За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)
Moderator: Moridin
Елейн, всичко зависи как стартираш инстанса... в смисъл при нас почти занулиха ДКП-то и почнахме с равен старт откъм ДКП, НО с различен гиър (само единици с много ДКП получиха 1, 2 точки на всяка 100 ДКП от Накс 25, което не е нищо, но им дава право първи да вземат желан айтъм от първите рейдове... по-нататък е без значение) ...
та това, което бях тръгнала да обяснявам е следното... тези, които сега се джойнват към рейдовете ни полу-облечени, както и соушъл-рейдъри, дето са по-нередовни харчат на поразия и обикновено са на ниско или минусово ДКП... старите кучета, дето са гриндили предния инстанс хард-кор, съответно са много добре облечени и не пилеят ДКП за дребни ъпгрейти...
ще дам за пример магетата при нас - трима сме... двамата с Блоби (офицера ми) си правим проучване ПРЕДИ да излезе даден инстанс - следим форуми, разглеждаме представения луут и си правим списък с айтъми "бест" за всеки слот от екипировката ни... съответно харчим ДКП само за тях... третото маге кара на каквото по-добро падне и в момента дори има малко по-добра екипировка за някои слотове от мен, НО няма шанс за айтъмите, които аз ще взема впоследствие...
когато дойде Улдуар, веднага видях кои 2 айтъма от Т8 се взимат със значки и естествено реших, че за тях ДКП няма да харча (вече имам и робата и каската от значки, само дето не съм си турила каската, че събрах за нея значките снощи)... колан си изкрафтих (като Мембър получих нужните ми Руунд орбове безплатно от гилд-банката)... ботушки също ще крафтя, като падне рецептата за тях (засега събирам платове)... ръкавици и гащи си взех с ДКП и следя за айтъми, дето са ми "бест" и падат просто на хероик мод... все още чакам такива... за останалите - когато паднат на хард-мод, тогава ще ги взема... не бързам аз, но пък мога да си позволя така да имам най-доброто...
та това, което бях тръгнала да обяснявам е следното... тези, които сега се джойнват към рейдовете ни полу-облечени, както и соушъл-рейдъри, дето са по-нередовни харчат на поразия и обикновено са на ниско или минусово ДКП... старите кучета, дето са гриндили предния инстанс хард-кор, съответно са много добре облечени и не пилеят ДКП за дребни ъпгрейти...
ще дам за пример магетата при нас - трима сме... двамата с Блоби (офицера ми) си правим проучване ПРЕДИ да излезе даден инстанс - следим форуми, разглеждаме представения луут и си правим списък с айтъми "бест" за всеки слот от екипировката ни... съответно харчим ДКП само за тях... третото маге кара на каквото по-добро падне и в момента дори има малко по-добра екипировка за някои слотове от мен, НО няма шанс за айтъмите, които аз ще взема впоследствие...
когато дойде Улдуар, веднага видях кои 2 айтъма от Т8 се взимат със значки и естествено реших, че за тях ДКП няма да харча (вече имам и робата и каската от значки, само дето не съм си турила каската, че събрах за нея значките снощи)... колан си изкрафтих (като Мембър получих нужните ми Руунд орбове безплатно от гилд-банката)... ботушки също ще крафтя, като падне рецептата за тях (засега събирам платове)... ръкавици и гащи си взех с ДКП и следя за айтъми, дето са ми "бест" и падат просто на хероик мод... все още чакам такива... за останалите - когато паднат на хард-мод, тогава ще ги взема... не бързам аз, но пък мога да си позволя така да имам най-доброто...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
Таис, имам нужда от съвет и пак във време в което нито едно от маджетата ни не е на линия, извинявай че те тормозя
В момента с малко улдуар ъпдейт го докарах до 1919 спел 331 хит 25% крит с бъфа ни и 320 хейст. Дали да не заменя едния +27 хит джем за 27 хейст или крит? Или да оставя нещата така? Или да добавя 32 спел?

В момента с малко улдуар ъпдейт го докарах до 1919 спел 331 хит 25% крит с бъфа ни и 320 хейст. Дали да не заменя едния +27 хит джем за 27 хейст или крит? Или да оставя нещата така? Или да добавя 32 спел?
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius
Blood Elf
Xavius
Спелл дмг!
Никога не слагай крит гемове защото за 1% крит ти трябват 46 рейтинг, докато за 1% хейст и хит ти трябват 33 рейтинг. Това прави крит рейтинга "по-скъп" статс спрямо останалите и затова не толкова ефективен да трупаш на него.
Крит определено ти трябва, но си го добавяй от итемите и недей да хабиш гемове за това.
Аз не съм почитател на "задължителния", подчертавам задължителния хит кап. Голяма работа като не си хит капната на 100%, а вместо това имаш 97% хит. Аз съм с 97% хит общо в момента и вчера в рейда видях 2 пъти да ми мисва магия. Добре е да си капната, но ако трябва да се лишиш от друг по-полезен стат за дмг не го прави.
За гемове винаги слагай на + спелл дмг. Втория по сила статс е хейст. Всички кастъри са крит базирани и имат ключови умения, които се включват на крит, но както вече писах, крит-а е прекалено "скъп" статс и за 1% крит може да имат 1.4% хейст например. И не се притеснявай ако не си хит капната. Ако не ти достигат до 3% общо си ОК.
Никога не слагай крит гемове защото за 1% крит ти трябват 46 рейтинг, докато за 1% хейст и хит ти трябват 33 рейтинг. Това прави крит рейтинга "по-скъп" статс спрямо останалите и затова не толкова ефективен да трупаш на него.
Крит определено ти трябва, но си го добавяй от итемите и недей да хабиш гемове за това.
Аз не съм почитател на "задължителния", подчертавам задължителния хит кап. Голяма работа като не си хит капната на 100%, а вместо това имаш 97% хит. Аз съм с 97% хит общо в момента и вчера в рейда видях 2 пъти да ми мисва магия. Добре е да си капната, но ако трябва да се лишиш от друг по-полезен стат за дмг не го прави.
За гемове винаги слагай на + спелл дмг. Втория по сила статс е хейст. Всички кастъри са крит базирани и имат ключови умения, които се включват на крит, но както вече писах, крит-а е прекалено "скъп" статс и за 1% крит може да имат 1.4% хейст например. И не се притеснявай ако не си хит капната. Ако не ти достигат до 3% общо си ОК.
Не мое да мъмриш, брат!
- The Dragon
- Elder God
Паг - не е ли малко малко 1900 СП? Моя шаман седи на 2300 self buff а стана 80-ти лвл преди ден-два. Бих ти предложил и аз като Дзверо да си стакваш SP - хита си идва с гиъра.
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... e&n=Droguk
Даже съм със шибани тринкети. Но още не съм накс реди.
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... e&n=Droguk
Даже съм със шибани тринкети. Но още не съм накс реди.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
1919 СП давано от Армърито не е малко.... при различнитге класове СП има различна тежест.... ние вкарваме ужасно много дмж от таланти (Игнита основно)... бъфната в рейда става доста... а и тя е фрост-файър мейдж, напълно достатъчно е за хероик Улдуар... моето маге е добре облечено, а няма 2100 СП съгласно Армърито (то и твоя шаман Армърито го дава 1941 СП, Драгън)... рейд бъфната съм с около 2300-2400 СП...
но наистина имаш много хит... посъбери айтъми с повече крит и хейст...
и не слушай Дзвера, за това, че хейста ти трябва повече от крита
той все пак го играе муункин и при него, признавам, е точно така... ако ти бе на аркейн/дийп-файър и спамиш файър-боли вместо ФФ-боли, пак щях да се съглася, че хейста ти трябва повече от крита, или ако бе на аркейн... но не и за ФФ-маге... при теб статсовете при кап-нат хит са ти в следната значимост: СП > крит > хейст
но хейста ти е определено малко...
опитай се да го вдигнеш над 400... то и моя е малко над 450, но що годе бива, опитвам се да балансирам някак...
но наистина имаш много хит... посъбери айтъми с повече крит и хейст...
и не слушай Дзвера, за това, че хейста ти трябва повече от крита

но хейста ти е определено малко...

- The Dragon
- Elder God
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ах! Имам си http://www.wowhead.com/?item=45437
И сега какво - 2093сп-274хит-20хит ънбъф-320 хейст
Абсолютно тотално се объркАх
Сега вече ще ротейтваме джемове ми се струва ...
Упс, Едит - Добро ви утро, къде ми са обноските
И сега какво - 2093сп-274хит-20хит ънбъф-320 хейст
Абсолютно тотално се объркАх

Сега вече ще ротейтваме джемове ми се струва ...
Упс, Едит - Добро ви утро, къде ми са обноските

Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius
Blood Elf
Xavius
ауу, прекрасен е!! честито!!!
и аз му се канех доста дали да го взема, но в крайна сметка реших, че искам зимния стафф от хард-мод на Ходир (кой знае кога ще го имам, но аз съм търпелива)... Паг, стига ти този хит, трупай вече хейст!! и естествено, ъпгрейд със СП и крит не отказвай
Драгън, аз говорех за статсовете, показвани в Армърито и че тежестта им за различните класове е различна... примерно селф-бъфната при мене ще ми се вдигне само крита и към вчерашна дата щях да съм с около 250 СП по-малко от твоя шаман селф-бъфната... познай обаче на бос-файт в рейд дали нямаше да те отвея по дмж... или на каквато и да е по-дълга битка, защото маге-дмж не може да се разгърне на мобове, дето падат с 3 удара... по същия начин стои въпроса и с дмж на един уарлок примерно... мога да подмина по дмж уарлок, въпреки, че неговата СП е с повече от 200 единици над моята... но това е основно заради дмж, който вкарвам от Игнита, а той си е сериозен, както и таланта за инстант Пиробласта...
обаче има нещо странно в Армърито... вчера ме даваше със +2045 СП, а днес - с +2250 СП...
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... dar&n=Tais
а съм сменила САМО един пръстен... снощи НАЙ-СЕТНЕ ми падна копнения пръстен от Игнис и съм мнооого доволна
аз преди това си носих един пръстен още от Накс 10... той нямаше много СП, но пък имаше маса крит и хейст... и просто нямаше достатъчно добър, че да го замени, докато не видях този от Игнис... ама първия път като падна, Блоби ми го нинджоса, щото не разбрал, че го искам, а аз отказах да пишем тикет... след това дълго време просто не падаше пустия пръстен, до снощи
и си получих Епик-ачийвмънта с него, за смях на народа от гилдията
ама като се бях заинатила, че искам правилния пръстен и не исках да сменям наксрамаския!
обаче сега съм в дилема... хич не ми се иска да си слагам Т8 каската
стои ми в инвенторито и още й се чудя... тя ми дава много СП и хит, дето не ми е нужен, а ще ми отмъкне маса крит от Т7.5 каската
все пак, вероятно ще я нахлузя, за да взема сет-бонуса от 4 парчета Т8... ще видим де... ще я тествам като се върна в София... напомням, че днес от работа веднага заминавам да видя детето и няма да ме има на линия тази вечер... връщам се утре около 16 часа някъде... Анну, имай готовност да ходим двамата да бием първия бос в АК 20 за роклята ми 
и аз му се канех доста дали да го взема, но в крайна сметка реших, че искам зимния стафф от хард-мод на Ходир (кой знае кога ще го имам, но аз съм търпелива)... Паг, стига ти този хит, трупай вече хейст!! и естествено, ъпгрейд със СП и крит не отказвай

Драгън, аз говорех за статсовете, показвани в Армърито и че тежестта им за различните класове е различна... примерно селф-бъфната при мене ще ми се вдигне само крита и към вчерашна дата щях да съм с около 250 СП по-малко от твоя шаман селф-бъфната... познай обаче на бос-файт в рейд дали нямаше да те отвея по дмж... или на каквато и да е по-дълга битка, защото маге-дмж не може да се разгърне на мобове, дето падат с 3 удара... по същия начин стои въпроса и с дмж на един уарлок примерно... мога да подмина по дмж уарлок, въпреки, че неговата СП е с повече от 200 единици над моята... но това е основно заради дмж, който вкарвам от Игнита, а той си е сериозен, както и таланта за инстант Пиробласта...
обаче има нещо странно в Армърито... вчера ме даваше със +2045 СП, а днес - с +2250 СП...

http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... dar&n=Tais
а съм сменила САМО един пръстен... снощи НАЙ-СЕТНЕ ми падна копнения пръстен от Игнис и съм мнооого доволна

обаче сега съм в дилема... хич не ми се иска да си слагам Т8 каската

Last edited by Tais on Fri Jun 19, 2009 11:15 am, edited 1 time in total.
Някой е стартирал оригинална рекламна кампания пред банката в Стормуинд. Опитва се да напише дълга дума с .... трупове на голд-спамери
Всъщност като се загледах, това е уеб-страница, нещо като
pkpkg.com
Какво ли не измислят вече
И се чудя колко време ще стоят труповете там
Може да плъзне и зараза, то си е опасно 

Всъщност като се загледах, това е уеб-страница, нещо като
pkpkg.com

Какво ли не измислят вече