше много качествен. Брус ме изпълни - жесток глас!
После като минавах сама покрай гробищата си пеех Fear of the Dark.

I am a man who walks alone...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jun 05, 2007 10:30 am

Страхотен концерт.

Иначе Гаро всичко вече е казал. :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 05, 2007 11:06 am

Let him who hath understanding reckon the Number of the Beast!
This is it. Ground zero.