It Comes at Night. Знаех, че филмът е хорор с Джоел Еджертън и А24films стоят зад него, което ми бе предостатъчно да избягвам трейлъри и рекламна кампания. Може би и заради това разбирам негативните ревюта спрямо него. Трейлърът наистина е подвеждащ.
Филмът е страшно атмосферичен, със страхотна актьорска игра. Еджертън винаги е на висота. Визуално е красив, въпреки че е почти камерен филм. В музикално отношение е чуден, без да е клиширано досаден, защото в подобни филми лесно може да се изпуснат юздите и да забие в евтина бутафория, което е най-досадното нещо в хорър филмите.
Проблемът му, обаче, ако може да се счита като проблем, е, че наистина не предлага абсолютно нищо ново и невиждано досега. Също така няма и никакви хорор елементи, въпреки че е рекламиран като такъв. Добре гради съспенс, без глупави джъмп скерс, но други филми (El orfanato) са го правили преди, къде по-добре. Освен хорор се води и мистерия, което също не е много правилно. Сюжетът не е от най-оригиналните, в иначе и така тесния жанр на пост-апокалиптични-вирус филми. Филмът е по-скоро психологична драма, но не достига висотата на The Road (което в крайна сметка не е лошо нещо, просто, защото The Road е феноменален в това отношение и, може би, недостижим

).
И въпреки тези "минуси", филмът е страхотен и може би много малко (но от повече неща) не му достига, за да е наистина перфектен. Не предлага нищо невиждано досега, но атмосферата, звука, кинематографията и актьорската игра, заслужават да бъдат видяни. И считам заглавието на филма за страшно оригинално и перфектно избрано; хареса ми смисъла и значението му.
Cool Runnings. Класическо Дисни, маааан. Джамайкан бобслей, олимпийски игри и Джон Кенди. Какво може да иска повече човек.

И страхотна
песньовка , мааан. Вече не ги правят такива.
ЕДИТ:
Get Out се оказа най-якият хорор, който съм гледал досега тази година. Ревюто на
@Claymore е точно това, което мисля и аз за него. Подкрепям напълно, с изключение, че гледам на филма повече като хорър, отколкото трилър и бих казал, че пейсингът му е перфектен (началото по никакъв начин не е бавно). Счупващо як филм. Двамата главни дюдове, Даниел Калуя и Алисън Уилямс, бяха феноменални. И хуморът на приятеля на Калуя бе точно на място и точно толкова, колкото да ти помогне да отдъхнеш за миг от нагнетената атмосфера. Браво, Пийл, браво.

Хирургически прецизен хорър.