Roland wrote:Както и Чосър, да. Станаха 39

Пърси Б. Шели - 40

От списъка има един-двама които не съм ги чувал (или може би се бъркам, като са написани на български).
Има едно голямо но: аз все пак мисля че уточних че и аз съм възпитаник от английска школа, дори и да не съм завършил английска филология, както някои уважавани от мен съфорумци, така че е нормално да съм чувал за повечето от хората в списъка. Това което не ми хареса в дискусията беше по-специално тона на Емо, който се държеше по такъв начин, че англоезичната литература е най-велика, а другите автори сам там някъде в предверието, защото повечето хора не са чували за тях. Може би греша, но аз поне останах с такова впечатление от неговия тон, а като гледам и не само аз. Ако съм сбъркал, поднасям най-искрено извиненията си.
Единственото върху което исках да наблегна е, че неанглоезичната литература е също толкова богата, разнообразна, с много автори (списъкът с испаноезични автори го подбрах така, че да са повече хора превеждани на чужди езици), и не заслужава да бъде пренебрегната. За съжаление след като английският е в момента lingua franca, това пренебрегване неизбежно се случва, но такъв е живота.