WC Mania, ММО-та и гейски аватари...
Moderator: AlDim
Доста ММО е. Ма пък ти и толкова си го играл. И понеже верно стана много оффтопик следващия пост не за Хейло ще бъде затрит, а ако е на Никола, ще му сложа гейски аватар, подпис и къстъм тайтъл...Muad_Dib wrote:Гилд Уорс е ММО точно когато ЦЪФНАТ И ВЪРЖАТ.
БТв темата за хейло 3:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Или нещичко около 2-3 години по-дърто и 2-3 светлинни години по-близко откъм жанр ... като Diablo...Moridin wrote:Рандъм кооператив мултиплейъри има още от кънтъра насам

Иначе с целия авторитет и замах на човек, който току-що се е образовал по въпроса в Wikipedia, заявявам че Guild Wars е просто едно мааалко по-масово Diablo II.

Това определение важи за WoW, не за Guild Wars. Образовай се повече, плсAlDim wrote:Или нещичко около 2-3 години по-дърто и 2-3 светлинни години по-близко откъм жанр ... като Diablo...Moridin wrote:Рандъм кооператив мултиплейъри има още от кънтъра насам![]()
Иначе с целия авторитет и замах на човек, който току-що се е образовал по въпроса в Wikipedia, заявявам че Guild Wars е просто едно мааалко по-масово Diablo II.

- The Dragon
- Elder God
Евалата дружеAlDim wrote:
Иначе с целия авторитет и замах на човек, който току-що се е образовал по въпроса в Wikipedia,

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Moridin
- Global Moderator
О ГОСПОДИ, НЯМАХ ПРЕДВИД НИЩО РАНДЪМ ЗА БОГА!!!!!!!
Думата значеше в случая "някакви произволни кооперативни мултиплейърки" каквото е точно Guild Wars.
MASS MULTIPLAYER GAME от друга страна се предполага да е игра, където всеки влязъл на сървъра човек споделя един и същи игрови свят с останалите и ги вижда. Нещо, което очевидно не е вярно за Guild Wars, тъй че?
Думата значеше в случая "някакви произволни кооперативни мултиплейърки" каквото е точно Guild Wars.
MASS MULTIPLAYER GAME от друга страна се предполага да е игра, където всеки влязъл на сървъра човек споделя един и същи игрови свят с останалите и ги вижда. Нещо, което очевидно не е вярно за Guild Wars, тъй че?
This is it. Ground zero.
Мор, намери ми точно определение за ММО? Има неща, които са общи между игрите Eve, GW, WoW, etc, но никой никъде не е определил точно какво прави едно ММО такова. Хората играли една игра ще мерят всички други според техния аршин.
да, в GW не мога да изляза от града с повече от 7 други като мен и да се сбия с народа (в ПвЕ, в ПвП мога), но пак мога да си общувам/трейдвам/срещна се/т.н с всеки, който е онлайн в играта в този момент. Кое прави GW не-ММО?
да, в GW не мога да изляза от града с повече от 7 други като мен и да се сбия с народа (в ПвЕ, в ПвП мога), но пак мога да си общувам/трейдвам/срещна се/т.н с всеки, който е онлайн в играта в този момент. Кое прави GW не-ММО?
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Всичко зависи от дефинициите - ако под massive multiplayer online game разбираш игра, където много играчи имат възможност да взаимодействат помежду си, тогава Guild Wars по-скоро е, защото взаимодействие все пак има, дори и да не е чрез сражения. Все пак, доколкото аз останах с впечатление, имаш възможност да търгуваш свободно на съответния си сървър, както и че има общи области (въпреки че в тях няма куестове).
Ако сведем определението за MMO конректно до взаимодействие в самите куестове, тогава Guild Wars по-скоро не е, след като всички, а не само някои куестове са instanced (не се сещам за български превод с една дума). Всъщност по мои наблюдения в доста MMO-та има куестове, които се запазват само за участващите в тях, въпросът е тяхното количество, явно.
Така че пак казвам, въпрос на дефиниция е. Разбира се, втората дефиниция като че ли е по-подходяща, тъй като би трябвало да се вземе това, което е определящо за играта, като критерий дали е MMO или не. От друга страна, повечето големи компютърни списания в САЩ и Великобритания явно приемат по-широката дефиниця, защото аз лично съм срещал доста често Guild Wars да се определя като MMO, отколкото като co-operative multiplayer.
Ако сведем определението за MMO конректно до взаимодействие в самите куестове, тогава Guild Wars по-скоро не е, след като всички, а не само някои куестове са instanced (не се сещам за български превод с една дума). Всъщност по мои наблюдения в доста MMO-та има куестове, които се запазват само за участващите в тях, въпросът е тяхното количество, явно.
Така че пак казвам, въпрос на дефиниция е. Разбира се, втората дефиниция като че ли е по-подходяща, тъй като би трябвало да се вземе това, което е определящо за играта, като критерий дали е MMO или не. От друга страна, повечето големи компютърни списания в САЩ и Великобритания явно приемат по-широката дефиниця, защото аз лично съм срещал доста често Guild Wars да се определя като MMO, отколкото като co-operative multiplayer.
This signature is not yet rated
Ми в грешка си. Точно това важи за GW, където всички сме на един сървър. Има разделение единствено според това къде се намираш в света, а именно Европа, Америка и Азия, с цел да се избегне натоварването на същия този сървър и да няма лаг. Разбира се като излезеш от града, играта прави копие на играния свят само за теб и партито ти, като по този начин са елиминирани най-големите недостатъци на ММО игрите, а именно убиването на други играчи и последвалото кампиране и тем подобни.Moridin wrote:О ГОСПОДИ, НЯМАХ ПРЕДВИД НИЩО РАНДЪМ ЗА БОГА!!!!!!!

Аз с целия авторитет и замах на човек, който току-що се е образовал по въпроса в Wikipedia, намерих Guild Wars в списъка на MMORPG-тата там.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_MMORPGs#G

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
За щастие обаче ти не си никъв авторитет и за останалия свят включае специализираните медии ГУ е ММО:)Moridin wrote:Живика го каза добре бтв
За мен това че можеш да търгуваш с другите играчи, но не и по никакъв реален начин да ИГРАЕШ с тях (освен с някаква ограничена бройка, както в нормалния кооператив мултиплейър), директно изхвърля ГУ като ММО.
Правилата на бордгейминга: