Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by tigermaster » Mon Aug 21, 2017 7:24 pm

Аз "Civil War" така и не го гледах и не знам дали изобщо искам да си пилея времето с него. :oops:
В момента от цялата марвелска кочина повторно бих гледал единствено "Зимният войник", а и за него не съм сигурен, а от новите филми нищо не ми вдъхва доверие. Вторите гардиъни висят по торент тракерите от две седмици, а още не са ме досърбели пръстите да ги сваля...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Killua
Ascendent

Post by Killua » Mon Aug 21, 2017 10:16 pm

трубадур wrote:
Fri Aug 18, 2017 9:21 am
Atomic Blonde е доста точен и стилен, ма нямаше нужда да пуснат същата песен на Дейвид Бауи, която и тарантино ползва в гадни копилета и то в почти идентична сцена. Как да е. Освен това тонът и качеството на заснемане въобще не се връзваха с надписи със спрей ефект. Музиката също беше подбрана добре, макар и доста първосигнално на моменти, въпреки че имат ебаси композитора в лицето на Tyler Bates и когато той поемаше юздите нещата бяха много по-високо ниво. Дългата непрекъсната екшън сцена е много по-дълга, отколкото човек може да предположи. Терън изглеждаше адекватно, докато се бори с огромни мъжаги, показа си задника и циците. София Боателата също. Джеймс Макавой, както обикновено, беше получил най-интересната роля и достави като за световно. Яката работа. Малко беше като Bridge of Spies с ебане, плюс списъка от предпоследния бонд, винаги става въпрос за списъци в тия филми с имена на агенти под прикритие. Далеч не е някаква дебилна екшън-комедийка, каквато сякаш трейлърите намекваха, че може да е.

Филмето се взима насериозно, но е с достатъчно кадърни актьори и заснето великолепно, че да си покрива претенциите.
Да, и аз съм хепи с филма :)
Трепач си беше Терон!
Аз Бридж ъф спайс така и не го гледах на кино, като излезе. Явно би ми харесал.
shadow dance nikoga ne luje

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Aug 22, 2017 11:47 pm

Shot Caller с Никлъс Ланистър Костър Валдау и последния да затвори вратата. Филмчето е много добре на фона на пълните идиотщини, който са напъплили особено здраво от няколко години.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Aug 24, 2017 10:09 pm

От наистина много време не бях гледал никакви филми, може би 2-3 за последната година. От известно време ми се прииска и аз да се ентърнтейнмвам. Варианта го виждам в корейските филми. Въобще и като цяло корейската култура ми допада. Запознавал съм се и с няколко корейци, най-добре помня един корейски волейболист с който няколко дни бяхме заедно на квартира в Търново преди години.
Едни от най-добрите филми, които съм гледал са корейски. Да не говорим, че преди време бях доста зарибен по историческите им сериали.
Днес гледах phantom detective, доста типичен за корейците филм, с добър сюжет, доста наивитет, но и изчистен от клишета.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Aug 27, 2017 7:22 pm

Гардиъните 2 е филм, който съществува :dunno:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Aug 27, 2017 7:34 pm

Ние снощи гледахме Bodyguard of the Hitman и той беше доволно забавен филм. Райън Рейнолдс и Самюъл Джаксън са готино комбо. Начи, Дедпуул щеше да е съвсем на място в цялата тая простащина. Мацката, която играе Електра в Daredevil също беше там - много е яка тая жена. Отделно, че имаше и сцени от жълтите павета в Софето, та се почувствахме кат у дома... :heart:

А след това ходихме на кръчма и аз изпих два old fashioned коктейлa, дето Дон Дрейпър ги пиеше постоянно в Mad Men. Мега яки са, пак ще си поръчам!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Aug 27, 2017 7:53 pm

Death Note беше отвъд трагичността. Нема такава гавра просто.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Aug 30, 2017 3:17 pm

Amelia wrote:
Sun Aug 27, 2017 7:34 pm
Ние снощи гледахме Bodyguard of the Hitman и той беше доволно забавен филм.
Дюд, може би ми го връщаш, заради Крал Артур :spite: , обаче този филм беше катастрофален, дори и аз жанра си (под жанр, разбирай Самюел-Джексънов-прашнишки жанр :mrgreen: ). Пък и дълъг на всичкото отгоре.
The hardest battles are fought in the mind.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 30, 2017 3:21 pm

дюд он тоя филм му личи, че е масата зле от километри, жената па ся сака да оди на новото с томаз круз, дето мяза да е много по-шитава версия на еър америка да ге... баси нема ли филми нещо да излезе като хората бе мама им проста

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Aug 30, 2017 3:28 pm

Знам, че си личи, ама не очаквах подобен мозъчен срив. Не схванах и за чий беше цели два часа. Тия филми ги гледам, заради някаква псевдо равнопоставеност. :ninja: Приятелката иска, гледаме ги и след това не може да ми мрънка като и пусна Ходоровски или някой хорор, или екранизирани пиеси. :lol: Е, има и изключения: на Free Fire не спря да мрънкя, докато аз се счупих от кеф.

