Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Прочетох и втората книга от The Orphan's Tales на Catherynne Valente - In the Cities of Coin and Spice. Искрено препоръчвам поредицата, едно от най-добрите неща, попадали ми наскоро. Дори ако пренебрегнем въображението на авторката, прекрасния й стил и изненадващия прочит на мотиви от класически приказки и митологии, книгите са изключително оригинални като структуриране на повествованието и изграждане на света, ползвайки формата на произведения като Хиляда и една нощ или Панчатантра за разказ в разказа. Просто красота 

От доста време им се каня. След тая препоръка определено ще ми излязат напред в списъка.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Знам, че това изречение не връзва никакъв смисъл като не си стигнал до него в книгата, но аз съм се хилил като идиот с минути. Не знам от колко години не съм чел книга с такъв неподправен кеф! Самоироничният дебилен сарказъм на Майлс е просто титаничен, а стилът на Бюджолд е толкова лек и увлекателен, че човек дори не усеща колко абсурдно изхвърлена е историята. Разкош!Miles buried his face in a pile of Millifenigs and giggled helplessly, very close to tears.
And you can't dance with a devil on your back...
А човек познаващ книгите за Майлс, може да познае за коя книга и коя сцена става дума.
Много ме е яд, че няма някакво бокс-сет издание на Майлсовите приключения, бих се поизръсила за него.
Много ме е яд, че няма някакво бокс-сет издание на Майлсовите приключения, бих се поизръсила за него.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Прочетох Магьосникът.В сравненение с другото епично фентъзи което съм чел е изключително добро.И поне елфите не са толкова еднообразни.
И преди това-Деветте принца на Амбър,Оръдията на Авалон и Знакът на Еднорога събрани в един том.
В началото малко ми беше бавна но после просто УАУ!Това е най-якото и авангардно фентъзи което съм чел.Просот всички образи,това че НЕ е копирано от Толкин с всички раси и похвати и че е създал все пак такива герои. 
И преди това-Деветте принца на Амбър,Оръдията на Авалон и Знакът на Еднорога събрани в един том.

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Приключих Warrior's Apprentice и сега карам нататък с разказа The Mountains of Mourning, преди да стигна до The Vor Game. Адски ме кефи тая силно наивна и смела can-do ексцесия, на която се е отдала Бюджолд. Просто си личи колко се кефи. При все, че сюжетът е интересен и непредвидим, е пълно с дребни удоволствия като злодеи, които биват измамени сами да си признаят грешките, неоправдан героизъм от неочаквани места и деус екс махини на кило. Ужасно е яко ^_^
And you can't dance with a devil on your back...
- tigermaster
- Elder God
Бях забравил какво е да преполовиш книга за една вечер. Първата част на "Кланът Отори" - "Заговорът". Доста увлекателно до момента, макар и с по-малко екшън, отколкото очаквах.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Ся ме изкушаваш да почна Игрите на Вор. Спомних си първата среща на Майлс с Метцов.Roland wrote:Толкова да е як ^_^Random лош и неприятен генерал: Now, I fought my way up through the ranks. I saw casualties in Vordarian's Pretendership before you were born-
Майлс (мислено): I was a casualty in Vordarian's Pretendership before I was born.

Иначе чета Обитаемият остров, ама с темпо на упоен охлюв.
The good face pain. But the great - they embrace it.