Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Sep 17, 2008 9:38 pm

Не бях гледала отдавна Damage на Louise Malle. При все че някои нива на филма са остарели и като замисъл, и като изпълнение, все още намирам, че резултатът е безкрайно задоволителен. А и някак винаги са ми харесвали изпълненията във филма толкова много...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Thu Sep 18, 2008 11:08 pm

One Hour Photo. Още една роля на самотен и объркан човек за Робин Уилямс. Много го бива за това. А и филма като цяло ми хареса.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 19, 2008 9:45 am

Container на Лукас Мудисон... Ами... екстремно експериментален, алтернативно модернистичен... Създава усещането за смисленост, която си твърде тъп, за да схванеш, както и неистова самота и бягство от действителността. Но определено не е за всеки. И все пак е категорично за кино, защото 72 минути, в които разни черно-бели хора вършат безсмислени действия докато гласът на младо момиче каканиже безсмислени монолози, си искат малко принуда, за да се изтърпят... Половината зала си излезе, но аз честно казано не съжалявам, че го гледах.
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Sep 20, 2008 10:04 pm

Clone Wars -пълна отврат. Искам си парите отчаяно и обратно, както се казва. Не мога да повярвам, че всъщност не излязох от киното. :?

The Visitor -много добро, независимо филмче, с отличен сценарий и доста добри попадения в актьорско отношение. Прогонозирам, че ще успее да збърше няколко номинации като се започне сезона с наградите след около месец.

Transformers -беше ми за 4 път (май). Все така сладурски инфантилно "детско". :lol:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Sep 20, 2008 10:48 pm

Пак гледах Hero, все така един от най-красивите филми, които съм гледал. Помня как беше в киното, за съжаление не е толкова яко пред компютъра, но бива :)

дръпнах си Clone Wars (понеже на кино не, мерси), нещо не ме грабна хич и всъщност го изтрих преди да го изгледам...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Sep 20, 2008 11:00 pm

Hero си беше наистина чудесно зрелище на голям екран. Добре си постъпил с Клоун-а, на мен ми се наложи дори сама да изтърпя това нещо. Знаех си, че е лоша идея.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Sep 21, 2008 12:27 pm

Fear and Loathing in Las Vegas - е не, и на 3ти опит не успях да го догледам този филм до края. Има много смешни попадения и Джони Деп е особено запомнящ се (мн ме изкефи фактът че образът му е по реален човек), но е МНОГО ПСИХАРСКО И ОБЪРКАНО И НАРКОТИЧНО....Спрях го около един час след филма след като се улових, че броя фазите на секцията за 4ти път. Това наистина не съм сигурен дали мога да го издържа дори напушен....

Nim's Island - ужасно детски,предвидим и крайно НЕинтересен. Супер тъпо ми е за Фостър, която след доста силния Брейв Уан пак е направила рандъм филм за рандъм кинти (доста вълнообразна филмография направи тази жена).

In Bruges - мнооооооооого як. Двама наемни убийци (Брендан Глийсън и Колин Фарел) са пратени от шефа си (Ралф Файнс) в Брюж, за да се поскрият след леко прецакване на последната им работа. Страхотни диалози, съвсем прилична история, невероятна актьорска игра (баси почнах да харесвам Колин фарел) и един от най-красивите градове в Европа.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Sep 21, 2008 3:31 pm

Children of Men - по някаква причина го бях пропуснал навремето, като вървеше по кината, и сега наваксах. Страхотен филм, дори и на малък екран визията е смазваща. Освежаващо различен от типичния мейнстрийм с реалистичността си (доколкото може да се говори за такова нещо в фантастика) и липсата на захаросани моменти. И брилянтно режисиран като цяло, но ние си знаем, че Куарон е майстор, все пак дори от Хари Потър направи качествен мрачен филм.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Sep 21, 2008 3:54 pm

Радвам се, че си се изкефил, наистина си заслужава филмът. И аман от тоя голям екран, точно пък на тоя филм е абс все тая как го гледаш, за да те грабне. :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 21, 2008 4:04 pm

Не е точно така. И хаосът при престрелките е по-силно въздействащ на голям екран, и военните сцени към края. Тоя филм е до голяма степен визия, а визията винаги влиза повече на голям екран. Май само за романтичните и ситуационните комедии е все тая на какво ще ги гледа човек, така като се замисля. Всичко, разчитащо поне донякъде на визия, си проси голям екран.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Sep 21, 2008 4:06 pm

1.Тоя филм е до голяма степен визия, а 2.визията винаги влиза повече на голям екран.
Първото е стряскащо НЕвярно (всеки, който е гледал филма го знае), второто - горе-долу. На плазмата на Йоан например с по една баничка току-що изпечена едва ли влиза по-малко визията . :lol:
Last edited by Muad_Dib on Sun Sep 21, 2008 4:13 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 21, 2008 4:11 pm

Добре.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Sep 21, 2008 6:22 pm

Да си кажа честно, откакто имам възможност да гледам HD BluRay h264 рипове, превъзходството на киното като качество на визията далеч не ми се вижда толкова голямо, колкото преди. Но това е дискусия за друга тема.

Иначе аз също мисля, че точно този филм е до голяма степен визия и нямаше и да е наполовина толкова въздействащ, ако тя беше стандартна и невпечатляваща.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Sep 21, 2008 6:38 pm

Muad_Dib wrote:Fear and Loathing in Las Vegas - е не, и на 3ти опит не успях да го догледам този филм до края. Има много смешни попадения и Джони Деп е особено запомнящ се (мн ме изкефи фактът че образът му е по реален човек), но е МНОГО ПСИХАРСКО И ОБЪРКАНО И НАРКОТИЧНО....Спрях го около един час след филма след като се улових, че броя фазите на секцията за 4ти път. Това наистина не съм сигурен дали мога да го издържа дори напушен....

Nim's Island - ужасно детски,предвидим и крайно НЕинтересен. Супер тъпо ми е за Фостър, която след доста силния Брейв Уан пак е направила рандъм филм за рандъм кинти (доста вълнообразна филмография направи тази жена).

In Bruges - мнооооооооого як. Двама наемни убийци (Брендан Глийсън и Колин Фарел) са пратени от шефа си (Ралф Файнс) в Брюж, за да се поскрият след леко прецакване на последната им работа. Страхотни диалози, съвсем прилична история, невероятна актьорска игра (баси почнах да харесвам Колин фарел) и един от най-красивите градове в Европа.
Loathing-a е таква голяма забава и толкова шашаво нещо. Жалко, че не успяваш да го изгледаш до края (не, че става нещо различно :mrgreen: ).

Напълно съм съгласна за Nim`s Island. Голямо разочарование, а аз като не мога да трая и Бреслин съвсем ми дойде вповече. :(

Bruges е един от най-любимите ми филми за годината. Пропуснал си да споменеш музиката колко е добра във филма. :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 22, 2008 12:33 am

Demandred wrote:Да си кажа честно, откакто имам възможност да гледам HD BluRay h264 рипове, превъзходството на киното като качество на визията далеч не ми се вижда толкова голямо, колкото преди. Но това е дискусия за друга тема.

Иначе аз също мисля, че точно този филм е до голяма степен визия и нямаше и да е наполовина толкова въздействащ, ако тя беше стандартна и невпечатляваща.
Ами гледай сега, знам, че вашите салони като цяло са скапани, така че не мога да говоря за Пловдив. Обаче поне що се отнася до софийските кина, мисля, че въпросът е в мащаба, не толкова в качеството. В смисъл, РАЗМЕРА, един вид. После идва и звукът.