Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
thorn
Sorcerer

Post by thorn » Wed Mar 17, 2010 5:25 pm

Прочетох и втората книга от The Orphan's Tales на Catherynne Valente - In the Cities of Coin and Spice. Искрено препоръчвам поредицата, едно от най-добрите неща, попадали ми наскоро. Дори ако пренебрегнем въображението на авторката, прекрасния й стил и изненадващия прочит на мотиви от класически приказки и митологии, книгите са изключително оригинални като структуриране на повествованието и изграждане на света, ползвайки формата на произведения като Хиляда и една нощ или Панчатантра за разказ в разказа. Просто красота :D

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Mar 17, 2010 5:36 pm

От доста време им се каня. След тая препоръка определено ще ми излязат напред в списъка.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 17, 2010 5:40 pm

страхотно звучи наистина :)
This is it. Ground zero.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Wed Mar 17, 2010 5:44 pm

Аз не предполагах, че ще ми хареса толкова, но ми беше попаднало ревю на последната й книга Palimpsest, където я бяха нахвалили много и аз реших да пробвам The Orphan's Tales. Всъщност Palimpsest е следващата книга, която почвам, дано е също толкова добра.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 8:19 am

Miles buried his face in a pile of Millifenigs and giggled helplessly, very close to tears.
Знам, че това изречение не връзва никакъв смисъл като не си стигнал до него в книгата, но аз съм се хилил като идиот с минути. Не знам от колко години не съм чел книга с такъв неподправен кеф! Самоироничният дебилен сарказъм на Майлс е просто титаничен, а стилът на Бюджолд е толкова лек и увлекателен, че човек дори не усеща колко абсурдно изхвърлена е историята. Разкош!
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Mar 18, 2010 8:41 am

А човек познаващ книгите за Майлс, може да познае за коя книга и коя сцена става дума.

Много ме е яд, че няма някакво бокс-сет издание на Майлсовите приключения, бих се поизръсила за него.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 18, 2010 5:07 pm

То не само няма бокс, ами няма и еднакви издания на всите. Шестте омнибуса пропускат Memory, а на всичкото отгоре два от тях са голям формат...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Mar 18, 2010 8:37 pm

Прочетох Магьосникът.В сравненение с другото епично фентъзи което съм чел е изключително добро.И поне елфите не са толкова еднообразни.
И преди това-Деветте принца на Амбър,Оръдията на Авалон и Знакът на Еднорога събрани в един том. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: В началото малко ми беше бавна но после просто УАУ!Това е най-якото и авангардно фентъзи което съм чел.Просот всички образи,това че НЕ е копирано от Толкин с всички раси и похвати и че е създал все пак такива герои. :shock:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 19, 2010 8:36 pm

Приключих Warrior's Apprentice и сега карам нататък с разказа The Mountains of Mourning, преди да стигна до The Vor Game. Адски ме кефи тая силно наивна и смела can-do ексцесия, на която се е отдала Бюджолд. Просто си личи колко се кефи. При все, че сюжетът е интересен и непредвидим, е пълно с дребни удоволствия като злодеи, които биват измамени сами да си признаят грешките, неоправдан героизъм от неочаквани места и деус екс махини на кило. Ужасно е яко ^_^

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 19, 2010 10:27 pm

Бях забравил какво е да преполовиш книга за една вечер. Първата част на "Кланът Отори" - "Заговорът". Доста увлекателно до момента, макар и с по-малко екшън, отколкото очаквах.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 21, 2010 6:47 am

Random лош и неприятен генерал: Now, I fought my way up through the ranks. I saw casualties in Vordarian's Pretendership before you were born-
Майлс (мислено): I was a casualty in Vordarian's Pretendership before I was born.
Толкова да е як ^_^

cordelia
Adept

Post by cordelia » Sun Mar 21, 2010 2:15 pm

Roland wrote:
Random лош и неприятен генерал: Now, I fought my way up through the ranks. I saw casualties in Vordarian's Pretendership before you were born-
Майлс (мислено): I was a casualty in Vordarian's Pretendership before I was born.
Толкова да е як ^_^
Ся ме изкушаваш да почна Игрите на Вор. Спомних си първата среща на Майлс с Метцов. :D
Иначе чета Обитаемият остров, ама с темпо на упоен охлюв.
The good face pain. But the great - they embrace it.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 21, 2010 4:34 pm

Мен Игрите не ми харесаха като ги четох на бг преди еони и като гледам сега пак няма да ми станат любими. Карам на инерцията от предната книга и разказа и със знанието, че следва Cetaganda, но като цяло не ме трогва особено.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Mar 21, 2010 8:41 pm

"Звездни Дневници"
Ибахси якото. :o
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Mar 21, 2010 9:59 pm

Yan wrote: "Огнено кръщение"
Хареса ли ти? :lol: