За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 18, 2009 3:41 pm

Направихме Ходир за 3 минути... отвори се още едно сандъче и от него падна май най-добрият щит за танк:) Плюс конкуест емблемата.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 18, 2009 4:27 pm

Елейн, всичко зависи как стартираш инстанса... в смисъл при нас почти занулиха ДКП-то и почнахме с равен старт откъм ДКП, НО с различен гиър (само единици с много ДКП получиха 1, 2 точки на всяка 100 ДКП от Накс 25, което не е нищо, но им дава право първи да вземат желан айтъм от първите рейдове... по-нататък е без значение) ...

та това, което бях тръгнала да обяснявам е следното... тези, които сега се джойнват към рейдовете ни полу-облечени, както и соушъл-рейдъри, дето са по-нередовни харчат на поразия и обикновено са на ниско или минусово ДКП... старите кучета, дето са гриндили предния инстанс хард-кор, съответно са много добре облечени и не пилеят ДКП за дребни ъпгрейти...

ще дам за пример магетата при нас - трима сме... двамата с Блоби (офицера ми) си правим проучване ПРЕДИ да излезе даден инстанс - следим форуми, разглеждаме представения луут и си правим списък с айтъми "бест" за всеки слот от екипировката ни... съответно харчим ДКП само за тях... третото маге кара на каквото по-добро падне и в момента дори има малко по-добра екипировка за някои слотове от мен, НО няма шанс за айтъмите, които аз ще взема впоследствие...
когато дойде Улдуар, веднага видях кои 2 айтъма от Т8 се взимат със значки и естествено реших, че за тях ДКП няма да харча (вече имам и робата и каската от значки, само дето не съм си турила каската, че събрах за нея значките снощи)... колан си изкрафтих (като Мембър получих нужните ми Руунд орбове безплатно от гилд-банката)... ботушки също ще крафтя, като падне рецептата за тях (засега събирам платове)... ръкавици и гащи си взех с ДКП и следя за айтъми, дето са ми "бест" и падат просто на хероик мод... все още чакам такива... за останалите - когато паднат на хард-мод, тогава ще ги взема... не бързам аз, но пък мога да си позволя така да имам най-доброто...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Jun 18, 2009 5:44 pm

Таис, имам нужда от съвет и пак във време в което нито едно от маджетата ни не е на линия, извинявай че те тормозя :oops:
В момента с малко улдуар ъпдейт го докарах до 1919 спел 331 хит 25% крит с бъфа ни и 320 хейст. Дали да не заменя едния +27 хит джем за 27 хейст или крит? Или да оставя нещата така? Или да добавя 32 спел?
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Jun 18, 2009 6:06 pm

Спелл дмг!

Никога не слагай крит гемове защото за 1% крит ти трябват 46 рейтинг, докато за 1% хейст и хит ти трябват 33 рейтинг. Това прави крит рейтинга "по-скъп" статс спрямо останалите и затова не толкова ефективен да трупаш на него.
Крит определено ти трябва, но си го добавяй от итемите и недей да хабиш гемове за това.
Аз не съм почитател на "задължителния", подчертавам задължителния хит кап. Голяма работа като не си хит капната на 100%, а вместо това имаш 97% хит. Аз съм с 97% хит общо в момента и вчера в рейда видях 2 пъти да ми мисва магия. Добре е да си капната, но ако трябва да се лишиш от друг по-полезен стат за дмг не го прави.

За гемове винаги слагай на + спелл дмг. Втория по сила статс е хейст. Всички кастъри са крит базирани и имат ключови умения, които се включват на крит, но както вече писах, крит-а е прекалено "скъп" статс и за 1% крит може да имат 1.4% хейст например. И не се притеснявай ако не си хит капната. Ако не ти достигат до 3% общо си ОК.
Не мое да мъмриш, брат!

Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Jun 18, 2009 6:16 pm

Благодаря!
Чудех се хейст или спел всъщност, но ще заложа на спел, пък да видим.
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 18, 2009 7:15 pm

Паг - не е ли малко малко 1900 СП? Моя шаман седи на 2300 self buff а стана 80-ти лвл преди ден-два. Бих ти предложил и аз като Дзверо да си стакваш SP - хита си идва с гиъра.

http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... e&n=Droguk

Даже съм със шибани тринкети. Но още не съм накс реди.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Jun 18, 2009 7:16 pm

Определено с 2300 мейдж сам ще изчисти накс :mrgreen:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 18, 2009 7:27 pm

Да се похваля - скромната сума от 3000 злато и съм екзалтед с синовете на ходир :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 18, 2009 8:02 pm

1919 СП давано от Армърито не е малко.... при различнитге класове СП има различна тежест.... ние вкарваме ужасно много дмж от таланти (Игнита основно)... бъфната в рейда става доста... а и тя е фрост-файър мейдж, напълно достатъчно е за хероик Улдуар... моето маге е добре облечено, а няма 2100 СП съгласно Армърито (то и твоя шаман Армърито го дава 1941 СП, Драгън)... рейд бъфната съм с около 2300-2400 СП...
но наистина имаш много хит... посъбери айтъми с повече крит и хейст...

