Как е правилно да се белят бананите?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 18, 2005 9:38 pm

На маркетингово проучване на Кока Кола за това дали да я пуснат в България. Тогава казах, че ми харесва и говорех съвсем честно... Ма те не я пуснаха, така че може би повечето хора са били на твоето мнение...
Last edited by Morwen on Fri Nov 18, 2005 10:12 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Nov 18, 2005 9:50 pm

Тва е смешна нападка вместо да ме опровергаеш, което само показва, че не можеш.
Е КВО да те опровергавам, братче, че не си ми ходил по петите във всяко заведение, в което съм бил за 22 години почти? ОКЕЙ...

Колкото до чери колата, тя си е есенцирана кола, ама пак си е кола, т.е. има всички елементи на колата :) както и пепси колата. синтетична кафява свръхгазирана сладка вода, с други думи :P
This is it. Ground zero.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Fri Nov 18, 2005 10:02 pm

Moridin wrote:(4) ДИЛЕМАТА И БАНАНЪТ
Аз продължавам да гледам банана пред мен... Не губя надежда, че ще открия Отговора...
Замунда отдавна са си го казали:

Гледам та ся
срещу мен
толкоз хубав и голям
е тъй на
как сега
що не взема та изям
шса примиря с таз съдба
с теб ша са задоволя
ти си един
но МОЙ си ти!
ша та изям, макар да знам че ша боли!!!
Това си е... ученото си е учено. Чело, слушало, гледало - Знае, ще се опре на класиката.
Глупака все си мисли, че на него всичко за първи път му се случва. А ей го то и на братята от съседното племе им опряло до гъ.. , гърлото де... Просто е очевидно, че попаднах на общочовешка тема с сложни имликации... тъй да се каже Тема за Всекиго и Никого... ако като simple stupid се придържам здраво у учените и стъпвам внимателно в техните стъпки...може и аз с тях да успея да се освободя от психологизма, конформизма на битизма, конфронтацията на екзистенциализма с иманентния й трансцендентен маразъм и да отворя дверите на Храма на голямата Истина как и откъде се яде банана...
а може пък Истината да е загубена... Не вярвам...
Виждам млади мъже и девойки в бляскавите си доспехи и оръжие тръгващи по следите на Банана...
Задругата или Тайният Орден на Банана, посветил се да изнамери загубената Истина за правилната консумация на банани...
Ех... да бях по-млад и аз да тръгна... с тези кокали, мога само да седя, да зяпам банана и да мисля... напразно...
Единственият шанс е някой от младите рицари да открие, да се върне и разкрие Тайната...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Nov 18, 2005 10:10 pm

Roland of Gilead wrote:Интересно къде си я пила, като я няма в Европа, но така или иначе има ОТРОВНО силна ВОНЯ на ванилия, което ти позволява да я пиеш само с предварително умъртвени обонятелни рецептори...
Нищо лично, но не смятам, че тук съм пил ванилова кола внос от през океана. Което ще рече, че в Европа ИМА такава напитка. И е най-яката кола, която съм пил, впрочем. Но аз съм фен на ванилията, тъй че...

Като гледам как се е заформила темата, предлагам да трансформираме картофобелачките на бананобелачки и да въоръжим новобранките с тях. :wink:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 10:16 pm

Ерм... значи ако има, е супер апокрифна, щот в Австрия пък ВЕДНЪЖ не видях, нито Тея е виждала по нейните краища... Ма щом казваш, явно се пак има. Отвратителна е обаче, никъв вкус нямаш ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 18, 2005 10:18 pm

Джаар, имаш правилна липса на вкус:)
I don't wanna die

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Nov 18, 2005 10:47 pm

Ванилията е гадно нещо във всичко, освен в крем, сладолед и есенция в кекс :lol:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Fri Nov 18, 2005 11:14 pm

Много хубаво нещо си е ванилията, особено в свещи и водка! :D
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Nov 18, 2005 11:32 pm

Гледайки лиричното отклонение към колите, с радост мога да кажа че вече от около година не пия нито една разновидност на тази гадост - в плодовите сокове е истината, особено банановите :twisted: Иначе силно препоръчвам Super Size Me на кола-любителите - то вярно че филмчето се концентрира върху Макдоналдс, ама и колата я споменават с добро ...

Иначе нещо ми се види, че за дискусиите около разновидностите на колата е подходящо следното безсмъртно стихче:
Долу алкохола! Пийте кока-кола,
швепс, боза и сода
само гола вода!
Аз пък като любител на алкохола ще си остана с моя любим и горчив ром (или горчиво вино, дори), а пък вие пийте вашите сладки гадости. :) Вярно че се лишавам от знаменития Куба Либре, ама поне едно дайкири ми остава за грешната ми душа ...
This signature is not yet rated

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat Nov 19, 2005 8:30 pm

! Тази тема радва!!! С удоволствие си я изчетох :D
Първо - бананите ги ям от дръжката надолу (както повечето ми познати между другото), защото обичам по-твърдата част и мразя черната гадост отдолу. Бананите са най-хубави яркожълти, но по-близо до зелено, отколкото до кафяво, просто ги мразя разкашкани!
Иначе съм яла често банани и с лъжичка (а киви само така консумирам, просто защото обичам размекнато киви, а с лъжичка е къде-къде по-лесно), като това е съвсем просто, отваряш банана по средата с нож и почваш да гребеш по цялата му дължина, така докато остане само кората (а няма по-вкусно нещо от стърган банан, стъргана ябълка и кисело мляко, чидесен десерт)
Не правя особена разлика между Пепси и Кола, макар и едното да ми е по-вкусно, щото е по-сладко и по-малко газирано (Пепсито май), но като цяло едва ли тука отакувците ще ви признаят мнението при положение, че пия колата разгазирана и ми е много по-вкусна :D
Ванилията е прекрасно нещо! Особено към мляко със захар, има вкус на разтопен сладолед, ямми!
shadow dance nikoga ne luje

Syberian
Misting

Post by Syberian » Sat Nov 19, 2005 8:48 pm

Аз преди малко тествах как беля банан. Отчупвам му дръжката, беля си го и си го ям. Не дава признаци на разкашкване, понеже в кухнята температурата е около десет градуса и всичките ябълки, банани и моркови са в полузамразен вид. Йей!
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Ningen
Smallfolk

Post by Ningen » Sat Nov 19, 2005 11:25 pm

Аз банана го беля към дръжката.Така ми е по-естетично,можеш да го белиш като разлистващо се цвете,без разни дръжки да ти се мотаят.
По мои наблюдения съм от малцинството обаче,но си отстоявам на метода. :)

PS. Хора които спорят близо 10 страници за посоката на белене на банан са болни :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Nov 19, 2005 11:32 pm

Споко, Нингене, много сме, силни сме :P

(красиви сме, умни сме.. етц :P )
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 19, 2005 11:34 pm

Мне, бая малко сте :) И както знаем, не твърде силни :twisted:
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Nov 19, 2005 11:35 pm

Аз си казах. Просто следващия път купуваме кило банани и правим сравнителен анализ:)
I don't wanna die