Случи ми се нещо интересно...
Moderator: Moridin
- Maledictus
- Warmage
Въпросът е, че нямаше как да платя на таксито, а документите ми трябват, за да си вляза в работата... не че и без тях нямаше да ме пуснат, не че не можех много бързо да се опитам да намеря колега, от който да искам пари, но взе да става много сложно ...Moridin wrote:Морф, трябваха ли ти?? В смисъл.. пари назаем зимаш, а документи за какво са ти?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Почна се ужасът
Астмата ми се пробуди отново от проклетия сезон и пак се започват безсънните нощи, невъзможността за каквото и да било физическо натоварване и губене на време в чакане да ти дойде редът в поликлиниката. Много е забавно да дишаш като парен локомотив или по-точно - като бременна, която "напъва". Но не и ако се мъчиш са заспиш. Тая вечер имах чувството, че ако заспя, ще спра да дишам.. отчиташ всяко вдишване и издишване и ти се струва, че ако не си буден да си казваш - "дишай-издишай", унесеното ти тяло няма да има силата да го стори.
Е, има и хубави неща, които ще ми се случат - утре имам изпит и предаване на реферат
Слава Богу, че в нашата специалност всички изпити освен по японски (за повечето) са много леки 

Е, има и хубави неща, които ще ми се случат - утре имам изпит и предаване на реферат

shadow dance nikoga ne luje
Ужас за астмата. Вреди ли се до лекар все пак? Предполагам, че са ти дали Вентолин (поне на мен като не можех да дишам ми изписваха Вентолин или Солбутамол (или там както се пише, не съм сигурна) на хапченца, който вече не го и произвеждат)?!
Дано се оправиш, много неприятно задух. На мен ми се случва в следствие на алергията ми към животни или когато извършвам физическа дейност. Някак си като се задъхам и бронхите ми се свиват и като дишам започвам да свиря като в тежка форма на бронхит... Винаги като правя упражнения така става. В един момент вече и не мога да дишам.

Дано се оправиш, много неприятно задух. На мен ми се случва в следствие на алергията ми към животни или когато извършвам физическа дейност. Някак си като се задъхам и бронхите ми се свиват и като дишам започвам да свиря като в тежка форма на бронхит... Винаги като правя упражнения така става. В един момент вече и не мога да дишам.
Просто метрото ни е единствения читав градски превоз за момента.Moridin wrote:Да бе, за това никой не спори![]()
Просто Валката използва градски транспорт като синоним на метро, пък то реално с истинския градски транспорт си е **** фара

Астмата е доста досадна понякога. Няма ли някакви лекарства за случая все пак?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Само да се обадя и аз по случай спектакъла на Камен Донев - всъщност то няма много какво повече да кажа, Амелия, АлДим и Морви са си казали всичко. Изпълнението му е душепотрисающо - и с репликите, и с актьорската игра, и със самите танци!
Колкото до моноспектаклите и Андрей Баташов - има разлика. Андрей Баташов говори за "нещата от живота", но голяма част от причината за популярността на моноспектаклите му е във фактора "шок"; нещата, за които той говори, са общо-взето все "теми-табу" - и, да, знам, че не са табу от двадесет-тридесет години насам, разбирате какво искам да кажа. Камен Донев успява да постигне душепотрисающ ефект, като говори за съвсем обикновени, ежедневни неща, с които всеки българин има досег всеки ден. Много го бива.
Колкото до моноспектаклите и Андрей Баташов - има разлика. Андрей Баташов говори за "нещата от живота", но голяма част от причината за популярността на моноспектаклите му е във фактора "шок"; нещата, за които той говори, са общо-взето все "теми-табу" - и, да, знам, че не са табу от двадесет-тридесет години насам, разбирате какво искам да кажа. Камен Донев успява да постигне душепотрисающ ефект, като говори за съвсем обикновени, ежедневни неща, с които всеки българин има досег всеки ден. Много го бива.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ходих, личната лекарка ми даде направление и сега от 4 съм на пулмолог. Снощи към един през нощта иначе ходих до един медицински център и ми биха узбозол или нещо такова, включващо з и у, но не ме успокои особено. Проблемът е, че може би съм комбинирала пристъпа и с някаква болест, щото ме болят гърдите и имах температура нощесElayne wrote:Ужас за астмата. Вреди ли се до лекар все пак? Предполагам, че са ти дали Вентолин (поне на мен като не можех да дишам ми изписваха Вентолин или Солбутамол (или там както се пише, не съм сигурна) на хапченца, който вече не го и произвеждат)?!![]()

А ти сега, ако ми кажеш, че имаш алергия към котки и.. (аз съм към зайци и.. коне, доколкото помня; разбира се, не споменаваме полени, прах, мухъл и другите неживотински дразнители)
Елейни, та имаш перфектното извинение да не играеш упражнения! Аз явно юни ще трябва да го карам по-кротко (не че съм се разиграла, без друго мразя упражненията, ма сега и да вървя ми е кофти).
shadow dance nikoga ne luje
Ами аз ако много време се мъча с упражненията тонусът ми се подобрява, но ако наистина един такъв пристъп (дали в следствие на алергията ми или просто ако правя много аеробни упражнения) се комбинира с лека настинка и край... става много страшно. Чак до 'не мога да вървя' не съм стигала, но определено 'не мога да качвам стълби' и 'нямам сила за нищо' съм. А иначе - котки, коне, прах, дезодоранти и парфюми, прясно мляко, белтъци, кучета. Някои от алергиите позатихнаха (мляко и белтъци, примерно), но към животни са все така силни.
Много неприятно си го закъсала, стискам палци да попаднеш на кадърни доктори и да ти направят един хубав преглед, да предпишат и нещо, което да действа, че по жегата е убиец да нямаш сила да се движиш >.<. А Вентолинът, който ми бяха предписали едно време е спрей-инхалатор и работеше, но хапчетата бяха по-успешни (само че лекарката тогава ме предупреди, че имат бая вредни странични ефекти свързани със сърцето).
Едит: За Японията... преди да заминеш си подсигуряваш някои лекарства и трябва да си сигурна, че ще си здравно осигурена, за да може ако се наложи да отидеш на доктор, без да ти съдират финансово кожата от гърба.
Много неприятно си го закъсала, стискам палци да попаднеш на кадърни доктори и да ти направят един хубав преглед, да предпишат и нещо, което да действа, че по жегата е убиец да нямаш сила да се движиш >.<. А Вентолинът, който ми бяха предписали едно време е спрей-инхалатор и работеше, но хапчетата бяха по-успешни (само че лекарката тогава ме предупреди, че имат бая вредни странични ефекти свързани със сърцето).
Едит: За Японията... преди да заминеш си подсигуряваш някои лекарства и трябва да си сигурна, че ще си здравно осигурена, за да може ако се наложи да отидеш на доктор, без да ти съдират финансово кожата от гърба.

Вентолинът е опасен за сърцето ако се предозира, затова трябва да се внимава с него и да не се взима като аспиринче (бях на лекция на тема алергии, на която го обясниха това).
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- BaYa
- Forsaken
Хех. Килуа, аз съм алергинчна от котенца и кученца. Но пък моята алергия и астма, са едни такива особени. Бяха де. От доста години нямам астматичен пристъп, а от няколко - и алергия май нямам!
И обяснение нямам!!
Все пак живея в доста влажен климат, но алергия почти нямам.
Относно астмата, никога не съм харесвала Вентолин-а, може би понеже съм си с такикардия от малка. А и пристъпите ми не са били никога страхотно опасни или мнооого силни. И един приятел с много търпение ме понаучи да си контролирам "спазмите" и ужасовите припадки (Имаш съвсем обективното чувство, че при следващото вдишване вече няма да можеш да си поемеш въздух; Или пък, че ще се задушиш докато спиш). Тогава (1994/5) ме навестиха още 2/3 доста слаби кризи, и край.
Аааа от миналата или по-миналата година, нямам алергия!!!

И обяснение нямам!!

Относно астмата, никога не съм харесвала Вентолин-а, може би понеже съм си с такикардия от малка. А и пристъпите ми не са били никога страхотно опасни или мнооого силни. И един приятел с много търпение ме понаучи да си контролирам "спазмите" и ужасовите припадки (Имаш съвсем обективното чувство, че при следващото вдишване вече няма да можеш да си поемеш въздух; Или пък, че ще се задушиш докато спиш). Тогава (1994/5) ме навестиха още 2/3 доста слаби кризи, и край.
Аааа от миналата или по-миналата година, нямам алергия!!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God