Кът на програмиста...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 10, 2007 4:06 pm

Ами Жоре, Алексис ми го рекламира ссср-то, даже ми го изтегли, сложих си го и съм много доволна. Оттогава нямам нищо, което да не се е отворило.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Oct 10, 2007 4:08 pm

Moridin wrote:А кои идват с него? Мен класика ми трябва само.

Тоя пак не беше ли за някви рандъм аниме формати, които никога няма да отварям и примерно да не работи пък за .мов ? ;р
Работи за всичко, даже и за flv -та май :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Oct 10, 2007 5:06 pm

Image

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Oct 10, 2007 5:30 pm

The Dragon wrote:...
so true :lol:
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 11, 2007 1:20 am

Мдаааа... и нек'во такова... странно усещане... като го видиш това и седиш, и го гледаш, и се усмихваш криво, и го гледаш, и се усмихваш криво... и в един момент осъзнаваш, че основната причина да се усмихваш криво е, че през годините си минал през всички - абсолютно всички - квадратчета от тази схема...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Oct 11, 2007 10:46 am

Амин за което.
Това трябва да си го разпечата всеки, който се явява някакъв ИТ шеф и да си го държи до бюрото.
Elves dig rocket launchers.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 11, 2007 1:27 pm

Аз съм пропуснал частта с аутсорсинга до Индия, но останалите ги имам до една :)

въпреки че имам проект, предаден за съпорт на индийци, работещи в САЩ. мисля, че се брои :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 11, 2007 11:21 pm

Започна 13-и конкурс по програмиране

11 Октомври 2007, 09:33
Източник: TechNews.bg
Spoiler: show
Стартира тринадесетото издание на частния конкурс по програмиране, организиран от списание PC Magazine Bulgaria и фирма Мусала Софт.
Конкурсът ще се провежда в познатия формат - шест задочни кръга и един присъствен финален, като предстоящият сезон обещава изненади, поради оттегляне от активно участие на някои изявени състезатели, съобщиха организаторите. «Фаталното число тринадесет леко смущава, предвид асоциациите, които буди, но се надяваме, че въпреки това конкурсът ще премине гладко както досега, а загадъчното тринадесет ще донесе само положителни вибрации”, коментира Елена Маринова, президент на Мусала Софт. Конкурсът дава поле за изява на програмисти без значение на възрастта и професията им. Участват както състезатели от националните ученически и университетски отбори по информатика, така и начинаещи програмисти. Някои от кръговете традиционно ще се проведат под патронажа на спонсори, сред които БАСКОМ (Българска асоциация на софтуерните компании), БАРС (Българска асоциация на разработчиците на софтуер) и Майкрософт България. Интересът и от други фирми и неправителствени организации ще осигурени повече награди в 13-то издание на конкурса, посочиха организаторите. Почетен председател на журито ще бъде доц. д-р Красимир Манев, ръководител на Катедра “Изчислителни системи” към Софийския университет. Състезателите, които вземат участие във всичките шест задочни кръга и представят работещи решения, ще получат специални награди в края на конкурса.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 12, 2007 3:29 pm

Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 12, 2007 5:59 pm

Не че е нещо невиждано и нечувано, а и повечето от нас са се преборили вече, но все пак :

http://www.codinghorror.com/blog/archives/000976.html

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sun Oct 14, 2007 6:02 pm

Много се извинявам, ако поста ми не е за тази тема, но се надявам все пак някой да ми каже поне тук.
Какво е показателя BitRate в музиката? 192kbit, 128kbit, 160kbit, VBR Image Има ли някакво значение за качеството на записа? Кои са за предпочитане?
Мерси предварително.
pulled out

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 14, 2007 6:08 pm

Означава колко звукова информация в битове е вкарана в секунда от звуковия файл и колкото е по-високо числото, толкова по-добро е качеството на мп3ката (по-малко честоти са рязани от оригиналния звук), като цената е, че файлът е по-голям.

VBR мисля, че е вариращ битрейт, при който се използва алгоритъм, който позволява части от мелодията, които не изискват много информация (примерно един постоянен тон) да се компресират с нисък битрейт без загуба, а там където има повече едновременни честоти в други части от мелодията да се използва по-висок битрейт. По този начин балансът качество/файлов размер на теория е оптимален.

Казвам на теория, първо защото имам не съвсем потвърдени подозрения, че четенето на ВБР файлове натоварва повече процесора; второ защото аз нямам много добър слух и така или иначе много рядко мога да направя разлика между 192 и 256 к битрейт примерно, така че за мене е все тая :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Oct 14, 2007 6:08 pm

Това показва как е рипнат MP3 файла. Колкото по-голям Bitrate, толкова по-добро е качеството на звука.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sun Oct 14, 2007 6:27 pm

Много ви благодаря. :)
Ми защото и аз не чувам някаква особена разлика при изпълнение на парчета с различен битрейт, та реших все пак да питам. Но ще внимавам все пак за по-високи стойности. :)
Поздрав за всички в IT сферата :P

Image
pulled out

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Oct 14, 2007 11:09 pm

http://www.dilbert.com/comics/dilbert/a ... 71014.html - мотивация, копеуе! :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.