Читаво ще излиза, сега, септември: в арените, прощалния концерт на Сабат и този на Гилмор от Помпей. :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Sep 01, 2017 6:46 am

penzata wrote:
Wed Aug 30, 2017 3:17 pm
Дюд, може би ми го връщаш, заради Крал Артур :spite: , обаче този филм беше катастрофален, дори и аз жанра си (под жанр, разбирай Самюел-Джексънов-прашнишки жанр :mrgreen: ). Пък и дълъг на всичкото отгоре.
Айде, айде. Съвсем окейно и непретенциозно бъди коп комеди, което постига целите, които си поставя. Ненам кво сте очаквали, но аз получих точно това, което очаквах - два забавни разтоварващи часа + редица гегове, на които искрено се хилих. Да, екшъна към края беше излишно дълъг и успя да ми досади, но не беше чак такава драма.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Sep 01, 2017 10:29 pm

It Comes at Night. Знаех, че филмът е хорор с Джоел Еджертън и А24films стоят зад него, което ми бе предостатъчно да избягвам трейлъри и рекламна кампания. Може би и заради това разбирам негативните ревюта спрямо него. Трейлърът наистина е подвеждащ.

Филмът е страшно атмосферичен, със страхотна актьорска игра. Еджертън винаги е на висота. Визуално е красив, въпреки че е почти камерен филм. В музикално отношение е чуден, без да е клиширано досаден, защото в подобни филми лесно може да се изпуснат юздите и да забие в евтина бутафория, което е най-досадното нещо в хорър филмите.

Проблемът му, обаче, ако може да се счита като проблем, е, че наистина не предлага абсолютно нищо ново и невиждано досега. Също така няма и никакви хорор елементи, въпреки че е рекламиран като такъв. Добре гради съспенс, без глупави джъмп скерс, но други филми (El orfanato) са го правили преди, къде по-добре. Освен хорор се води и мистерия, което също не е много правилно. Сюжетът не е от най-оригиналните, в иначе и така тесния жанр на пост-апокалиптични-вирус филми. Филмът е по-скоро психологична драма, но не достига висотата на The Road (което в крайна сметка не е лошо нещо, просто, защото The Road е феноменален в това отношение и, може би, недостижим :mrgreen: ).

И въпреки тези "минуси", филмът е страхотен и може би много малко (но от повече неща) не му достига, за да е наистина перфектен. Не предлага нищо невиждано досега, но атмосферата, звука, кинематографията и актьорската игра, заслужават да бъдат видяни. И считам заглавието на филма за страшно оригинално и перфектно избрано; хареса ми смисъла и значението му.

Cool Runnings. Класическо Дисни, маааан. Джамайкан бобслей, олимпийски игри и Джон Кенди. Какво може да иска повече човек. :mrgreen: И страхотна песньовка , мааан. Вече не ги правят такива.

ЕДИТ:
Get Out се оказа най-якият хорор, който съм гледал досега тази година. Ревюто на @Claymore е точно това, което мисля и аз за него. Подкрепям напълно, с изключение, че гледам на филма повече като хорър, отколкото трилър и бих казал, че пейсингът му е перфектен (началото по никакъв начин не е бавно). Счупващо як филм. Двамата главни дюдове, Даниел Калуя и Алисън Уилямс, бяха феноменални. И хуморът на приятеля на Калуя бе точно на място и точно толкова, колкото да ти помогне да отдъхнеш за миг от нагнетената атмосфера. Браво, Пийл, браво. :yay: Хирургически прецизен хорър.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Sep 04, 2017 8:05 pm

Някой гледа ли Защитники? Още не съм се прежалил, че ми е втръснало от малоумни геройски филми, въпреки, че не е холивудски а Чената Мълния много ми беше допаднал.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Sep 04, 2017 10:55 pm

За Защитники може да се каже много, и все ще е малко. Ако си от хората, които смятат, че в един филм наличието на бойна мечка автоматично вдига оценката с три единици, значи може да го гледаш. Ако не, по-добре го скипни и ходи да гледаш нещо с оценка в Imdb над 5.

Anyway, гледах Attraction (Притяжение) и се оказа по-добрия от двете руски cgi extravaganz-и, които излязоха тази година. Най-малкото защото в него играят истински актьори, и е правен с истински режисьор, а не като Защитники, който изглежда все едно е генериран със machine learning скриптове. Малко е тъпичък, и не особено оригинален (има плота на Arrival, без plot twist-а, но с повече руски пияни пишман гангстерчета). Даже имаше една добре изглеждаща cgi-бойна сцена. Абе става за едно гледане, а и e YA като споменатата Черна Мълния.
6/10
There are no rules! I'm gonna get you!

coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Sep 05, 2017 5:49 pm

Гледах Защитники, ама не и до края, абе по-добре е от американските бози, ама пак не става, някои обясняват ниският му рейтинг точно с тази контровертност и хейтване, кой по голям бил, била ли Маша наша или на Чичо Сам и прочее.
Притежание, мисля че за него бях пуснал нещо преди време, и на мен ми се струва, че ще е по-доброто за гледане.

p.s. Обаче главната музикална тема към Защитники е къртачка.