Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Dec 09, 2009 9:36 pm

Това тъпо програмиране въобще не си го представях така. Като бях малък и реших какъв ше стана, си мислех че ше правя роботи или автопилотни системи за космически кораби. А не че ше правя бизнес софтуер за чичковци и лелки, фор фок сейк.
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Dec 09, 2009 9:43 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:Замислям се уикенда да се трансформирам в платинена блондинка...
Кат отвориш уста, ще се издадеш и без това, че не си. :mrgreen:
Дълбоко не съм съгласна. Миналото лято като почнах да изсветлявам гривата, забелязах както външни, така и вътрешни промени. :lol:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Dec 09, 2009 9:46 pm

Добре де, направи го, ние ще си кажем. :P
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 09, 2009 9:51 pm

Нали знаеш, че налитам на русо :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Dec 09, 2009 9:53 pm

dellusion wrote:Това тъпо програмиране въобще не си го представях така. Като бях малък и реших какъв ше стана, си мислех че ше правя роботи или автопилотни системи за космически кораби. А не че ше правя бизнес софтуер за чичковци и лелки, фор фок сейк.
Повярвай ми, екзотиките не са за предпочитане. Като се поотракаш ще почнеш да оценяваш по достойнство скучните и предвидими проекти.

Edit: Vivian - go for it!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Dec 09, 2009 10:40 pm

Не знам, пиша за пари от вече 6 години.
Look at the darkness...
...around me.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Dec 10, 2009 12:16 am

dellusion wrote:Не знам, пиша за пари от вече 6 години.
повечето от другите пишем от повече, споко :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Dec 10, 2009 3:38 pm

Мда, гиев то ми нормален бизнес проект пред всякаква изчанчена клиентска извратения, която трябва да върви на сешоар и да подсигурява конферента видео връзка. Да не говорим за приятните предимства като например нормална виртуална машина с благинките от 1.6, както и читави инструменти за разработка.
Elves dig rocket launchers.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 10, 2009 4:19 pm

Абе крайно време е да ви nerf-нат вас програмистите ;ррр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Thu Dec 10, 2009 4:39 pm

Според мен Dellusion има предвид, че повечето хора в началото смятат,че програмирането се състой в раждане на идеи и решаване на сложни проблеми, а в последствие осъзнават, че голяма част от работата е рутинна и просто трябва да знаеш кое как се прави.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Dec 10, 2009 5:01 pm

Onslaught, абе не е само това :) Признавам си, че и на мен понякога ми е ставало мъъъъничко скучно от еднообразни неща, но после съм се сещал колко... интересни... в китайския смисъл... могат да бъдат "различните" проекти, когато решат да бъдат забавни, и с колко нерви и алкохол е било свързано това, и как от време на време съм си мечтал за нещо като Лабиринта на отраженията, където да мога да отида и да пострелям на месо...

Е, от две-три години насам се чувствам щастлив, че работя по доста мащабен, особен, разнороден, различен проект, изпълнен с всякакви изненади и предизвикателства - и, да, от време на време си имам големи ядове с това :) Въпрос на баланс си е.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 10, 2009 6:40 pm

Нема угодия на тоя свят и тва си е :mrgreen:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Dec 10, 2009 6:58 pm

Преди известно време из Фейсбук се завъртя това: http://www.momentofpeace.net/2009/profesia-programist и с моя съпруг-програмист много се забавлявахме :) Ако случайно сте го пропуснали, моля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Dec 10, 2009 7:13 pm

Ако имам алергия към офисен прах, няма да мога да стана програмист и ще трябва да си потърся истинска работа.
:D :D :D
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Dec 10, 2009 10:39 pm

Mushu wrote:Преди известно време из Фейсбук се завъртя това: http://www.momentofpeace.net/2009/profesia-programist и с моя съпруг-програмист много се забавлявахме :) Ако случайно сте го пропуснали, моля :)
Много свежо. Кефи как децата понякога имат такива нестандартни и все пак някак логични прозрения за хората и живота.

Аз пък като малък съвсем сериозно исках да стана пенсионер.
Spoiler: show
За мен това бяха хора, които получаваха пари без да работят.

Като пораснах разбрах, че всъщност искам да съм рентиер. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)