Източни пиеси - Излязох от киносалона тотално смазан. Изключително силен филм за упадъчния, мизерен и безцелен живот, изпълнен с отчаяние и безнадеждност, на един наркотико/алкохоло зависим младеж. Да, имаше и някакви второстепенни сюжетни линии за агресията на младежта, расизма и невъзможната любов, но всичко това е само фон на отчуждения скапан живот на главния герой. Много добра актьорска игра от аматьора Христо Христов. Няколко невероятно емоционални сцени изпълнени с добър диалог. А когато видях края на филма, осъзнавайки колко биографичен сигурно е, още повече се депресирах. Трогателен и искрен, какво повече да искаш от един филм?
Funny People - Изцяло Апатоуов. Ако сте фен на този човек филмът ще ви хареса, ако ли не ще ви се стори скучновато дълъг. Типична комерсиална драма с тук-там хумор(основно в първия акт). Като заговорих за хумора, станал е по-вулгарен и директен, само да си знаете. А драмата пък е центрирана около темата за "нещастния клоун". Направиха ми впечатление няколко яки inside подигравки. Като:
- Spoiler: show
- Постоянното натяквана на героя на Роугън, че изглежда по-зле след като е отслабнал. Или реплика адресирана към образа на Сандлър, че, парафразирам тук, той е забавен като човек, чудно защо филмите му не са. И една изключителна между Рей Романо и Еминем. Да, доста звезди имат cameo в този филм.
Общо взето ми хареса, но аз принципно спадам към "Апатоу фен" категорията.