V for Vendeta
прав си. доколкото аз имам представа за този тип форуми, е да се даде възможност на хора със сходни интереси да обменят мнения. И ако тук има хора на които този филм не им е харесал , както и на мен, следващия път може и да се откажем взаимно да си даваме парите за кино и да го пробваме в къщи. Същото се отнася и за книгите. Всъщност за това чета и по този форум - спестих си не малки суми за някои книги които бях решил да купя.
Може би на мен не ми е харесъл филма защото бях с по-големи очаквания / че откъде ли съм ги имал като гледах последната Матрица/
Може би на мен не ми е харесъл филма защото бях с по-големи очаквания / че откъде ли съм ги имал като гледах последната Матрица/
Но дори отказването става въз основа на мнения, по-дълги от два реда, не си ли съгласен? Така че каквито и да са били намеренията на гада, подходът му беше погрешен от самото начало, според мен. Не може първото ти включване в тема, точила се седем страници да е "Филмът е тъп." Това е типът коментар, който започва тема (макар че пак е погрешно), а не който я завършва.
На това му викам аз убедителен и важен аргумент. Да бяха взели само манекени предполагам щеше да направи филма много по-добър.актьорите особено откъм визия са отвратителни

Хубаво, не ти е харесал филма. Съвсем разбираемо. Обаче защо трябва да оплюваш абсолютно всичко в него?
Особено любопитно ми е как ще защитиш това си твърдение:
Абс проамерикански
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
За визията - беше си чисто заяждане в противовес на звученето. А и има доста грозни които завладяват екрана - тук не видях такъв...освен може би само лицевото покривало на V.
Че е проамерикански е ясно - те пропагандират че трябва да се свалят диктатури - напр. в Ирак, Авганистан,...после идва Сирия Иран...
Не ме разбирай погрешно - не одобрявам тези режими и общо взето съм проамерикански настроен, но не си падам по тъпата им директна и поприкрита пропаганда.
Че е проамерикански е ясно - те пропагандират че трябва да се свалят диктатури - напр. в Ирак, Авганистан,...после идва Сирия Иран...
Не ме разбирай погрешно - не одобрявам тези режими и общо взето съм проамерикански настроен, но не си падам по тъпата им директна и поприкрита пропаганда.
В този филм човек, готов да взривява сгради и да убива хора заради идеите си и за да свали властта, беше представен в положителна светлина. Лошите са християнски фундаменталисти, които преследват особено строго мюсюлмани, хомосексуални и т.н. Начинът, по който лошите в филма взеха властта и я поддържаха - създавайки психоза и страх от външния враг, силно напомня това, което направи Буш след 11 септември.
Въобще филмът е много повече анти сегашните управляващи в САЩ, отколкото проамерикански, поне според мен и практически всички мнения, които съм чел досега тук, на IMDB, от самия създател на оригиналния комикс, и т.н.
Въобще филмът е много повече анти сегашните управляващи в САЩ, отколкото проамерикански, поне според мен и практически всички мнения, които съм чел досега тук, на IMDB, от самия създател на оригиналния комикс, и т.н.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Мисълта ми е, че консервативната фракция на Буш напоследък силно се стреми да ограничава свободата на гражданите и търпимостта към различните в САЩ използвайки средства, подобни на тези във филма. Загрижени от това, създателите му са решили да покажат едно бъдеще, в което тези неща са доведени до крайност, с цел предупреждение.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Daggerstab
- Arcanist
Не и официално, поне засега, но има доста хора след поддържниците на Буш, които са излезли сякаш от редиците на ККК...Да но в САЩ не преследват мюсюлмани, хомосексуални и инакомислещи.
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
- The Dragon
- Elder God
Нищо, стига да си бял протестант от средния запад с IQ около 15. То по тази логика да признаем, че и концлагерите не са чак толкова лош начин за справянето с проблема на overpopulation.fan2000 wrote:Че какво му е лошото на ККК![]()
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.