Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 18, 2009 12:07 pm

Roland wrote:Гледах The Ugly Truth. Отдавна не съм се кефел толкова на толкова тъп филм :) Срам ме е да го кажа, но Джерард Бътлър почва да ме кефи като актьор О_о
Доста приятна комедийка, ние като я гледахме заключихме, че е правена главно с оглед на мъжката акомпанираща част в киносалона, за което евала.

Иначе Джерард оунз, аз все още мисля, че Геймър беше хубав филм, а и другите му неща хич не са слаби.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Oct 19, 2009 1:57 pm

Догледа ми се уестърн и, естествено, свалих от Замунда първия, който ми попадна пред погледа. Оказа се "Силверадо". Всъщност, ако подходите правилно към него, ще ви хареса със сигурност. Сюжетът е глупав и плосък, но за светка на това всичко останало е на много високо ниво. Актьорите кефят много, особено Скот Глен, филмът е заснет прекрасно, а каскадите... Да не разправям. Силно нереалистични(ще видите Глен да маха бодлите на кактус с изстрели), но пък и адски красиви. Едни от най-готините престрелки, които съм виждал изобщо. Като отрицателна черта на филма бих посочил Джеф Фейхи, който беше просто смехотворен в най-лошия възможен смисъл на думата, и едно хлапе, което играеше племенника на Скот Глен и Кевин Костнър, за което може да се каже същото. Всъщност силно препоръчвам филма, ако искате приятен екшън-уестърн, издържан в традициите на жанра. Вече не се правят такива.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Oct 19, 2009 9:38 pm

Rebound -поредната романтична комедия, която не ми харесва. Поредните час и 40 минути от живота ми, които никой няма да ми възстанови...Инак онзи младеж дето беше младоженеца в The Hangover и тук е тъй сладък, както там... :twisted:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 22, 2009 9:47 pm

The Cake Eaters -или поредното доказателство, че Кристен Стюърт играе чудесно (когато не е в Twilight). Иначе доста бутафорно мелодраматичен филм, но изпълненията на целия каст радват.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

VenomPlague
E'lir

Post by VenomPlague » Fri Oct 23, 2009 1:45 am

Източни пиеси - Излязох от киносалона тотално смазан. Изключително силен филм за упадъчния, мизерен и безцелен живот, изпълнен с отчаяние и безнадеждност, на един наркотико/алкохоло зависим младеж. Да, имаше и някакви второстепенни сюжетни линии за агресията на младежта, расизма и невъзможната любов, но всичко това е само фон на отчуждения скапан живот на главния герой. Много добра актьорска игра от аматьора Христо Христов. Няколко невероятно емоционални сцени изпълнени с добър диалог. А когато видях края на филма, осъзнавайки колко биографичен сигурно е, още повече се депресирах. Трогателен и искрен, какво повече да искаш от един филм?

Funny People - Изцяло Апатоуов. Ако сте фен на този човек филмът ще ви хареса, ако ли не ще ви се стори скучновато дълъг. Типична комерсиална драма с тук-там хумор(основно в първия акт). Като заговорих за хумора, станал е по-вулгарен и директен, само да си знаете. А драмата пък е центрирана около темата за "нещастния клоун". Направиха ми впечатление няколко яки inside подигравки. Като:
Spoiler: show
Постоянното натяквана на героя на Роугън, че изглежда по-зле след като е отслабнал. Или реплика адресирана към образа на Сандлър, че, парафразирам тук, той е забавен като човек, чудно защо филмите му не са. И една изключителна между Рей Романо и Еминем. Да, доста звезди имат cameo в този филм.
Общо взето ми хареса, но аз принципно спадам към "Апатоу фен" категорията.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Oct 24, 2009 10:48 pm

Corpse Bride много ме кефна. Беше доста семпло и кратко филмче, но ме спечели със стил и хумор. 8/10

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Oct 24, 2009 10:53 pm

AlDim wrote:Corpse Bride много ме кефна. Беше доста семпло и кратко филмче, но ме спечели със стил и хумор. 8/10

Страхотен е, да. :D

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 24, 2009 11:47 pm

Еми мен ми беше силно размит бест ъв разни неща на Бъртън. Никво усещане не ми остави и ми беше умерено скучен през повечето време.
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Oct 25, 2009 12:02 pm

Същото.
Постарал се е, ама айде по-добре Селик и Кошмарите му, а не този почти римейк. Дани Елфман там е върхът, тук е заспал, с което се изчерпва всичко.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 25, 2009 1:50 pm

И аз съм съгласен за Булката, изгледах я към края направо с нежелание, беше ясно какво ще е и като форма и като съдържание още от началото.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Oct 25, 2009 8:03 pm

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant -(с много лошо качество) -много незадоволителна адаптация. Пълен миш-маш.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 25, 2009 8:05 pm

Не знам първообразът става ли за чеп за зеле, обаче трейлърът на тва нещо е толкова смехотворен, че изобщо и през ум не ми е минавало да го гледам... Иначе тук го въртят от тая седмица май.
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Oct 25, 2009 8:08 pm

Книжките бяха приятни, да. Ма филмът е зверски окепазен; иначе сега би трябвало да го дават при вас, да, ма недей да ходиш, освен ако не ти платят да го гледаш! :lol:

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Oct 27, 2009 12:41 am

Тъкмо гледах смешните хора и съм доволен.
Посмях се добре.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Oct 27, 2009 1:22 am

аз пък гледах смъртоносен враг тая вечер.
много готин филм,напълно оправда очакванията ми за качествен йекшън :D
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.