Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Nov 19, 2009 1:04 pm

"9".
Яко! Направо ми хареса...

"Въздухари"("Airheads").
Малко ми дойде като рок-пародия на "Умирай трудно", където терористите са добрите. Има Леми Килмистър. :D :D :D Заслужава си, даа... Стига да не очаквате голямото кино, де. Филмът е доста забавен.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 19, 2009 4:43 pm

Гледах Източни пиеси. Имаше ли тема за него? По-скоро ми хареса, но ми беше доста... безпосочен. Твърде слайс-ъф-лайф. Значителен плюс беше, че актьорите не говореха като в театър. Главният герой също беше ужасно истински, което не е особено изненадващо. Лека му пръст :(

Затова пък по-депресираща София даже навън на улицата не можеш да видиш, а тя си е точно така, мамка му.

Най-добрият момент:

"Искам да ме научиш да рисувам"
"Какво, в неделя??"
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 19, 2009 6:15 pm

Не знам какво да кажа освен +1...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Nov 20, 2009 11:03 am

Напоследък съм на вълна нискобюджетни филми и реших да изгледам един испански Blair Witch клонинг - REC. Ебаси филма, умрях от страх.

Продължавайки с нискобюджетната вълна, по препоръка на един приятел си дръпнах Primer. Доста добър, но тежък филм, подозирам че трябва да го гледам още 1-2 пъти.

Преди тез двата пък гледах един британски филм за зомбита, дето му забравих името. Ставаше дума за няколко идиота, които решават да отидат на ваканцийка в някво малко забутано градче и да свалят селянките, понеже на един от компанията му предстои развод и да го ободрят. Оказва се обаче, че всички мъже във въпросното място са изядени, а всички жени са зомбита.

А преди 2 месеца гледах Moon. Имах огромни очаквания за тоя филм, които не се оправдаха. Нищо не се случи. Точно на 2 пъти за по 5 минути ми беше интересно - в началото и след това когато нашия човек се намери в катастрофиралия луноход. Останалата част от филма даже не мога да си я спомня в момента.

Сега следват Paranormal activity & REC 2.
Look at the darkness...
...around me.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 21, 2009 2:29 pm

Гледах Law Abiding Citizen(не, няма да напиша отвратителния бг превод на заглавието никога...) най-после вчера. Филмът ми влезе адски добре, сигурно най-добрият трилър за тази година (предвид, че маса чакани неща ги отложиха, а Финчър и Нолън и двамата си оставиха нещата за 2010). Джерард Бътлър започва да ми става един от особено любимите актьори и фактът, че пичът тази година само има 3+ (аз се сещам за три, май са и повече) филма може само много да ме радва. За сметка на това Джейми Фокс ми беше сравнително уотевър...Основният минус на филма, който го задържа да не бъде просто перфектен е безкрайно малоумния и тотално неиздържан край (въобще последните 7-10 минути са ноу комент). Отварящата сцена с грабежа, изнасилването и двете убийства беше смазващо въздействаща, ама това може да е и защото сега залягам над наказателно право точно:).

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Nov 21, 2009 4:27 pm

A Christmas Carol 3D -блах! Беше толкова не-Коледен и така не-Дикенсов, толкова не-Лондонски и...уви, тъй Земекисов в този му вид. А и озвучаването... :shock: Разбира се, най-големият удар идва с това, че призракът на настоящата Коледа в действителност е излязъл по-зловещ от последния; прилича на чиста проба човекоядец и с онзи ми ти смях. :shock: :shock: :shock: Също, музиката е покъртително слаба.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Nov 21, 2009 11:42 pm

Гледах "New York, I Love You"

http://www.imdb.com/title/tt0808399/

готин филм....

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 21, 2009 11:49 pm

Доста кофти ревюта получи... Аз се надявах да ни го пуснат тук на кино, но не би.
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Nov 22, 2009 6:55 am

И аз го гледах и беше забавен и мил, но някак твърде самоцелен. Твърде разнороден, твърде накъсан. Някои от историите бяха просто етюди, сякаш правени с учебна цел. Иначе тази на Фатих Акин беше най-пълнокръвна като че ли.
I don't wanna die

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Nov 24, 2009 6:16 pm

Гледах "The Wiz"...
http://www.imdb.com/title/tt0078504/
Бива! пак трябва да се гледа...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 24, 2009 8:11 pm

Morwen wrote:И аз го гледах и беше забавен и мил, но някак твърде самоцелен. Твърде разнороден, твърде накъсан. Някои от историите бяха просто етюди, сякаш правени с учебна цел. Иначе тази на Фатих Акин беше най-пълнокръвна като че ли.
Тая с Йелчин как беше? Мен само тя и още една-две ме вълнуват честно казано.

Ash
Farmer

Post by Ash » Tue Nov 24, 2009 10:06 pm

Roland wrote: Тая с Йелчин как беше? Мен само тя и още една-две ме вълнуват честно казано.
Най- stand-alone, но откровено сладка :)

Мен пък ми хареса филма. Накъсан, разнороден, да, но аз го възприех като "многообразието на големия град" един вид.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Nov 25, 2009 12:14 am

А, айде сега, не беше непременно най-stand-alone - имаше един общ герой (аптекарят) с поне още една ("WHAT did I say?! Babies?!") :) Но че беше сладка и добре изиграна от всички актьори в нея, беше :)

Рол, ако ще гледаш изобщо, изгледай всички, че с мнения от трети лица не винаги е лесно да определиш кои наистина ще те развълнуват, като ги видиш :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 25, 2009 12:52 am

Тази с Йелчин беше много сладка, макар и малко твърде с идваща от нищото, но (лично за мен) очаквана развръзка.
I don't wanna die

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 25, 2009 1:37 am

Е много ясно, че ще ги гледам всички, за бога. То е един филм, колкото и нацепен да е.