и не слушай Дзвера, за това, че хейста ти трябва повече от крита :D той все пак го играе муункин и при него, признавам, е точно така... ако ти бе на аркейн/дийп-файър и спамиш файър-боли вместо ФФ-боли, пак щях да се съглася, че хейста ти трябва повече от крита, или ако бе на аркейн... но не и за ФФ-маге... при теб статсовете при кап-нат хит са ти в следната значимост: СП > крит > хейст :)

но хейста ти е определено малко... :roll: опитай се да го вдигнеш над 400... то и моя е малко над 450, но що годе бива, опитвам се да балансирам някак...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 19, 2009 7:06 am

Tais - 2300 ми е селф бъфд. т.е + wrath totem + 84 от глифа на тотема.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 19, 2009 8:57 am

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Pag
Merchant

Post by Pag » Fri Jun 19, 2009 9:31 am

Ах! Имам си http://www.wowhead.com/?item=45437
И сега какво - 2093сп-274хит-20хит ънбъф-320 хейст
Абсолютно тотално се объркАх :mrgreen:

Сега вече ще ротейтваме джемове ми се струва ...

Упс, Едит - Добро ви утро, къде ми са обноските :oops:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jun 19, 2009 10:04 am

ауу, прекрасен е!! честито!!!
и аз му се канех доста дали да го взема, но в крайна сметка реших, че искам зимния стафф от хард-мод на Ходир (кой знае кога ще го имам, но аз съм търпелива)... Паг, стига ти този хит, трупай вече хейст!! и естествено, ъпгрейд със СП и крит не отказвай :P

Драгън, аз говорех за статсовете, показвани в Армърито и че тежестта им за различните класове е различна... примерно селф-бъфната при мене ще ми се вдигне само крита и към вчерашна дата щях да съм с около 250 СП по-малко от твоя шаман селф-бъфната... познай обаче на бос-файт в рейд дали нямаше да те отвея по дмж... или на каквато и да е по-дълга битка, защото маге-дмж не може да се разгърне на мобове, дето падат с 3 удара... по същия начин стои въпроса и с дмж на един уарлок примерно... мога да подмина по дмж уарлок, въпреки, че неговата СП е с повече от 200 единици над моята... но това е основно заради дмж, който вкарвам от Игнита, а той си е сериозен, както и таланта за инстант Пиробласта...

обаче има нещо странно в Армърито... вчера ме даваше със +2045 СП, а днес - с +2250 СП... :shock:
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... dar&n=Tais

а съм сменила САМО един пръстен... снощи НАЙ-СЕТНЕ ми падна копнения пръстен от Игнис и съм мнооого доволна :D аз преди това си носих един пръстен още от Накс 10... той нямаше много СП, но пък имаше маса крит и хейст... и просто нямаше достатъчно добър, че да го замени, докато не видях този от Игнис... ама първия път като падна, Блоби ми го нинджоса, щото не разбрал, че го искам, а аз отказах да пишем тикет... след това дълго време просто не падаше пустия пръстен, до снощи :) и си получих Епик-ачийвмънта с него, за смях на народа от гилдията :lol: ама като се бях заинатила, че искам правилния пръстен и не исках да сменям наксрамаския!

обаче сега съм в дилема... хич не ми се иска да си слагам Т8 каската :? стои ми в инвенторито и още й се чудя... тя ми дава много СП и хит, дето не ми е нужен, а ще ми отмъкне маса крит от Т7.5 каската :roll: все пак, вероятно ще я нахлузя, за да взема сет-бонуса от 4 парчета Т8... ще видим де... ще я тествам като се върна в София... напомням, че днес от работа веднага заминавам да видя детето и няма да ме има на линия тази вечер... връщам се утре около 16 часа някъде... Анну, имай готовност да ходим двамата да бием първия бос в АК 20 за роклята ми :twisted:
Last edited by Tais on Fri Jun 19, 2009 11:15 am, edited 1 time in total.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Jun 19, 2009 10:54 am

Някой е стартирал оригинална рекламна кампания пред банката в Стормуинд. Опитва се да напише дълга дума с .... трупове на голд-спамери :shock: :shock:

Всъщност като се загледах, това е уеб-страница, нещо като
pkpkg.com :shock: :shock:

Какво ли не измислят вече :roll: И се чудя колко време ще стоят труповете там :lol: :lol: Може да плъзне и зараза, то си е опасно :?

Pag
Merchant

Post by Pag » Fri Jun 19, 2009 11:13 am

Ееееее, това го имаме при нас вече два месеца :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Писна ми да репортвам спамове, та сега и трупове
Мерси, Таис, приятно пътуване и нацелувай детето по варненски :lol:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius